Kaloper -vratić -Tanacetum baslamita |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imala ga je moja baka , ali više nama.. tako da ništa od pelcera ... nažalost!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
to se moze naci u svakom rasadniku , ili kod nekih starijih osoba koje gaje cvijece
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Vidjela ga na moru. Samo nisam znala da se tako zove
|
|
![]() |
|
Ivona ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
čula sam od bake za taj cvijet ali nisam ga nikad vidila u živo.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() Evo i slike....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kaloper ili lat.Tanacetum baslamita - je ljekovita biljka,jako lijepog mirisa.to su stari prije koristili, i sad koriste za lijecenje hemoroida. i za još neke bolesti.
Kad se list kalopera utrlja ima veoma jak miris...neki cudan neobican miris.Ima ovalne duze listove(mekane tanke). cvate žute boje i to melene okrugle cvjetiće i cvijeta u 7i8 mjesecu.
Naraste visine do 60 cm sa cvijetom . voli iznimno sunčana i suha mjesta tako da nema neke velike brige oko njega.
|
|
![]() |
|
Cvijetić ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Dosla mi tetka, i zamolila me da joj nabavim "kaloper"...
Ja bih joj rado pomogla, ali nemam blage veze sta je to!!! pomozite mi moze tko pomoći Hvala
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |