Hren (Cochlearia armoracia ) |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
ribar ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hren (Cochlearia armoracia )
![]() Drugi nazivi hrena: hrin, kren, ljuti hren, ren,turman OPIS Hren je višegodisnja biljka,koja je rasrostranjena u cijelom svijetu. Može narasti i do 1,5m u visinu,a korijen i do metra. Listovi su dugi a cvijetovi slozeni u bijeli grozd. Biljka cvate od svibnja do lipnja malim bijelim cvjetovima skupljenim u duguljaste cvasti koje se nalaze na bočnim izdancima.Ima jaki i ljuti okus,te iritantni miris zbog kojih tjera od sebe pojedine kukce. Hren ima raščvasti korijen,te ga je zbog toga teško izvaditi iz tla,te iz korijena koji ostane u tlu sljedeće godine izraste nova biljka. Koristimo ga kao začin ili dodatak hrani,i to korijen svjež ili konzerviran te u proljece mlad lišče. UZGOJ -Hren raste u laganom humusno tlu,te voli sjenovita mjesta. - razmnožava se u proljeće reznicama podanka debljine oko 1 cm dužine 20 do 25 cm ili sjetvom sjemena u proljeće . Sadi se na razmak od 40cm. Sjeme je sitno smedje boje ,te je slaba klijavost. Najbolje ga je iskopavati od rujna do veljače kada ima najbolje ljekovita svojstva. SAVIJETI:
----------------------------------------------------------------------------------------------
otvaram ovu temu jer mi je potrebna pomoc odnosno savjet kako da se oslobodim Hrena,koji se rasirio po cijeloj njvi. mogli bismo upoznati i druge korovske biljke i nacin na koji ih se mozemo rijesiti a da to nije hemijskim putem. Sada je sezona ambrozije a svi znamo kolikoje ona stetna.Ja jako malo znam o njoj. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |