Silvestrina cvjetna priča |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 57> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Silvestra cvijeće ti je prekrasno, vidi se da uživaš u njemu...nemam riječi
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Prekrasne su, zaista!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i ja dajem cistu peticu
![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Petica za gazanije!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Ovo je zaista opširan odgovor. Hvala! |
|
![]() |
|
Svake druge godine bi ih bilo dobro izvaditi jer ako su više sezona u zemlji lukovica svake godine odlazi sve dublje u zemlju i nije debela nego ima male listove okolo sebe kad nikne i to neki puta rezultira izostankom pojave cvjetne stapke sa pupom.Ja ih sadim na dubinu od 12 do 15 cm.Saditi ih treba već sada jer ako ih prije posadite veća je mogućnost da imaju lijepi veliki cvjet jer im se u prvih mjesec i pol dana od sadnje formira pup,ako kasnije sadite taj period im skraćujete i cvjet je manji...ja ih ove godine nisam vadila...vidit ćemo što će biti na proljeće...ako se mene pita ja bi ih zapravo svake godine izvadila jer se lukovica tjekom ljeta dosta osuši,a ako nakon toga ima kiše može i izgniliti...prilikom vađenja male odvojim i posijem u red dok ojaćaju,a velike normalno sadim...ako ih vadite stabljika mora biti sa lišćem potpuno žuta jer lukovica dok su listovi zeleni hrani i puni lukovicu...čim odcvatu svjetnu stapku odma režite jer crpi i krade energiju lukovici....kad ih izvadite ja ih mjesec dana ostavim u hladu da se lijepo osuše i oćistim od zemlje i otkinem odozdola one čuperke od korjena...spremim ih do sadnje u kartonsku kutju ali moraju imati zraka...nadam se da sam pomogla.
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Još jednom sam prolistala sve od prve stranice. Zaista mi je bio užitak. Osim pohvala za lijepo cvijeće, treba mi i tvoj savjet, sugestija ili sl. Tulipani sa prve stranice ostavili su me bez riječi. Ja sam sa svojima nezadovoljna: posadim ujesen lukovice a na proljeće nikne malo tulipana. Kako ti svoje sadiš i da li ih svaku godinu vadiš iz zemlje? Približava se vrijeme sadnje lukovica pa rado čula kakvo je tvoje iskustvo. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 57> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |