Vrtlarenje kroz moje oci |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 17> |
Korisnik | |
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dodes do mene?!? :) :D |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Dado,ovaj đir tvojim vrtom bio je prava avantura.WOW!!!Oduševilo me sve,ali špricane ljubičice!!!???Nisam ni znala da postoje.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
nema nam dade, sigurno je u gužvi, ali, pretpostavljam da ćemo njegov divan vrt svi moći vidjeti već na proljeće kada će biti Dani otvorenih vrata...jedva čekam prizor stotine rascvjetanih irisa
![]() |
|
![]() |
|
Ante3009 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 838 |
kako bih ja mogao vidjeti tvoj vrt uživo???
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() ![]() Anemone su ti fantastik tre šik !!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Prelijepa reportaža.
Ona crvena trava
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
baš su trave prelijepe u jesen, ali anemone jedna ljepša od druge, dado hvala na ovoj šetnji
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Hvala svima! :)
@Baka bea - to je i nas prokleti problem, uvijek mislimo da je sve glupo i da se ne isplati a kad to vidimo kako je to ispalo kod susjeda onda nokte grizemo od ljubomore :/ Eto propustio sam i paviljom sa leptirima...grrrr ali dobro vidio sam tako nesto slicno u Tropskim plastenicima u Trstu. Lysichitoni su bili u losem stanju jer je gotovo svo lisce bilo otpalo a stvano su imponentne biljke. Moje ce darmere biti takve (hehe nadam se) ka napravim novo jezerce i kad ih budem posadio u zemlju. U vazi nemaju prostora ni mogucnosti da postanu tako velike. "Slijedi Dado svoje ideje, vrijeme će pokazati da si na dobrom putu." Hvala! Cijenim to! :) |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i mene je odusevila
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Oduševila me reportaža i tvoj profesionalizam
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
krasno nema šta |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Hvala na prekrasnim fotografijama. Trave su mi posebno lijepe ujesen.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
[QUOTE=dado_84]Dolazim do novog malog jezerca. Pogled na nasad darmera (Darmera peltata). Sam sebi priznajem, s tugom, da kod mene nece nikad biti takve :/
Ja se s tugom prisjećam da je Jeglić imao ideju i namjeru napraviti takav park u okolici Zagreba, ali je zbog nerazumjevanja tadašnjih "gradskih struktura" bio prisiljen napustiti našu metropolu i realizirati ideju u Sloveniji, gdje je naišao na razumjevanje i od zapuštenog parka napravio ovu čudesnu ljepotu, a njegovi nasljednici su to znali očuvati i njegovati. Nije li to poticaj na promišljanje. Svaki posjet Arboretumu oduševi svakog ljubitelja prirode, poneseš lijepe utiske, nove spoznaje, nadahnuće i gradiš svoje malo carstvo. Vodi me misao jednog poštovanog slovenskog cvjetoljupca koji kaže: "Kad bih znao da će sutra biti smak svijeta, posadio bih biljku". Kad god sam u SL, volim posjetiti taj Arboretum i njihov rasadnik, ljudi su ljubazni, poslovni, za svakog cvjetoljupca privlačno mjesto. Paviljon s tropskim orhidejama i leptirima tropskog područja, svakako je doživljaj za pamćenje. Slijedeći ideju poštovanog G. M. svaki dan posadim ne samo jednu biljku. Slijedi Dado svoje ideje, vrijeme će pokazati da si na dobrom putu. Usput, moja inspiracija su bili Lysichitoni pa sam ih nadobudno posijala ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Zvizda i grota
(Aster ericoides Snow flurry) ![]() Prelijepa jesenjska boja puzajuceg drijena - Cornus canadensis ![]() Pirenejska ljepotica - Paronychia kapela ssp. serpyllifolia ![]() Procvijetala i Ligularija tussilago Aureomaculata ![]() i Tradescantia sillamontana ![]() uskoro ce i on postati crveni Berberis x frikartii Amstelveen ![]() Nova ljepotica Echinacea purpurea Meringue ![]() te patuljasti idirot (Acorus) Hakiro Nishiki ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Uz svaku stazu nailazite na slican prizor...prekrasni mali vodopadi
![]() Dolazim do najveceg jezerca... Jezero bijelih lopoca Obale jezerca su gusto zasadene. Mogu se prepoznati matteuccie... ![]() ![]() lopuh. Ovdje cimicifuge narastu do 1,5 m a listovi ligularija (otprilike iste visine) dosezu i 30 cm promjera. ![]() ![]() more ocvalih rudbeckija ![]() ![]() Prekrasna perspektiva ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
hej dado, bio si u Volčjem Potoku!!! Iz ovo malo tvojih riječi dade se naslutiti kako si oduševljen...dijelim radost s tobom uz veliki pozdrav!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |