Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 28>
Korisnik
Poruka
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 21:08
smile227
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 838
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 17:30
Subotnje jutro me natjeralo na malo škljocanja po vrtu pa evo i nekih fotografija
Ruža "Ingrid Bergman"

Mini ruža

Ukrasne trave (Mishantus sinensis "Strictus", Carex comans, Carex variegata, Imperata cylindrica "Red baron")

Cestrum fasciculatum

Helichrysum petiolare

Dahlia

I na kraju samo za moje Zadrane. Tko prvi pogodi koja je ovo biljka na proljeće dobiva dio gomolja. Da malo pomognem: 99 % je nemate ali vjerovatno imate jednog njenog rođaka (Prvi dio imena im je isti)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 17:35
Tongue AaanteTongue kod tebe sve rascvjetanoThumbs%20Up fotke su predivne
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 17:40
Ante fotke su super,cvijeće predivno...skidam kapusmile141
Imaš smisla za uređenje i cvijeće,boje su smile227 samo nastavi,cvijeće ti obara s noguThumbs%20Up
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 18:18
ruze kao da su posute prah secerom,i dalija je ocaravajuca
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 61
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 22:45
Prekrasno !
Kad ovaj vrt gledam shvatim da živim u đungli ! Al nema veze , jeri đungla može postati lijepa na svoj način !
U svakom slučaju skidam kapu i za znanje i za kreativnost i strast ponajviše !
Onaj tko se ne usudi dirati trnje - neka nikad ruža ne poželi !
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 21:38
ante kod tebe je stvarno jako lijepo i ugodno za oko, biljke su fenomenalne, ne znam što da izdvojim - trave, cvjetnice, prelijepe "lisnate"...

nego da te pitam - cestrum imaš otkada? u vrtu mislim, nije mu prva godina ili jest?
 ja imam jednog u tegli, ali nikako da se ja i on dogovorimo, ljeti krene, a zima ga uništi
tvoj je, vidim u vrtu - ne smeta ga bura i hladnoća zimi?

odgovor na tvoju zagonetku ne znam pa nema smisla da bubam Wink

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 21:52
Slike su wooow....smile227....
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 22:29
za tvoj vrt mogu samo reći...savršenstvo bez mane
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 07:16
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

ante kod tebe je stvarno jako lijepo i ugodno za oko, biljke su fenomenalne, ne znam što da izdvojim - trave, cvjetnice, prelijepe "lisnate"...nego da te pitam - cestrum imaš otkada? u vrtu mislim, nije mu prva godina ili jest? ja imam jednog u tegli, ali nikako da se ja i on dogovorimo, ljeti krene, a zima ga uništitvoj je, vidim u vrtu - ne smeta ga bura i hladnoća zimi?odgovor na tvoju zagonetku ne znam pa nema smisla da bubam [IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" />

Natalija, Cestrum propadne preko zime i onda krene ponovno na proljeće. Odgovorit ću vam na zagonetku. Riječ je o biljci trajnici po imenu Cosmos atrosanguineus, poznatoj i kao čokoladni cvijet, jer miriše po čokoladi
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 08:18
Pozdrav Ante!
Postajem polako redoviti posjetitelj tvojeg vrta, a sve razmišljam da se uskoro i učlanim u klub tvojih navijačica, hehehe, šalim se, naravno..
          Znaš kako ti zavidim... pozitivno naravno, što već sa samo 22 godine imaš tako dobro razvijen "hortikulturni dio" svojega uma da točno znaš što želiš i imaš vrtlarsku viziju u kojoj mjesto nalaze vrlo istančane i probrane vrste.
Nikako  ne propuštaj ni jednu priliku za stjecanje znanja  i upoznavanje novih vrsta, imaš velike mogućnosti...puno entuzijazma, mladost, ma sve biljke svijeta su pred tobom.
Kako je bogat ovaj naš forum ... imamo dvojicu tako mladih momaka, uzornih vrtlara, jedan amater, a drugi već uspješan profeionalac...naravno, mislim na tebe, Ante i na našeg dragog dadu84.
            Koja riječ i o biljkicama...imaš Crveni cestrum, CC, krasan mu je cvijet, meni osobno fascinantan. Gdje i kako si ga smjestio kod sebe, u kojem je okruženju? Jel već formiran grm? Čula sam da se mora pošteno orezati da bi imao ljepši oblik i bujnije cvao?
A Cosmos Chocolate ne bih prepoznala nikako i da sam Zadranka bez onog njegovog predivnog cvijeta...Sjemenke su me sterilne ili?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 08:26
znači cestrum ti je u vrtu, e da mogu kako hoću i ja bi svoga negdje smjestila, ali morati će se zadovoljiti bar većom teglom na proljeće

