Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 96>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 19:22
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 19:22
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 19:21
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 19:21
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 19:20
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 19:19
Čuvarikuća najbolje će uspjevati ako se naprave uvjeti kakve imaju kad slobodno rastu u prirodi.Treba im napraviti dobru drenažu i saditi ih postrance u pukotine ili kakve đepove u kamenu.Čuvarkuća koji je tako posađen može ako nije cijeli dan na punom suncu izdržati jako puno bez zalijevanja( vuče vlagu koja se sakuplja na kamenu ).Dok sa druge strane onaj koji je posađen u običnu zemlju i to najkvalitetniju nakon nekog vremena polako se počinje šušit i jako slabo napreduje.
1.2. - iz mog vrta
3. - iz jednog botaničkog vrta
4.5. - slike iz prirode

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 15:57
Mogu
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 15:55
a eto,ja nisam smjela ekspermentirati jer sam se bojala da ne sagnjile,zaljevala sam ih 2 put tjedno..nego imam pitanje za one koji već duže vremena imaju čuvarkuće...ako bi u 10 misecu  sadila čuvarkuće u garten,mogu li mi opstat preko zime ,računam na kiše koje dolaze tad
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 10:20
ja imam nekoliko čuvarkuća posađenih na balkonu u vazi sa pelargonijama, zaljevam ih svako veče i super su, nije mi se niti jedna posušila, a one u kamenjaru ispod balkona koje ne mogu zaljevati, nisu baš u nekom stanju sad po ovim vrućinama.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2011 u 22:16
I ja ih zaljevam ( kad imam dovoljno vode u burencadimaWink), definitivno se vidi razlika u ljepoti i veličini
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2011 u 21:22
Napokon nisam jedina koja zalijeva čuvarkuće i to ljeti dosta često
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2011 u 21:16
Moja iskustva su slična tvojima, kamenjaru. Čuvarkuće ljepše izgledaju ako se redovito zalijevaju. Uvjet je da voda nesmetano otječe i sve je u redu.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2011 u 20:28
super su vam,neznam al mene čuvarkuće ne vole ,a ja njih baš jako volim..kilave su mi i nikkave..i ja se niakko ne slažem sa teorijom da čuvarkuće ne vole vodu..moje su se većinom posušile bez vode ,a one dvije obične koje imam tek reda radi i zaljevam svako veče su mi super...
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 13:11
Nažalost,moji su udaljeni 2 sata katamaranom.Ovaj vikend ne idem.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
lodeco View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lodeco Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 08:11
moze li ko poslati malo svojih cudesa :D
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2011 u 14:35
Pedeseta strana,a ja sam prvi put tu!!!???
Neoprostivo.Moram dati neki doprinos.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2011 u 15:02
baka i ja se slažem sa tobom,ja ni nemam nikakvih biljki osim sukulenata ali mislim i kad na jesen krenem sa sadnjom da će moja ljubav prema sukulentima biti NR 1
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2011 u 12:07
Danas dok sam zalijevala svoje sukulente zaključila sam da su definitivno na prvom mjestu mojih "ljubavi" prema biljkama.
Uživam gledati vaše, pogotovo u raznim kombinacijama.
Tikvić Thumbs%20UpBig%20smile
Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2011 u 11:18
Evo, jedno pitanje!

Da možete imali biste kolekciju od

1. 10 čuvarkuća
2. 100 čuvarkuća
ili
3. 1.000 čuvarkuća

Moj je odgovor: 3

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 18:47
Ne mogu a da ne primijetim ovu krasnu tikvićevu kombinaciju sukulenata sa ružom. A i sam kamen je fantazija !

Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

Pinus, čini mi se da bi tvoj crni ljepotan mogao biti Sedum "Purple Emperor", vidjela sam neki dan istog takvog u Botaničkom vrtu, samo što je tvoj ljepše oblikovan, najvjerojatnije zato kaj je u tegli

Saro hvala, malo sam guglao i to je to. Pogledajte ga danas. Prerastao je 50 cm. teglu, čuvarkuće se više ne vide . Kombinacija se nije dobro pokazala.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4445464748 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.