Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8283848586 243>
Korisnik
Poruka
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 19:21

Lovro to je:

Koelreuteria paniculata - kelreuterija

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3707&PID=507011

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 21:37
Hvala MiraHugK!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 19:17
...šta je ovo???
Imam ga već dvije godine i uvijek je isti kao i onda kad sam ga dobila.

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 19:20
Fikus al nemrem se sjetiti koji,fura se na bonsai.

ovo%20je%20moj
klasa optimista
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 19:34
klasa optimista
Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2011 u 10:07
Mihaela, radi se o biljci koja se zove Ficus microcarpa.
Ficus elastica je opet nešto drugo
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2011 u 10:14
Hvala na ispravku Vesna,u pravu si.
klasa optimista
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2011 u 21:51
Molim identifikaciju ove plave trajnice

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2011 u 06:50
Ceratostigma plumbaginoides
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2011 u 17:58
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Ceratostigma plumbaginoides

Hvala smile126
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2011 u 19:56
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2011 u 17:16
koja je ovo biljka, meni se čini neka zvončika, kampanula ili što

molim pomozite
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2011 u 00:04
Originalno poslano od člana trava trava napisao:

Grm sa Bundeka je Pasji(Vučji)trn-Hippophae rhamnoides.Posebno su atraktivni kad su okićeni plodovima,što možemo vidjeti samo na ženskim biljkama jer je vrsta dvodomna.Ima ih za kupiti ali neznaš što kupuješ,ne piše dali su biljke muške ili ženske,trebalo bi kupiti i jedno i drugo.Ako ste u prilici najbolje je od matičnih biljaka ,kojima znamo spol,odvojiti ožiljene izdanke. 

Isto ga ima na Krku kod Konzuma pa ja uzela korjenove izdanke ali spol je upitanSmile
Hvala trava na identifikaciji!Clap

Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2011 u 09:42
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

koja je ovo biljka, meni se čini neka zvončika, kampanula ili što[IMG">http://img709.imageshack.us/img709/9033/dsc00095bo.jpg" />molim pomozite

Mislim da se radi o Heuchera sp., s obzirom na oblik lista. Ako griješim, želim ispravak   
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2011 u 11:34
Što je ovo?Ima ga na Pagu.Raste kao korov.Predvečer zatvara cvjetove koji su isti ko krumpirkovi samo svjetlije lila.Bilo bi prekrasno u kamenjaru.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2011 u 12:38
ne znam što je, ali jako mi se sviđa
listovi su na slici sivkasto plavi i još uz te lila cvjetiće... divota
 na pamet mi je pao convolvulus mauritanicus, ali mislim da on ima drugačiji list

jesi li bar uzela pelcer?
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 13:16
Ma nisam glu...Ljuta sam na sebe da ih nisam slikala otvorene.Nije mi palo napamet da kad se budemo vračali s kupanja će se zatvoriti.Prijateljicu ne mogu zamoliti pelcer jer je ona "gospe od cukra" i to bi njoj sve bila gnjavaža.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 13:58
pogledaj slike ove biljke koju sam ti spomenula, ti ćeš bolje procjeniti je li bar slična
http://www.google.com/search?q=convolvulus+mauritanicus&hl=en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=a4lXTqHyB8r34QSIuqGlDA&ved=0CCYQsAQ&biw=1024&bih=635

ako je znam gdje je bilo za kupiti
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 09:31
Molim identifikaciju ovih biljaka:
Slika1. Posijala sam dobiveno sjeme još u ožujku, lijepo je niknulo, a nakon presađivanja cijelo vrijeme biljka izgleda jadno. Ne znam kako je njegovati jer joj ne znam ime:

Slika 2. Znam da je neka kamenjarka, ali koja?

Slika 3. Prodavačica je rekla da je ovo puzavac. meni baš ne izgleda tako.

Slika 4. Sljedećih pet biljčica kupila sam pod nazivom "Plantes mix". Trebali bi biti neki grmići. Zanima me kako se koja zove.

Slika 5.

Slika 6.

Slika 7.

Slika 8.

Unaprijed zahvaljujem!

Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 13:28
Andina, evo šta znam:
1. Aubrieta sp.
4. Dizygotheca sp.
5. - 8. Peperomia sp.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8283848586 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.