Je li ovo Yucca??? |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 23:45 |
ako mozes stavi sliku da vidimo kako izgleda a ovako na nevidjeno ako je visoka a ogolela odseci gornji deo sa listovima (i deo stabla naravno) i stavi u vodu da pusti kore i stablo iseci na par cm.duzine i onako kako je stajala tako i stavi u vodu, a onaj deo sto nije u vodi zastiti voskom i na kraju deo sa korenom (ostavi iznad zemlje stabla par cm.promeni zemlju i nastavi sa gajenjem i iz svakog pelcera krenuce nova biljka.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
savana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam svojoj u zadnjih tri dana poskidala pola listova, oni samo žute i žute...stabljika joj je već totalno ogolila. Znači li to da se s njom mogu oprostiti ili postoji još kakav način da je spasim????
|
|
![]() |
|
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
mozes joj pskidati pozutele listice, ne zalivaj dik se zemlja ne prosusi (osusi)posto je izgleda bas mokra a prskaj je(sa strane ne odozgo) ako je na toplom
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Ne mogu ti dati odgovor u danima jer ne znam kakva je zemlja u posudi, kako velika tegla u odnosu na biljku...... Jednostavno, kad vidiš da joj se lišće malo izvjesi, polij je odstajalom vodom. Prskati je možeš skoro pa i svakodnevno.
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Ja ipak mislim da je to zbog toga jer sam je dobila od MM
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
kika to bi značilo da se ona ne smije baš često zalijevati.ja svoju zalijevam svako 10-ak dana po malo i tada je prskam po listovima, jel to puno. još mi je mala pa me strah da je ne uništim a stručnjak sam za to...
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Xenia, ovo te koštalo uginuća Dracene. Tako sam ja sahranila 2, ali zato 3. raste već 4 godine jer je više suha nego vlažna.
|
|
![]() |
|
savana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
Hvala cure... pustit cu joj sad zemlju da se posuši, a dalje šta bude, bude!
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Dracena marginata,kažu da je najizdržljivija dracena (ipak sam je ja uspjela usmrtiti). Uspjeva učak i na tamnim mjestima,iako joj najbolje odgovara toplo mjesto s puno svjetla, zaštićeno od jakog sunca.Vlažiti zrak i povremeno prskati lišće mlakom vodom. Kompost održavati vlažnim , osim po zimi.
|
|
![]() |
|
Ovo je Dracena i ne treba puno vode. Vjerojatno joj je korijen uništen s previše zalijevanja.
|
|
![]() |
|
![]() Uglavnom, biljku sam presadila prije kojih deset dana, i sada je ona sva pala, listovi joj žute i padaju. I prije presađivanja su joj vrhovi listova bili žuti, pa sam mislila da treba novi supstrat. Korijena gotovo da nije ni bilo. Neki jadni, mali i sav kržljav... Di bi mogao biti problem???Zalijevam je jednom tjedno... HELPPPPPP......!!!!!! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |