Aeonium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 41> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Natalija hvala za pohvale...Ovi tvoji su posebni, takve još nisam vidijela. Čitala sam da ih ostavljaš vani, gdje ti živiš sigurno negdje uz more, kao i ja?Moji su novi i mladi pa sam ih maknula u kuću, da mi ne bi otišli jer sam jedva do njih došla.
Našla sam sliku mojeg odn Hoyinog kiwija...
![]() Ovaj gornji je veći i stariji dok je ovaj donji mali mladi, također od Hoye..Hvala Hoya...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
jagoda divni su ti aeoniumi
![]() moj zeleni, kojem ne znam točan naziv sam dekapitirala prije koji mjesec i evo slike otprije par dana - nove rozetice ![]() a ovako je to izgledalo onomad ![]() pa nedugo nakon orezivanja http://s1024.photobucket.com/albums/y302/kalelarga/kaktusi%20i%20sukulenti/?action=view¤t=P1030653.jpg proljetos sam kupila maleckii aeonium sunburst cristata baš je šlank gledan sa strane, zar ne ![]() ![]() i sprijeda ![]() mislim da ću na proljeće i njega pokušati orezati, nadam se uspješno |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Obzirom da mi se sve više sviđaju sukulenti, tako ih upoznajem, malo po malo. Aeonium schwarzkopf odnosno crnoglavac je jedan od omiljenih. Ljetos sam na placi kupila jedan mali koji lijepo raste i počeo je stvarati nove izdanke. Nedavno sam u Bauhausu naletila na jedan otpisan za 10kn. Osim ovog tamnog odnosno crnoglavca imam i jedan zeleni koji sam dobila od Hoye a mislim da se zove kiwi. Dobila sam jedan link gdje se može naći dosta o tim biljkama. Link je http://www.lapshin.org/succulent/aeon-l.htm
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Hvala! Već sam mislila da sam ja nešto zeznula.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
sad u zimu jaaako rijetko, možda 1-2 puta mjesečno
nema veze što nema korjenje, formirati će ga a listove gubi zbog promjene tj. šoka, tko zna kako je putovao pa uvjeti u trgovini, sad kod tebe... ja sam zelenog dekapitiralai jedino sam njega sklonila na svijetlo i negrijano, a onaj tamni će ostati na balkonu, zaštićen od kiše, možda ga ubacim s ostalim pitarima pod zaštitni filc, ali tek kad se i kod nas temperature opasno spuste |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Kako zaljevate svoje ljepotane?
Mojima užasno listovi otpadaju. Možda nije ni čudo jer su bili skroz bez korijena. Kao da ih je netko samo zapiknuo u zemlju ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Da mi je znati kako si čak tri spremila u tako malo odjeće na sebi
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Ovaj crni je malo u lošem stanju, ali je bio zadnji...
Već će se on oporaviti kod mene ![]() |
|
![]() |
|
emily prekrasni su
![]() |
|
![]() |
|
Našla sam i crnog danas
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Uspjela sam naći jednog ljepotana
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Za moj bolje da neznaš kako je nabavljen, (samo ću reči da je sa Brača) ali jednostavno sam ga morala imati!! Nije mi dao da samo tako prođem pokraj njega!! Ali ja ga ni nisam nikad u životu vidjela za kupiti!! Časna riječ!! A Mira je svoj kupila jeftino, da sam bar bliže i samnom bi otišao kući!!
A vidjevši u kakvom su stanju pelceri a u kakvom mama i tata, vidiš da imam i volje i nade da čekam da naraste!! A voljela bih nabaviti još koju vrstu jer su mi čarobni!! Očito neki novi virus koji će me uhvatiti!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
ja tamnog kod bakice na pijaci, a zelenog dobila od prijateljice
freeland preci tvoga su divan prizor za oči ![]() |
|
![]() |
|
Predivna biljka
![]() Još jedna na listi must have... Popis je svakim danom sve duži ![]() Gdje ste vi svoje kupili? |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
uuu ovaj mama/tata je jako lijepi
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo su moja 3 crnoglavca!! Ne izgledaju reprezentativno ali kad vidite mamu, tatu znat ćete kakće biti moj kad naraste!!! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo, kupila sam ga večeras u MBM- u na brzinskoj kavi, baš je mene čekao
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Mira K krasan ti je aeonium! da li imaš onda i taj tamni?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Dakle ovo moje nije i nemam ga.
Ali evo zainteresiranima stranice sa web-a o sukulentima.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dakle i ovaj moj je Aeonium decorum? Tako kažu znalci.. Krasan je i ovaj ali...
Potraga za crnoglavcem - Crno drvo (Aeonium arboreum var atropurpureum Schwarzkopf) se nastavlja
![]() A to je ovaj od natalije prije nego ga je razmnožila ( posudila sam sliku
![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |