Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 46> |
Korisnik | |
Tratincica44 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BlackSwan, odrezala sam joj svaki cvijet + 1 - 1,5 cm stapke. Cvijeće biljku iscrpljuje, pa se nakon orezivanja ona lakše oporavlja. Sad se još uvijek borim s prihranjivanjem jer su joj krajnji listići sićušni. Jel netko zna kako to riješiti?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
![]() |
|
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Sta bih sad trebala uraditi , po vama, da bar pokusam ovu da spasim???
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Ja imam utisak da imas neke uljeze u zemlji sto joj grize koren,ili gnojis sa necim prejakim?
|
|
![]() |
|
Gnojim sa Plantellom za surfinije. I pridrzavam se uputstva 35 ml na 2 l vode. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Tratinčica, BlackSwan jedan od mogućih razloga zašto vaše surfinije dobro ne napreduju je supstrat. Točnije pH supstrata. Surfinije najbolje uspijevaju u dosta kiselom supstratu vrijednosti pH od 5,5 do 5,8.
Ništa ne pomaže da prihranjujete sa specijalnim gnojivom ako pH supstrata nije zadovoljavajući. Citrirat ću jednu rečenicu člana foruma jelsa napisanu na jednoj drugoj temi : „Ako je biljka posađena u pogrešan ph medij neće biti u mogučnosti uzimati kvalitetno hranu bez obzira kako ju kvalitetno gnojili.“ |
|
![]() |
|
Kako to da onda ne propadaju sve, a koristila sam istu zemlju za sve? |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Black Swan,jesi li probala išćupati jednu biljku i pogledala imaš li kakve nametnike na korjenu???<meni je sad kad sam vidjela bolje sliku to upravo na to slićno,jer da krivo prihranjuješ ili da imaš supstrat nezadovoljavajuće ph mislim da bi biljke žutjele ,a one tebi klonu i to na očigled kao da im nešto precvika korjen,ajde molim Te provjeri to.
![]() |
|
![]() |
|
Nisam bilo mi zao ali izgleda da cu morati! ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() Evo ih danas. Radim sve obrnuto od „savjeta“ Prof. dr. sc. N. Parađiković. Svejedno sam zadovoljan kako napreduju. |
|
![]() |
|
AAnčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Nova sam ovdje pa vas molim može li mi netko objasniti zašto moja surfinija ima male cvjetove? U početku su bile prekrasne ali sad ne znam šta im se događa. Rastu imaju zeleno lišče nema bilesti na njima a opet cvjetovi su sve manji. Redovito ih zaljevam dobiju prehranu i željezo također redovito a što im je? Možda ih previše prehranjujem?
![]() |
|
![]() |
|
Kako to misliš mali cvjetovi. Ajde slikaj da vidimo.
|
|
![]() |
|
A ne vjerujem da je do zemlje jer sam koristila istu vrstu kao i prosle godine, vidi se na prethodnoj strani kakve su bile FANTASTICNEEE. |
|
![]() |
|
AAnčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
A neće slika nešto ne ide
![]() |
|
![]() |
|
Tratincica44 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
BlackSwan, ja bih na Vašem mjestu supstrat odozgo posipala sa nekakvim sredstvom protiv nametnika koji razaraju korijen (ako se ne varam ja kod kuće imam Dursban) - uostalom, pitajte u agrarijama neka Vam nešto daju. Odmah zalijte sa vodom i biljku privremeno sklonite na neko polusjenovito mjesto da ju sunce ne prži dok se oporavlja (pretpostavljam da biljka u ovakvom stanju neće upijati dovoljno vode, supstrat će stalno biti mokar i sunce bi na taj način moglo loše djelovati na korijen). Eto, ja bit tako postupila. Mislim da će nakon dva tjedna biti rezultata. Sretno!!
|
|
![]() |
|
Hvala na savjetu, bas cu danas otici do poljop. apoteke i raspitati se. E, meni se bas desava da je supstrat pun vlage. Nisam zalivala surfinije sigurno 3 dana(a ovih dana je suncano i temperatura je oko 26 stepeni), jutros sam ih samo malo zalila jer je zemlja samo po vrhu suva, a kad se malo dublje raskopa ona je vlazna!!!! Prosle godine u ovo doba sam obavezno svaki dan zalivala 1x cak po nekada i 2x dnevno. Jakooo me ovo sve zbunjuje ove cvijetajuce godine. ![]() |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Koji može biti razlog bljedila cvjetova surfinije?Puna je cvjetova ali zadnjih par dana mi nisu onako tamno plavi,dosta su posvjetlili.Šta napraviti?
|
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
i meni se pojavili takvi cvjetovi kod duplih tamnoljubicastih surfinija. redovno ih gnojim(svako 2 vece) a i posebno im dajem zeljezo ali cini mi se molibden u igri jer od njega cvjece izgubi svoju boju. nista se ne brinem. takve cvjetove redovito otkidan a dalje idu cvjetovi normalne boje. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eto moje surfinije u početku su bile pune cvjeta a sad sve manje i cvjetovi su im manji a ne znam zašto
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |