Fuksija - Fuchsia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 35> |
Korisnik | |
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dragi Pinus
kada se zaželim FUKSIJA,
znam gdje ću ih doćo gledati,meni neide,pa neidu.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Krasan buketić Semira.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
makk predivne su :)
pinuskod tebe fuksijama očito jako paše ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Hvala Kontesa, nadam se da ćeš ćeš ih i ti uskoro imati. Znam koliko ih voliš, ali kod mene je u posljednje vrijeme puno toga išlo u neplaniranom smijeru.......
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
makk za ove specijal se i ja nadam
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() Fuksija ima lijepi cvijet, ali pravo veselje je kada ju slikate cijelu. Evo ih sada u jesen. Malo su umorne, iscrpljene, ipak su cijelo ljeto obilno cvjetale. Ali one kao neke stare dame šarmiraju i sada. |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Prekrasno! Pravi si majstor! Postoji li cviježe koje tebi ne uspjeva?
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Koja je onda ovo fuksija? Vanjska je..
Ili je to nešto drugo?
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mira, ova tvoja ljepotica je Fuksija fanfare. Kod nas nije vanjska.
|
|
![]() |
|
jap..tu buš spremila unutra na sigurno
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Meni su sve skoro iste i sve lijepe
![]() |
|
![]() |
|
Mira, da i ja ju imam. To je i moja najveća fuksija. A što se tiče imena vidim da si ti u pravu. Fuchsia Triphylla je njezino latinsko ime. Fanfare, Korale, Haiti .....su u stvari njena komercijalna imena pod kojima se prodaje.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Samo da znaš da je to naša Lora otkrila! Lora |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Imam jedno pitanje za iskusne... Da li ih sada prije spremanja u podrum prikraćujete ili to radite na proljeće?
|
|
![]() |
|
Proljeće, kada bi spremao svoje Fuksije preko zime obrezao bi ih sada. Na proljeće bi ih očistio od suhih grana i još malo obrezao ako bi bilo potrebno. No svoje Fuksije neću spremati zbog pomanjkanja prostora. Fuksije sam kupio u Hoferu. Ako se dobro sjećam 6 kom/ 2.5 €. Mislim da je to takva cijena da se ne isplati cijelu zimu brinuti o njima.
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
U jesen kod spremanja u zatvoreno treba samo prikratiti grane i otrgnuti cvijetove i žuto lišće. Glavna rezidba obavlja se u ožujku prije tjeranja mladica, tako da se grane prikrate za 2/3 ili da po grani ostanu samo 3 - 4 pupa. Mlade izbojke pincirati kada budu dugi 10 - 15 cm da se biljka bolje razgrana. Inače, prezimljuje na +5 do +10°C u svijetloj prostoriji. Zimi izgubi dio lišća. Ako je prostorija manje osvijetljena, tada će izgubiti skoro sve lišće. Zimi se zalijeva oprezno, a naročito ako izgubi lišće. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cimicifuga hvala na informacijama i savjetima! |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Pinus. Cimi hvala vam na odgovoru
![]() Znači ipak moram u akciju...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |