Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 46> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
monstera obriši sandučić
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
Ja sam imala istu takvu i mislila da je arborenses da bi na kraju shvatila da nije. Može biti da je aloe ciliaris jer negdje ima naziv striatula a negdje ciliaris. Onu prvo mi je lakše za zapamtiti... :_)
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
koja je to vrsta,Silvy ?
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Mislim da je Arborescens.
Vidjela sam ih dosta vrsta, trebam malo progooglat. pozz ![]() |
|
![]() |
|
E, sad više ni ja nisam sigurna koja je???
![]() Aloa Arborescens ima uže listove, e sad sam zbunjena total. ![]() |
|
![]() |
|
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
Sa sigurnošću tvrdim da je barbadensis, imam i ja takvu ali puuuno manju... Ne mogu vjerovati da tolika a tako mlada!!!! Jer aloe barbadensis nakon druge godine gubi pjegice i tada je ljekovita. Ne preporuča ju se koristiti prije druge godine...
Jel to sve jedna aloa ili više njih u jednom kaliću? Još se ne mogu načuditi kolika je... |
|
![]() |
|
..daj nam savijete kako uzgojiti takvu aloju?
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
ja mislim da je to Hawortia,imam nešto takvo !?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Ja sam mislila da je barbadensis zbog pjegica i dugačkih listova i bodlja na listovima... možda ima neka sličnija njoj...
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Mnoge imaju pjegice.
Aloe barbadensis,Mill. gubi pjegice nakon 1.5-2 god. starosti. Uslikat ću obadvije ljekovite i okačit sliku iako ima slika na ljekovitom i začinskom bilju. Evo jedan jako dobar link o alojama: http://www.desert-tropicals.com/Plants/Asphodelaceae/Aloe.html |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Zar to nije aloe vera ? . . .
![]() |
|
![]() |
|
NE
|
|
|
|
![]() |
|
Evo slika mojih aloja.
Prvo Aloe barbadensis,Mill, tj. Aloe vera.Ova je najstarija, ima 6-7 godina i od nje su potekle sve ostale.Puno listova s nje skinuto je radi lijeka ili u kozmetičke svrhe: ![]() ![]() Skup Aloe vera: ![]() |
|
|
|
![]() |
|
A ovo je Aloe arborescens, od koje se pravi poznati lijek za rak prema receptu patera Zaga.Od ove je napravljeno 6 doza lijeka pa je priličito operušana:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Aloe barbadensis, tj. Aloe vera ima pjegice ispočetka.Gubi ih kad je stara 1.5-2 godine i tek tada je ljekovita.
Tkogod vodi imalo računa o svom tenu treba imati ovu aloju pri ruci. O opekotinama, ranama, udarcima da ne govorim. |
|
|
|
![]() |
|
Predivne aloe..ljubomorna sam... moje su manje. Jel ih često zalijevaš i prehranjuješ?
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Fermi,
aloe su ti prekrasne,a ako praviš ljek,jednom mi pošalji pp recept.
unaprijed ti hvala.
|
|
![]() |
|
Previše se ovdje mudruje oko uzgoja aloje.
To je jednostavna biljka za uzgajati.Ima nekoliko pravila za nju: 1.Substrat mora biti propusan (1/3 pijeska ) 2.Ne držati podložak, odnosno u njemu ne smije ležati voda.Aloju ubija puno vode 3.položaj sunčan do malo sjenovit ( sunce je malo potamni samo u početku kad se iznese vani.Nakon nekog vremena vrati joj se lijepa zeleno-siva boja 4.ne podnosi temperaturu ispod +5°C, pa i ja , koja živim na jugu i na moru, moram svoje zimi unijeti u kuću. 5.Ljeti se mogu zalijevati svaki 2. dan ali ako su na suncu i nemaju podložak.Preko zime ja moje zalijem samo 2-3 puta s malo vode.A ništa im ne bi bilo ako ih ne bi zalila nikako.Ako su u grijanom prostoru, onda se zaliju 1x tjedno, pomalo. 6.Ja moje ne prihranjujem jer mi služe za ljekovite svrhe. Dakle, ono što ubija aloje to je previše brige, previše vode, previše prihrane i eventualno hladnoća. |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |