Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 19:38
je, taj, 8. godina kažeš, wow!!! svaka čast
ma iznenaditi će on tebe opet, samo pazi da budeš doma Wink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 11:03
schumy prekrasni su ti kaktusi, pogovoto ovako rascvjetani smile94
a to za krađu... ne znam kakve su to osobe smile185
uzeti pelcer - ako ima viška, mislim da to svi radimo, priznali ili ne
ali odnijeti cijelu biljku ili uništiti nečiju biljku... za to bi trebalo kažnjavati

to može napraviti samo osoba kojoj nije istinski stalo do biljaka, koja nema nikakvog poštovanja i osjećaja  i koja sigurno nikad nije "digla" biljku iz sjemena, grančice, lista...
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 20:25
Schumy mislim da su to parodie.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 18:07
Daj schumy polakše malo, svaki drugi put kad staviš sliku dođe mi da te zamolim za nekakav pelcer

Ozbiljno, imaš stvarno odlične kaktuse!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 18:16
Prekrasni kaktusi schumy,a ljudi ko ljudi,nemaju srama ni za što,nažalost.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 08:39
Lijepe,lijepe parodieClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 17:22
Vilmač, biti će još cvijetova, koliko puta meni promaknu cijele "baterije" procvjetanih kaktusa jer nisam kod kuće (posao!).
Zato treba svaki trenutak iskoristiti i snimati naše "bodljiće" pa nam svima pokazati raskoš svojih kolekcija.
Evo nešto od jučer, meni je još dobar dio kaktusa vani, žao mi ih je spremati neka iskoriste još ovo malo sunca....

Pozdrav..............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 18:13
Originalno poslano od člana schumy schumy napisao:

Originalno poslano od člana baka baka napisao:

[IMG]smileys/smiley32.gif" height="17" width="18" align="absmiddle" alt="Clap" />[IMG]smileys/smiley32.gif" height="17" width="18" align="absmiddle" alt="Clap" />[IMG]smileys/smiley32.gif" height="17" width="18" align="absmiddle" alt="Clap" /> za rascvjetane bodljikavce.
Posebno su lijepi!Schumy,Vilmač,Pinus,Kamenjar,Mali Kaktus......[IMG]smileys/smiley20.gif" height="17" width="23" align="absmiddle" alt="Thumbs%20Up" />

Cure, hvala na pohvalama, neka tema ide dalje.....Večerašnji odabir je:[IMG]http://i759.photobucket.com/albums/xx239/schumy_2010/KAKTUSI_2003/male_Kaktusi071.jpg" />[IMG]http://i759.photobucket.com/albums/xx239/schumy_2010/KAKTUSI_2003/male_Kaktusi062.jpg" />[IMG]http://i759.photobucket.com/albums/xx239/schumy_2010/KAKTUSI_2003/male_Kaktusi060.jpg" />[IMG]http://i759.photobucket.com/albums/xx239/schumy_2010/KAKTUSI_2003/male_Kaktusi055.jpg" />Vidite li simbiozu cvijeta kaktusa i pčele, slikano je rano ujutro cvijet kaktusa je lučio nektar "na špinu", zato su i dve pčele na njemu!Pozdrav.........schumy  [IMG]smileys/smiley17.gif" align="absmiddle" alt="Tongue" />

Schumy bilježim se za pelcer ove mammillarie na prvoj slici na proljeće, reči ću ti što ja budem imala pa izaberi. Bit će toga dosta.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 08:30
U pravu je Miss M. Inače prelijepe suTongue
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 08:23
Schumy Schumy ........ pozdrav ....... dođi nam opet
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 20:46
Dok si ih ti gledao Schumy bilo je to s ljubavlju i uživao si a onaj tko ih je uzeo uvijek vidi tebe kad ih gleda. Prelijepi suTongue
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 22:05
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Daj schumy polakše malo, svaki drugi put kad staviš sliku dođe mi da te zamolim za nekakav pelcer

Ozbiljno, imaš stvarno odlične kaktuse!

Ako želiš, na proljeće ću ti ih spremiti nekoliko!?
Idemo dalje.......Ovo je mammillaria backebergiana stara je 5 godina
Posljednji cvjetići ove godine, za par dana ide na zimovanje....

Pozdrav............schumy

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 19:25
Miss M., nema problema i ako još kome treba neka samo traži.
Pozdrav...........schumy
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 16:43
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Lijepe,lijepe parodieClap

Znači to su parodie. Svi kaktusi toliko sliče i toliko ih je teško detektirati da se lako zabuniti....
Ja sam na site-u za identifikaciju našao ovakve kaktuse koji su svrstani pod mammillarie. Ali ako se više vas slaže da su to parodie, onda je to-to!
Pozdrav.......schumy
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 11:17

schumy i meni se čini da i ti imaš zavidnu kolekciju, zar ne!?Wink

prekrasni su, to ne moram ni napominjati!Tongue
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"

emma goldman
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 23:12
Cure, hvala na podršci, to mi puno znači.....
A sada ćemo pohoditi 2008 godinu. Ja kaktuse imam na 2 lokacije:
a) Doma - te zovem "kućna barerija"
b) U firmi - te zovem "radna baterija"
Evo nekoliko rascvjetalih "bodljića" iz "radne baterije".
To su sve mammillarie:

Kako vam se sviđaju?
Pozdrav, laku noć...............schumy

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 20:57
Schumy coryphante su ti prekrasne ali daj molim te poskidaj te silne izdanke na proljeće zakorijeni i podijeli prijateljima jer će se matična biljka ugušiti.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 07:59
ma što reći nego da su divni, zdravi, lijepi, k tome i rascvjetani Thumbs%20Up
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 07:41
Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

Schumy coryphante su ti prekrasne ali daj molim te poskidaj te silne izdanke na proljeće zakorijeni i podijeli prijateljima jer će se matična biljka ugušiti.

Dobro jutro, Miss M. imaš potpuno pravo, malo sam zapustio kaktuse jer se aktivno bavim vinogradarstvom i pčelarstvom, ali kaktusi su ipak moja najstarija ljubav pa ću im druge godine posvetiti malo više pažnje, obećavam!
Gricka, vilmač, zahvaljujem od srca, to m idaje podstreka da se i dalje trudim oko svojih "bodljića"!
A sada ću vam prikazati moja dva jako stara i draga kaktusa iz roda mammillaria koji su ovo ljeto "dobili noge" i napustili su me - netko mi ih je za vrijeme kolektivnog godišnjeg od 1÷15.08. ukrao iz tvorničkog kruga. Zamislite - ući u dvorište, ukrasti dva kaktusa sa 1 kata i to najstarija i najljepša - tada su baš cvali, mislio sam ih slikati kada se vratim sa G.O., ali - !!!!!!!!!!!!!!!! Cry Angry

P.S.  Slike su od pred par godina jer ne stignem sve svake godine poslikati, zato ih zamislite još 100% veće i krupnije - ne mogu se othrvati tuzi i bijesu da postoje takvi ljudi koji ti u jednom mahu razore tvoj višegodišnji trud i muku !??!  Angry  Ouch

Komentare, molim, pozdrav...............schumy  smile78

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 08:50
schumy predivne kaktuse imaš smile71
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.