Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9091929394 96> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Svi se drže, prezimljavaju u našim područjima vani, malo se smežuaju a onda još bolje rastu...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Nisam sigurna da ima zahvalnije biljčice od čuvarkuće, gurni je u bilo kakvu rupicu i rasti će a o kreativnosti ovisi kako će lijepo biti udomljena
![]() ![]() ![]() ![]() evo, osim panja ili izdubljenog debla (imam jedno u vidu samo me smeta vrijeme pa ne mogu otići po njega) ovo su ti neki podsjetnici kuda možeš posaditi čuvarkuće ili kako im tepamo zeljiće...
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ja ih vani ima,znači puno zemlje imaju, i ne smeta im.Mislim da im nebi trebalo smetati,(nisu to velike tegle)no stvar je u tome da ih možeš posaditi samo u podložak od tegle i biti će im dovoljno zemlje
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
shasha jel joj može smetati puno zemlje, ja sam par primjeraka kako je vidljivo stavila u puno dublje i veće posude uz drugo cvijeće-jel to za nju ok?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ines,čuvarkuća raste svuda.Ne da joj zima ne smeta nego joj gotovo ništa ne smeta. Čak joj ni zemlje ne treba previše. Pogledaj početak ove teme,gdje sve rastu,a ima još negdje slika(mislim da pod ideje za vrt).Uglavnom,ne smeta im ni jako sunce ni jaka zima..ma ništa.Samo ih sadi.
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
evo slikica
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ines odakle si ti? ja danas bila u prasvekrve na ručku i šetala oko kuće i u jednom dijelu ugledala čuvarkuće-ima ih odokativnom procjenom oko 100-ak od najmanjih do najvećih. naravno da sam jedan dio pokupila za sebe (i mami jer je ona ostala bez ijedne nakon što je meni dala posljednju), al sam zaboravila prije ih slikati sve na okupu.sada uplodam nove slike svojih ljepotica pa vam ih pokažem. dio sam čak stavila da se "druže" s kaktusom...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Naravno da čitamo, pa ako nema netko bliži, nabavit ćemo ti i poslati iz Rijeke.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Onda svečano objavljujem da sam u potrazi za čuvarkućom... pa... čitate između tedova...kaj ne?!?
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ines nemaš problema s čuvarkućom...ona sve trpi :)
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Dajte mi recite kako čuvarkuća opstaje u kontinentalnoj klimi? Ja bi ga stavila na neki panj vani, to mi prekrasno izgleda, ali bojim se kako će po zimi
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Preslatka je i baš joj pogoduje ova zelena tegla - volim zeleno.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
evo slikice moje čuvarkuće
![]() |
|
![]() |
|
Draga moja samo dođi, dobro došla uvijek, možda se nađe uskoro još koji kamen, sad očekujem sa srednjeg Jadrana i iz Ravnih kotara, sva sreća da suhozida ima puno pa se neće primjetiti a meni puno znače
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
![]() Čuvaj se Franjica kad ja dođem u ZGB po onaj kamen za moj kamenjar!
![]() P.S. Kaktusi su vam
![]() |
|
![]() |
|
ja sam nedavno dobila jednu malu od mame (dala mi svoju posljednju
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Nisam niti ja obracao pozornost na njih, jer ih imam od malena po crepovima...
sve dok nisam vidio kakve sve mogu biti... a od onda...
|
|
![]() |
|
Poison Ivi ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2008 Lokacija: m Status: Offline Bodovi: 154 |
Pa čuvarkuće nam dođu ko korov...he nit obraćam pažnju na njih a one lepo idu...
![]() |
|
![]() |
|
Shasha, moja nova čuvarkuća najsličnija ovoj sa Leticijine slike samo što nema niti jedna zelena, sve su nekako ljubičaste i malene (još zatvorene) veličine glavice šibice i one potpuno otvorene, velike imaju po pet koncentričnih krugova listića, na vrhu listića nešto kao bodljica.
|
|
![]() |
|
Imam ja Franjica! NIŠTA.Pa oni rastu i bez zemlje(na krovovima kuća) ne treba im nikakva prihrana.
Što se smrzavanja tiče,oni se ni na -25 neće smrznuti,tako da ih bez problema možeš ostaviti vani.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9091929394 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |