Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ciklame - Cyclamen
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ciklame - Cyclamen

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 37>
Korisnik
Poruka
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2011 u 15:42
Je nažalost upotrebljena što se toga tiče na krivome mjestu ,pa je tako postala sprdnja.Wink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2011 u 17:18
Da, slažem se...
Da se vratimo na cikame...kod njih je ta tvrdnja potpuno opravdana i samo nek one cvatu,to može biti samo pozitivno...ponavljam,očito su zadovoljne jer da im nešto fali nebi tako cvale
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2011 u 21:55
Silvestra eto i kod mene ciklame još uvjek cvjetaju kako kaže Tea mora da im prija društvo jer jedna kao da vidi od druge pa ispada da se takmiče koja će bolje cvjetati,a možda poslje toga da se desi da se iscrpe pa šta čemo onda.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2011 u 21:57
Meri pa nije ni to problem kad ih sad nema one se mogu posaditi ili rasaditi kad olistaju,ako znaš nekaog ko ih ima pa jednostavno sačekaš dok procvjetaju i rasadiš ih,a za da ih ima u nekoj semenarni to nisam siguran,ali vredi pitati.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 10:04
Dmirce mislim da im se niš specijalno loše ne može dogoditi. Vjerojatno će morati ići na duži odmor, što su svakako zaslužile ili će im sljedeće godine cvatnja bit manja...Tako da samo pripazite da im omogućite sve što trebaju i ne bi trebalo biti problema. Ja bi Vam samo preporučila da ih gnojite s tekućim gnojivom...sve ostalo već znate smile186
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 14:00
Dmirce ja ću im dopustiti da cvatu dok hoće,a onda ako se umore držat ću ih na malo manje zalijevanja i kad pokažu nove listove ako im ovi otpadnu poćet ću sa prihranom,a mislim ako cvatu po ovoj vručini pod jesen isto neće prestati.smile129
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 14:18
Silvestra obje znamo da biljke cvjetaju onda kad su za to spremne i kad im odgovara. Ništa se Ti nemoj gristi ako produljeno cvjetaju. Očito im paše a vjerojatno će tražiti veći odmor i prihranu. Može se jedino dogoditi da cvatnja izostane po zimi kad je njima vrijeme cvatnje. Al nije ni to tako loše...Dok god imaju povoljne uvijete i adekvatnu njegu, njima je dobro smile186
Jedino što Ti savjetujem da s prihranom ne kreneš kad počnu odbacivat lišće jer to znači da se spremaju na mirovanje. Ako prestanu uskoro cvasti pusti ih nek miruju i smanji zaljevanje,i kad Ti ponovo počne izbacivati cvjetne pupove onda počni prihranjivati...
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2011 u 13:21
Dobro ću proučiti što ću ali mislim da se ne spremaju na mirovanje.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 20:59
Tea i Silvestra imate pravo nek cvjetaju dok im je volja poslje će biti malo mirovanja i manje cvjeta,ali mislim da im godišnji neče biti tako dug jer moje krupne ciklame odavno već miruju.Ove nek se iscvatu pa na odmor i mislim da im je dovoljno par mjeseci.Nadam se da će opet cvjetati negdje u proljeće,a i ti Tea da češ nam se pridružiti sa slikama ciklama.Moram i ja još koju da ubacim dok su u cvjetu.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 23:55
Budem dmirce ne sumnjaj u to,još nisma stigla pogledati za njih al potrudit ću se....
Na vrh
Bonsai... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 30
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bonsai... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2011 u 14:56
 MOJA CIKLAMA JE CVJETALA DO SKORO A SAD SAMO IZBACA NOVE LISTOVE A OD CVIJETA NI TRAGA.....smile85
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2011 u 16:34
Nije joj ništa bez brige, to je normalno poslije cvatnje. Čim baca nove listove je u redu. Samo smanjit zaljevanje ako više ne cvate i to je to. Pripazi jedino na suptstrat u tegli. Ako ga treba promjenit, kad prođe cvatnja je najbolje vrijeme za to. Bez brige smile186
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2011 u 22:42
Bonsai to je sasvim normalno jer joj sad dolazi period mirovanja.Uglavnom vidjet češ kako će se dalje razvijati pa možda i potjera cvjet.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2011 u 14:28
Bonsai,kad dobije nove listove ako je sve u redu počet će nakon nekog vremena izbacivati pupove,znači neče imati dugačku fazu mirovanja između dvije cvatnje što bi inače bilo normalno.smile106
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 15:28
pozdrav, može li mi netko reći dali je sada vrijeme da posadim sjeme ciklame, imam nesto sjemena sto sam uzela ove godine od ciklama, pa da probam sa uzgojem, dali da posadim u teglicu malenu, srednju??? kako da zalijevam dali samo prskanje odozgora???
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 16:04
lorica ja nažalost nemam nikakvog iskustva sa sjemenom ciklame pa se nadam da će Ti odgovorit neko ko ima...dmirce možda Ti?
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:45
O naravno Tea:Lorica slobodno ga posij u neku posudicu zavisno koliko imaš sjemena.Naravno prije toga sjeme malo prosuši i nemoraš duboko posijat prekrij sjeme sa zemljom tek toliko da se nevidi i normalno zaljevaj.Ja imam isto sjeme i stoji mi već mjesec dana sad ga namjeravam posijati.Lorica želim ti puno sreče u uzgoju.
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 22:15
hvala dmirce
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 23:22
Lorica javi nam rezultate,a ja ću isto kad moje niknu.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 15:32
dmirce kako napreduje sjeme ?Jesi ga posijao ?
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.