Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hibiscus coccineus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hibiscus coccineus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 10:19

Nina, moj-tvoj, koji je po tvojoj preporuci stavljen da prezimi u hladnijem(e pa podrum mi je najhladniji) ali ni tamo mu nije dovoljno hladno da prespava zimu!!

Ostavila sam ga do proljeća u tvojoj teglici, ali on je počeo dobivati zelene pupiće, skroz sam se iznenadila!!  Dal  da ga stavim u veću teglu i odnesem u zimski vrt??

Očito, ni on kao ni ja nezna mirovati zimi!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 08:56
dmirce12 konačno netko iz mog kraj smile71
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2011 u 17:38
Slažem se i ja s bobelinom da ga prvu zimu spremiš u zatvareno iako je navedeno da može do -20.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2011 u 15:47
@natalija, ipak je bolje da ga prvu zimu ne ostaviš vani, smrznut ćeConfused
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2011 u 07:30
dmirce ako može do - 20 onda možeš... bar je nina napisala da može do te temp.
ne znam točno koliko ispod nule ide kod vas zimi

i ja ga imam od jučer i baš me zanimalo što s njim zimi - skloniti ili ne
još nisam sigurna hoću li ga skloniti, mislim da je ovogodsišnji i možda premlad da ga ostavim vani, ali ako ga stavim u vrt, stigne se on zakorjeniti do dalmatinske zime -  siječanj, veljača
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2011 u 23:21
I nisam znači nemožemo vani gajiti ovu vrstu hibiskusa?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2011 u 22:53
Ma ništa,mislila sam da si iz mog kraja.
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2011 u 22:09
Vinkovci zašto?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2011 u 21:42
dmirce koji dio slavonije?
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2011 u 21:35
Nešto posebno a vidim da se jednostavno gaji taj bi kod mene uspjevao u slavoniji.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 05:36
Jagoda, coccineus nije tropski. On podnosi do - 20ak C, i bolje buja u kontinentalnoj klimi nego mediteranskoj.

Zimi odumire do zemlje, u kasno proljece krece kao i mocvarac. Postoje samo crveni i bijeli.
Mnogo je bolji u zemlji nego u pitaru. Cvate cijelo ljeto do kasne jeseni. Pravi sjeme lagano.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 02:33
Prekrasan je Nina. ClapClapTi ih isto uzgajaš, zar ne ? Moram pogledati kod tebe i malo pročitati o njemu jer mi izgleda super, a može biti vani...Močvarce, vrtne i obične imam još mi fale ovaj i tropski...Wink
sutra je novi dan
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2011 u 16:37
PrekrasnoThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2011 u 16:32
Ne mogu a da vam ne pokazem sliku coccineusa jedne uzgajivacice iz Beograda, u zemlji je i zaista je lijep. Mislim da on bolje raste u kontinentalnoj klimi nego u mediteranskoj, kao i mocvarni hibiskus
Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.