Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 46>
Korisnik
Poruka
AloeVera View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AloeVera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2011 u 23:55
Evo i mene, nov sam ovde ali veliki zaljubljenik u ovu biljku i to od kada je pomogla meni da se resim problema sa cirom i gastritisom a moja zena mioma na materici !!!

Od tada veruj u njena dejstva i o onome sto se pise o njoj!!!

Proucavao sam i saznao jako mnogo o Aloji, a pronasao sam i veliki broj naucnih radova koji govore o pozitivnim dejstvima ove biljke, stetna dejstva koja sam pronasao da negde ljudi pisu to je kako naucnici kazu zbog upotrebe zelenog dela lista koji je jako opasan i izaziva krvave prolive!!!

Od biljke se koristi samo onaj providni sredisnji deo lista, najbolje ako je list star 5-6 godina tada je zreo za upotrebu taj sredisnji deo !!!

Koristili smo ovu zutu aloju(pakovana je u zutu bocu) u kobinaciji sa jos nekim proizvodima, a to sam skoro pronasao na jednom sajtu www.aloe-vera.rs i sada posto je to original bez alkohola i vode a i preporucili su nam je lekari sa VMA iz Beograda redovno upotrebljavamo u mojoj porodici !!!

Toplo preporucujem svima jer su svi proizvodi ispitani medicinski i imaju sertifikate a i medicinski i naucno su dokazana delovanja, primer smo moja zena i ja, za nas je to dovoljno !!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
AloeVera View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AloeVera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2011 u 00:01
Aloe Vera je tropska biljka koja pripada porodici lilacea, tj ljiljana gde spada i beli luk !!!

Postoji preko 300 razlicitih podvrsta ove biljke ali nisu sve lekovite niti su ispitane !!!

Jedina naucno ispitana i potvrdjena jeste Aloe Barbadensis Miler, a sve detaljnije pogledaj na sajtu koji sam skoro pronasao a potvrdjuje ono sto sam i ja naucno pronasao u literatirama !!!

Sajt im je www.aloe-vera.rs pa pogledaj sve detaljnije o biljci kroz istoriju i njena lekovita svojstva !!!

Bok !!!
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 22:54

jednom sam napisala da testiram aloe vere da vidim šta im odgovara i sad mogu reći da aloe verama direktno sunce cijeli dan nikako ne odgovara ...nakon 3 mjeseca mučenja u vrtu na direktnom suncu čim sam je presadila i stvila u sjenu moja aloa je oporavila se

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2011 u 12:37
Čula sam za to na tržnici od prodavača ali mu nisam vjerovala. Sad vjerujem. Hvala ti na savjetu!
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 13:15
Dragi iskusni forumaši molim savjet... Budući da dolazi zima zanima me kada prestajem sa zalijevanjem aloja tj. kada one počinju vegetirati? Ne želim pogriješiti kao prošle godine da mi uvenu.
I još jedno pitanje.... presadila sam mlade alojice prije 15-20 dana i vrhovi su se počeli sušiti.. koliko im treba da se prilagode i da li ih treba puno zalijevati?
Hvala
Na vrh
celetnt View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje celetnt Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 18:06
pokušavam spasiti jednu alou koja je bila dosta bez vode , listovi su joj skroz tanki skoro da nema soka unutra.
jeli ovo aloa arborescens

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 19:41
Jeste to ti je ta alojica. Tako i moje mlade izgledaju samo su malo manje..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 22:43
Pozdrav,evo da vam pokušam pomoći,imam i ja aloe,mislim da su arborescens,nisam sigurna,no nebitno.Ovako,odnosi se ne aloe preko zime.Isprobala sam svašta dok ih nisam bolje upoznala,ovo u vezi isušivanja ,ja vam ne bi savjetovala.Aloe trebaju vodu kao i svaka druga biljka,no zimi neka to bude manje i rijeđe,smjestite ih u prostoriju s dosta svjetla,ne izravno na sunce i umjerenu temperaturu,ponekad je prihranite tekućim gnojivom i vidjet ćete rezultate,svakako poslušajte i savjete drugih članova foruma.
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2011 u 23:06
Gnojim ih mineralnim gnojivom ali gnojidba se preporuča samo tijekom ljeta... zato ne znam kada da prestanem?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 12:13
Ja svoje gnojim i preko zime.Koliko traje zima,bar tri ili četiri puta.Još nešto ako želite imati lijepe velike primjerke,redovito otkidajte mladice i posadite ih svaku za sebe.Tako ćete odraslu biljku rasteretiti,a ona će svu svoju snagu usmjeravati na sebe.Znam to imam ih nekih deset godina.Uvjek sam imala problema s njima (strunule) dok nisam sama otkrila njihovu biološku potrebu.Sada više nikad nemam problema. Preporučam oprez sa zalijevanjem i prihranom,sve umjereno.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 14:06
ja svoje aloe nikad nisam prihranjivala
a zimi ih skoro i ne zalijevam jer istrunu za čas,
ali - to je moje iskustvo s njima
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 14:10
Koliko treba mladice zalijevati da se prime? Jer neke mladice koje su bile dosta velike kad sam otkinila nisu imale svoj korijen pa se bojim da se ne prime....
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 15:28
ostaviš ih da malo povenu ili još bolje,ja svoje posadim u mješavinu kupovne i obične zemlje te nešto pijeska,a kupovna zemlja kakva je,uvjek je malo vlažna,tako da kad posadim mlade izdanke ne zalijevam neka dva ili tri dana,kad dođe dan da ih trebam zaliti,dam im jako malo vode,toliko da prežive,vjerujte mi da ih posadim stotine sve bi ostale,nekoliko puta sam ih morala bacati jer ih nitko nije htio.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 16:21
Isto nao i natalija, ja svoje ne dohranjujem (stavila sam im jedan štapić gnojiva). Preko zime ih stavim u negrijani hodnik i, dogodi se da h uopće ne zalijem. Na proljeće ih stavim na balkon, ne na direktno sunce i zalijevam kao i pelargonije, samo manje.
 Susjedi sam dala par aloa i tako su lijepe, a svoje moram presaditi jer im je već tijesno. Niije ova tema, ali usput, vrh aloe otkinem i natrljam ubod komarca, ose, pčele, čak i neke kožne alergije. (više na ljekovitom bilju).

Pozz... i sretno sa aloama
slikica uskoro
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 16:41
ma sve ok,ja se sa svima slažem,nisam ja isto neka velika faca koja drži da sve zna,niti to želim biti,čovjek može biti dobro prihvaćen u društvu samo onda ako poštuje i cjeni mišljenje i savjete i drugih ljudi,nije li tako? A ovo u vezi ljekovitosti,veliki sam pobornik alternativnog liječenja,tako da kod liječnika nisam bila nekoliko godina.Znam da ne spada u temu,pa se ispričavam.
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 16:42
U kojim kalićima držite alojice, u plastičnim ili glinenim?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 16:49
ako mogu pomoći,moje su u plastičnima,ali to ti je potpuno nebitno,aloa ti nije neka jako krhka i osjetljiva biljka,više ovisi o dobrom smještaju.
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 18:22
Ja sam svoje držala u plastičnim, sad polako presađujem u glinene jer sam shvatila da mi se zemlja brzo isuši u plastičnim. Glina zadržava vodu pa mislim da alojice manje doživljavaju šok kod velikih vrućina...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 18:29
ali predugo zadržavanje vode ti nije dobro za njih,koliko sam primjetila,ako im je zemlja malo duže vlažna,strunu,a u glinenim posudama prekinut ćeš cirkulaciju zraka što će opet rezultirati truljenjem,potrebno im je da zrak može slobodno cirkulirati,ne preveliki niti premali otvori na dnu tegli,a koliko mislim glinene tegle nemaju otvore na dnu ili možda imaju,nisam vidila,moje sve plastične
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2011 u 19:32
Imaju otvore, ne bi ih kupila da nemaju, ni slučajno. I sve sam alojice drenirala.... Samo me brinu te mlade koje sam presadila jer vidim da se na vrhovima malo suše, nije puno malo na vrhu....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.