Tibouchina urvilleana |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije se reznica primila, ali je na sajmu kupljna, jedna mala... Nadam se da će preživjeti..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ova biljka je prelijepa.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Bromelija, stvarno je prelijepa. Prihranjuješ li je i čime?
Moja je razgranata, ali još nema pupoljke pa se već brinem hoću li ove godine vidjeti cvijet. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Prekrasna ti je Bromi! Dobila sam reznicu od naše forumašice i zasadila a po vašem iskustvu, Nininom, čini se da nije vrijeme. No, rekla je da će mi dati druge reznice na proljeće ako se ova ne primi
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prelijepa biljka - koja boja cvijeta!!!
![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Savršena je!
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
evo ih procvijetale obadvije predivnim velikim cvijetom, a boja je fenomenalna
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
S tibouchinom treba biti nemilosrdan kad se reze. Tako lagano izdjika previsoko.Moja je sada oko 2 m visoka, sva gola dole, samo su joj vrhovi zeleni, doduse puna je cvjetova, ali zaista je goluzdrava. U proljece je nisam rezala, jer je bila predivna i bilo mi je zao. Onda je tijekom proljeca izgubila svo ono staro lisce po dnu grana, i sada je zaista ruzna. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
imam ja tibuchinu i svaki čas očekujem da procvijeta jer kod mene još nije cvijetala....poslije 10-tak pokušaja uspjela sam je zakorijenit i to u toplom klijalištu....brzo raste i evo uskoro očekujem da i ona procvijeta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kako je prekrasan ovaj grmić, drvce! Zna li netko gdje se može nabaviti?
Jasmina kako tvoj a i tvoj Štefice?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Procvala! Prelijepa! Samo, razocaralo me sto cvijet traje samo 1 dan. Ja bas uvijek naletim na jednodnevne!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
o, onda cekamo zajedno cvjetice!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Nina,nedostaje joj sunca.I kod mojih ima nekoliko pupoljaka ali su zeleni.Vjerujem da će kada ih sunce ugrije da budu kao i na onoj mojoj slici,crvenkasti ....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
S ponosom javljam da je moja Tibouchina, kupljena kao mala sadnica ove jeseni, sada vec biljka od gotovo 90 cm (nekoliko grana) i IMA PUPOLJKE u svakom vrhu. S nestrpljenjem ocekujem ove predivne plave cvjetove.
Cijelu zimu je provela u dnevnom boravku, uz juzni pozor, dakle 25C i sunce.
Tu i tamo poneki suhi listic, obicno kad bi joj posuda postala preuska. Zalijevanje malo, tek kad se potpuno osusi zemlja.
I jos, kako sam zakidala vrskove grana, jedan sam mali komadic (dakle 1 cm dug, sa dva listica, i potpuno mekan), zabola u hibiskus pored, i primio se!!!!!! Dakle, treba pokusavati sa mladim reznicama, a ne sa starim, i u doba vegetacije. Ja sam preklani pokusala u ranu jesen, sa drvenim reznicama, i nista mi se nije primilo, a imala sam ih dvadesetak.
Jedino sto me brine je sto su pupljci zeleni, a ne crvenkasti kao kod Jasmiaae na prvoj slici ove teme, ili je do vrste, ili do ipak premalo sunca, jer je ipak u sobi.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Nije me bilo nekoliko dana,pa izvinite |
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Prekrasno! Ako nije tajna, gdje je kupljen?
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
ajme koji cvijet, prvi put vidim ovu ljepoticu, boja je wow
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Jasminaa, đe si je nabavila? Tako mi je divna, a boja pogotovo...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Jasminaa, diiiiiivno!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |