Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lič (Gorski kotar)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lič (Gorski kotar)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 24>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 07:40
Nataly, meni hvala? Hvala tebi na prekrasnom danu!
I sad smo se dosta hvalile LOL ajmo sad konkretne korake. Evo i Skitnica ti je predložio da otvoriš temu i staviš obavijest za "kavu" u Liču. E, pa otvaraj, obavještavaj i ja se prva javljam da dolazim!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
skitnica ll View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica ll Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 07:05
lijep je tvoj Lič,a da staviš poziv na kavicu u dio okuplanje forumaša kao posebnu temu,pa ako bi išao itko iz ZG možda bih došao i ja.
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 07:05

Belina, Hamara, Baka, Mari, MiraK - cureHug

Lora - jučer je padala kiša pa je malo osvježilo vrt, inače je vrt suh, spaljen i nije reprezentativan. Embarrassed Biljke na slikama su naravno iz prirode

Biggi - hvala ti na lijepim riječima i "reklami" mog mjesta. Drago mi je da imaš tako lijepe dojmove. Hug Ne znam jesi li vidjela da je gospodin D na jednoj slici na prethodnoj stranici...

Iako je Lič malo mjesto, zadovoljni smo podatkom da etnografsku zbirku godišnje posjeti preko tisuću ljudi.

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 01:25
Prekrasno druženje kod Nataly! Bravo cure!
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 00:12
Danas sam provela jedan od najljepših dana cijelog godišnjeg.
Kako smo MM i ja odlučili lagano se starom cestom vraćat doma, dogovorila sam se s našom Nataly da svratimo do nje na kavu. Kavu smo popili, malo popričali, kad se pojavio gospodin D., jedan toliko zanimljiv muškarac kakvog dugo nisam upoznala. Bio je tako ljubazan i izigravao nam osobnog vodiča na etno zbirci Liča. Čovjek toliko lijepo opisuje i objašnjava sve događaje i ljude iz prošlosti, da sam na momente imala osjećaj da sam i zakoračila u prošlost. Vidjela sam puno izložbi u životu, al većina kustosa i vodiča mehanički je izgovarala tekst naštreban napamet, pa se čovjek baš i ne može uživjet u takvu izložbu. Ali ne naš gospodin D. S toliko ljubavi je pričao o povijesti svog mjesta, o ljudima koji su ga okupirali, o ljudima koji su ga branili, o gradnji crkve, ma o svemu. Bila ga je milina slušati. Ali, na našu veliku žalost (jer da se MM-a i mene pita, mi bi vjerojatno još uvijek stajali u tom muzeju i slušali njegove priče) gospodin D. je morao dalje svojim poslom, pa smo krenuli i mi.

Nataly, draga, još jednom zahvaljujem tebi na gostoprimstvu i D. na prekrasnom prizoru Liča kroz stoljeća.

Ljudi moji, ja vam od srca preporučam da dođete 05.08. i osjetite barem dijelić onoga što sam ja danas.

I za kraj, samo dvije sličice.

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 23:26
smile219
Na vrh
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 22:55
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

smile227ClapClapClap
CryNisam za tako daleki put. A tako bih ti se rado nacrtala 5.8.
dalek>???????????
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 22:20
smile227ClapClapClap
CryNisam za tako daleki put. A tako bih ti se rado nacrtala 5.8.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 22:09
Draga ,
opet sam malo navratila,divne goste si ugostila.
Tvoja je priroda,lijepa,cvijeće mirišljavo,
navratiti ću opet.
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 21:56
Predivno je u tvom Liču. Bravo Bigi što te posjetila.
Pretpostavljam da su prikazane biljčice iz prirode, ili se varam pa su iz tvog vrta?. U svakom slučaju preprekrasne su

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 20:26

Pozdrav Anaida i tebi - mašem ti preko brda jer ako si još uvijek u Crikvenici možda me i vidiš....Wink

smile213 Prva forumašica koja je bila kod mene u posjeti je naša Bigi, zajedno sa svojim suprugom. Iznimno mi je drago zbog te posjete, a još više što vidim da je i njima bilo drago da su došli. Popili smo kavu i obišli etnografsku zbirku.

Eto i dokaza njihovog boravka u Liču (na slici se vidi kako pozorno slušaju vodiča)...

Bilo bi mi drago da još forumaša/ica dođe u moje mjesto 05.08. Iako je to državni praznik, ovaj datum za Lič je od velikog značaja još od 1733. godine kad je (prema predaji) pao snijeg i u polju se napravio prikaz Blažene Djevice Marije. O tome sam već pisala, kao i o tradiciji blagoslova automobila na taj datum. Zato pozivam (ukoliko ima zainteresiranih) da dođete 05.08., i to već oko 10,30 ujutro, da stignemo na Svetište na blagoslov automobila. Dobrodošli su i vaši partneri. Slijedi kod mene kava i nešto za gricnut kao i posjet Etnografskoj zbirci. Vrijeme boravka u Liču nije ograničeno. Wink

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 08:05
Mašemo i mi tebi!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 15:50

Pozdrav iz vrućeg Liča smile78

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 15:47

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 15:45

I za kraj slike biljaka iz Liča u lipnju. Nazive ću vjerovatno nadopisivati kasnije kad budem imala više vremena (bez šalabahtera ne znam)..

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 14:55

U Ličkom polju, u svetištu Majke Božje Snježne osim svakodnevnih posjeta vjernika ili turista općenito (bilo grupnih ili individualnih posjeta), sve češće se održavaju vjenčanja na otvorenom. U lipnju sam prisustvovala vjenčanju susjede pa imam i dvije slike iz prve ruke Wink da vidite i taj detalj iz mog mjesta.

Moram priznati da mi se svidjela atmosfera koja je u isto vrijeme bila i svečana ali i opuštena.

Lani je ovdje održano i vjenčanje dvoje bikera koji nisu iz naše Općine a izrazili su želju za vjenčanjem u Ličkom polju. I ove godine se najavio par iz Zagreba koji je također zainteresiran da taj događaj bude baš ovdje.

Evo i jedne slike zaljubljenika u motore u Svetištu.

Kada sam već spomenula motore, moram najaviti da ovaj vikend (od 08.-10.07.) moto klub DEAD FROG - Gorski kotar organizira tradicionalno druženje uz rock glazbu i motore u kampu Vrelo u Fužinama. Glavno okupljanje je u subotu ... Wink

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 14:33

Jagoda i Belina - hvala vam i svratiie opet Hug

Prije nekoliko dana napisala sam da će u Fužinama biti održan zajednički koncert orkestra iz Minneapolisa (SAD) i Glazbe Fužine. Koncert je bio na otvorenome. Evo par slika...

Gosti su pozvali domaćine u uzvratni posjet u Minneapolis, što će vjerovatno biti i realizirano iduće godine.

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2011 u 07:55
Draga Nataly,
opet sam malo navratila do tebe,sve sam sa tobom pratila,hvala ti.
Biljke koje stvori priroda nema ljepše,boje su preprekrasne,
prirodno je naj.
Tvoje slike i tekstovi sve govore.
(monarda je ok.)
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 00:13
Nataly tek sam večeras došla pogledati ovu tvoju temu , koja je doista zanimljiva...U Fužinama ima uvijek dosta događaja tako da nas ti ljepo informiraš što se u tom turističkom mjestu događa...Da je turističko mjesto vidi se i po posjeti ministra turizma. Nisam u petak bila u Fužinama, ali sam zato pogledala šah i igračeWink....Ubuduće ću česće posjećivati ovu temu, jer je zanimljiva....WinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 23:50

Tog istog datuma, dakle 18.06. na mjesnom groblju u Fužinama (sada već tradicionalno) održana je molitva na grobu poginulog branitelja, a uvečer u Domu kulture, održane su XIII. duhovno - glazbene svečanosti "Henriku (branitelj iz Mrkoplja) i Dadi"(branitelj iz Fužina).
Stoga je prva večer rezervirana za prisjećanje u Mrkoplju, a druga u Fužinama. U prepunoj sali nastupili su:

- tamburaški sastav "Berde band" iz Slavonskog Broda

- i muška klapa "Cambi" (mislim da o njima nemam što reći - sve je već poznato)

Kada dva sata provedete slušajući ove predivne glasove, idući dan vam osmjeh ne silazi sa lica.

http://www.youtube.com/watch?v=FzJN6TDkQCg

smile78

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.