Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Surfinija - Surfinia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Surfinija - Surfinia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 46>
Korisnik
Poruka
pepy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pepy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 23:41
ej bok ekipa! imam jedan problem imam surfinije prvu god...i pocelo mi je zutiti listovi i slabije rastu ja sam njih zalijevala 7 dana s gnojivom pa me zanima da li su od toga one takve i imaju na listovima kao da ih nesto jede tj...kao da su pogrickane. molim pomoc!!Cry 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2011 u 23:37
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2011 u 23:41

Na vrh
AAnčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AAnčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2011 u 23:43
Ljepe su SilvestraSmile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 10:26

Evo ja se držim ovih pravila prilikom uzgoja surfinija,petunija, calibrahoa i calipetita.
Osnovno je supstrat.
Surfinijama i srodnim biljkama odgovara malo kiseliji supstrat pH vrijednosti 5,5 – 5,8. Ako pH vrijednost supstrata raste povećava se vjerojatnost da se pojavi kloroza (nemogučnost da biljka uzima iz supstrata ione željeza i drugih mikroelemenata, lišće surfinija požuti i surfinija slabo cvate)
Gnojenje
Uvijek dodavati samo kompleksno gnojivo. NPK plus mikroelementi ( jedan od mikroelemenata je željezo). Na početku vegetacije sa većim postotkom dušika a kasnije uravnoteženo. Nije bitno komercijalno ime gnojiva. (Supstral,cvetal,pikolon, florion, kristalon .....) Sva su zadovoljavajuća pod uvjetom da uz tri glavna elementa sadrže i MIKROELEMENTE. Osobno gnojim svaki dan po malo. Tjednu dozu gnojiva razdijelim na 7 dijelova. Ako vidim da sam slučajno pretjerao sa gnojivom nekoliko dana ne gnojim.
Voda
Supstrat se ne smije posušiti. Održavajte zemlju vlažnom. Idealno je zalijevanje ujutro.
Položaj.
Što više direktnog sunca surfinija je ljepša.
Silvestra, mislim da ti ne gnojiš pravilno svoje surfinije ili ti one rastu u neadekvatnom supstratu. Sada je špica sezone i one bi morale biti puno bujnije. Osim toga vidim da je lišće na tvojim surfinijama žućkasto, nešto im fali.

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 13:54
Pinus ,stavljam im željezo koje otapam u vodi i gnojim kristalonom,redovno držim zemlju vlažnom,a posađene su u šumsku zemlju gdje ima i pjeska i humusa.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 14:23
Pinus ,prekrasne surfinije!!!!!Thumbs%20UpClap
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 17:39
Pinus mogu li i ureu,konkretno FLORIN7,otopiti isto tako u toploj vodi,pitam zato jer se bojim da uništim gnojivo odnosno da se izgubi njegovo svojstvo.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 18:05
Možeš nema problema. Urea je dobro topiva u vodi. Otapanjem u toploj vodi nećeš „uništiti“ gnojivo. Ureu možeš otapati i u hladnoj vodi ( 20 C, otopina je zasičena kod približno 1 litra vode na 0,5 Kg Uree)
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 18:19
Pinus,hvala Ti na brzom odgovoru upravo sam
čitala sve Tvoje preporuke o gnojenju lončanica poglavito surfinija,petunija i sl...odlučila sam da ću sada na 5 l vode otopiti 3/4kg NPK granulata i 1/4 kg KAN-a u granulama i tu otopinu dodati u vodu kod svakog zaljevanja u omjeru od otprilike 1 mala čašica od aperitiva na 1 l vode.Ako nisam pogodila omjer ispravi me...jedino u početku vegetacije radit ću koncentrirano gnojivo u omjeru pol pol dakle na 5 l vode otopit ću 0;5 kg NPK gnojiva i 0,5 kg KAN-a.smile217
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 19:14
Na početku vegetacije kreni ovako u :5 l vode otopiti 3/4kg NPK granulata i 1/4 kg KAN-a. Poslije preko ljeta samo NPK .Dobro je da su U NPK-u prisutni mikroelementi. Kada tako pripremim gnojivo, uzimam približno 0,5 dcl te otopine na 20 litara vode. Fuksije, surfinije, i sl biljke gnojim svaki dan prilikom zaljevanja. Važno je da GLEDAŠ svoje biljke. One ti same svojim izgledom dadu do znanja dali su zadovoljne.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 23:43
Super,tako ću napraviti kako si me savjetovao,PUNO TI HVALA PINUS.smile162
Na vrh
Tratincica44 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 11:52
Pinus, i mene zanima ovaj način prihrane koji ste savjetovali Silvestri. Zanima me koji NPK koristite? Koji brojevi su ispisani na njemu?
Usput zahvaljujem se Silvestri za savjet s Antracolom. Za sad sam pošpricala oštećene biljke (tuča) s Baycorom i sljedeće špricanje će biti s Antracolom. Čini mi se da je već i sada bolje.
Pozdrav svima!
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 13:08
Tratinčice ,ako se ne varam Pinus je rekao NPK 15-15-15 sa mikroelementima.A Antrakol je ok,za ruže ja špricam svakih 15 dana.
Na vrh
severina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 30
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje severina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 23:46
prekrasne surfinije i jako puno s njima posla i živaca,ali prava je uživancija kad tako lijepo cvatu 
Na vrh
severina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje severina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 19:31
bok društvo nemam baš puno iskustva,ali jako volim surfinije i voljela bih da mi do kraja ljeta budu lijepe Htjela bih pitati dal mi neko može pomoći kak se stavljaju slike ? Smile

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 20:09
Možeš na nekoliko načina staviti sliku. Pogledaj ovdje
Na vrh
severina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje severina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 22:41

mislila sam na post na forumu???
Na vrh
AAnčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AAnčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 23:32
Ljepe su ti severina izgledaju zdravo i veseloSmile
Na vrh
severina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje severina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 23:49
hvala nadam se da će takve i ostati.Jedino su i moje počele malo žutiti,ali ja se ipak oslanjam na željezo i za par dana se oporave
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.