cosmos trajnica - hoćeš ga skloniti preko zime?
čitala sam da ne podnosi niske temperature

Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 08:49
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

Pozdrav Ante!
Postajem polako redoviti posjetitelj tvojeg vrta, a sve razmišljam da se uskoro i učlanim u klub tvojih navijačica, hehehe, šalim se, naravno..

Znaš kako ti zavidim... pozitivno naravno, što već sa samo 22 godine imaš tako dobro razvijen "hortikulturni dio" svojega uma da točno znaš što želiš i imaš vrtlarsku viziju u kojoj mjesto nalaze vrlo istančane i probrane vrste.

Nikako  ne propuštaj ni jednu priliku za stjecanje znanja  i upoznavanje novih vrsta, imaš velike mogućnosti...puno entuzijazma, mladost, ma sve biljke svijeta su pred tobom.

Kako je bogat ovaj naš forum ... imamo dvojicu tako mladih momaka, uzornih vrtlara, jedan amater, a drugi već uspješan profeionalac...naravno, mislim na tebe, Ante i na našeg dragog dadu84.

Koja riječ i o biljkicama...imaš Crveni cestrum, CC, krasan mu je cvijet, meni osobno fascinantan. Gdje i kako si ga smjestio kod sebe, u kojem je okruženju? Jel već formiran grm? Čula sam da se mora pošteno orezati da bi imao ljepši oblik i bujnije cvao?

A Cosmos Chocolate ne bih prepoznala nikako i da sam Zadranka bez onog njegovog predivnog cvijeta...Sjemenke su me sterilne ili?

Cestrum mi prezimi u vrtu, grane mu se polako osuše i onda na proljeće potjera nove. "Sjemenke su me sterilne ili?"----> ne razumijem ovo
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 10:19
Makar ne volim kozmos ovaj tvoj je savršen.Malo sam guglala i oduševila se cvijetom.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 10:24
Ja isto ne volim običan kozmos, ali ovaj mi je bio tiha patnja
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2011 u 08:54
oprosti, dragi Ante, u brzini sam zamijenila slova pa je umjesto "mu" ispalo "me"Wink pa me zato nisi razumio.
 Dakle, kaj sam mislila reći...sjeme kulturnih vrsta je uglavnom sterilno, pa sam pretpostavila i od čokolatka...kao što znamo, takve se vrste ne mogu razmnožavati generativnim putem, sijanjem,  jer su bespolne, možeš sijati do besvijesti, a ništa ne niče, već samo vegetativnim putem, tj.reznicama, podzemnim izdancima...
pozdravčekSmile
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2011 u 09:14
ja isto pretpostvljam da su sterilne, ali zato su tu uvijek izdancima. ako hoćeš, jedan je tvoj
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2011 u 09:17
hvala ti na ponudi, baš si pažljiv,  ali  nisam sigurna jel bi u mojem senjskom vrtu bila dobra klima za njega...vlaga jednom mjesečno mu najvjerojatnije ne bi bila dovoljnaSmile.
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 21:00
Nema više ljetnica koje ukrašavaju ulaz u kuću ali to ne znači da se ne može nešto napraviti u ovim zimskim danima. Malo sam si dao truda i evo rezultata.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 22:03
Zaista si si dao truda i lijepim kombinacijama uredio ulaz u kuću.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 28>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,688 sekundi.