Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 134> |
Korisnik | |
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cure, hvala na pohvalama, neka tema ide dalje..... Večerašnji odabir je: ![]() ![]() ![]() ![]() Vidite li simbiozu cvijeta kaktusa i pčele, slikano je rano ujutro cvijet kaktusa je lučio nektar "na špinu", zato su i dve pčele na njemu! Pozdrav.........schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Zanimljivi cveteki na kaktusićima
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ovaj prvi mnogobrojni je
![]() ![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Hvala na pohvalama, ja imam kaktuse vani do zadnjeg mogućeg doba, kada se sprema ledeni period jeseni sele se unutra, dio u polumračnu nezagrijanu prostorju, dio u hladnu "zimsku terasu" koja se grije samo kada imam neko veće društvo koje moram počastiti (3÷4 puta u zimi!).
Ljeti su mi teglice u posudama za zalijevanje ("kadicama"), zimi ih skidam i UOPĆE NE ZALIJEVAM KAKTUSE od kraja 10. mjeseca do početka 04 mjeseca kada ih malo "počastim" mlakom vodom i za 20 dana ih selim van (oko 20.04.). Tu stoje do kraja 10.mjeseca, izloženi vremenskim (ne)prilikama ma kakve one bile....Moja intervencija je da im izlijem vodu iz podmetača u slučaju velikih naleta kiše. Pozdrav.......schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Hvala baka, baš ispitujem koja je to vrsta, ja ga od milja zovem "kameni cvijet" Znaš li koja je to vrsta? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Idemo dalje..............
Posljednji "ostaci" ljeta, slikano pred cca 10 dana.... ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pozdrav Emilly, počni opet ja ću ti pokloniti par za početak! Ipak su "bodljići" najljepši cvjetići u Prirodi, zar ne??!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
mammillaria no koja trebalo bi malo pronjuškati po nekim stranicama.
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Ovo je pravi raj za oči rascvjetanih malih bodljikavaca!
Predivni su, a i pčelice ![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Schumy hvala na ponudi, ali nekako imam manjak prostora :(
Možda na proljeće kad većina biljaka seli na terasu... |
|
![]() |
|
Dobro jutro, evo i ivaj mali "bodljić" se probudio i okitio se cvijetom prije zime.....
![]() ![]() ![]() Pozdrav............schumy |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
vilmač zadnji put sam zaboravila spomenuti tvoje, ali sad neću - ne zna se koji je ljepši
![]() koliko ima onaj ferocastus kad cvjeta? bar mislim da je to ferocactus ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() Posebno su lijepi!Schumy,Vilmač,Pinus,Kamenjar,Mali Kaktus......
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Vilmač, Schumy pa gdje vi živite pa su još uvijek tako rascvjetani??? Prekrasno. Schumy oduševljavaš: Zucker kommt zu letzt!
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
schumy bodljikavci su ti stvarno famozni, lijepi, zdravi i rascvjetani, kud ćeš više
![]() oftopičarim, ali moram te upitati - znači još su ti vani? pretpostavljam da i ti poštuješ pravilu o zimovanju, tj. mirovanju kaktusa - niže temperature i bez vode do kraja zime, kad ti ovako divno cvjetaju |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
emma goldman |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
schumy, odlična ti je ova Rebutia arenacea, čestitke!
|
|
![]() |
|
Miss M., "pronjuškao sam po nekom stranicama" i mislim da je to mammillaria brachytrichion. Što ti misliš? Pozdrav................schumy |
|
|
|
![]() |
|
emma goldman |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |