Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 26>
Korisnik
Poruka
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 16:23
kako decopage na paltno? vidjela sam od tatjane jastučiće sa decoupageom i zanima me kak se to radi ako bi neko bio tak ljubazan pa podijelio samnom svoje znanje. i imam još jedno pitanje...jel netko radio na mjedi ili metalnim posudama? imam kanticu zaz zaljevanje od mjedi i staru posudu za mast metalnu pa bi htjela nekaj s tim napraviti a ne znam jel mi za to treba primer za metal ili ne ili prima betosan bez primera. lijepo molim pomoć. hvala unaprijed!  Thumbs%20Upsmile106
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tifany View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tifany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 17:09
Buga,možeš s betosanom raditi metalne posude,ja sam radila zalijevač i poštanski sandučić i nisam koristila nikakav primer.
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 18:54
hvala lijepa na svim informacijama! probat ću i sama s nadom da će se boja održati na svim tim podlogama. lijepi pozdrav svima! Tongue
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 23:05
Originalno poslano od člana Tatjana_bg Tatjana_bg napisao:

Originalno poslano od člana Mima35 Mima35 napisao:

Isprobala sam nanijeti kit za drvo na crackle lak. Evo sličice da vidite kako je ispalo:

kako si postigla efekat tamnije boje,bas lepa fora
Podloga ispod krekl laka je bila tamna.
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 17:22
Kao najbolji sprej sa šljokicama mi se pokazao lak za kosu sa šljokicama. Prvo sam ga posudila od kćeri samo za probu, a sad sam kupila 3 kom u DM-u. Svaki košta 14,90 kn i ima ih u zlatnoj, srebrnoj i rozo-ljubičastoj nijansi. Na njemu piše Concertino Styling Gold Glitter ili Silver Glitter ili Rainbow Glitter. Šljokice su baš lijepe, sitne a dosta se sjaje. (I još cijeli rad lijepo miriši).
Evo i slike, iako je teško uloviti šljokice fotaparatom. 

Na vrh
tanja-66 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 589
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja-66 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 20:11
Ludilo;2 u 1
Na vrh
sendy051 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sendy051 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 20:48
 pozdrav svima,oduševljena sam ovim forumom i cijelom tom pričom sa salvetama.
Kao mahnita već nekoliko dana samo nešto tražim za farbanje i ukrašavanje,to me jako zabavlja,igram se kao dijete...
Kad sam odlučila baviti se time,otišla sam u hobby trgovinu i pokupovala sve i svašta...prilično je skupo..a onda nađem ovaj forum i bezbroj jeftinijih zamjenskih materijala pa sam sad još oduševljenija...

Uglavnom,mm mi je uvalio kanticu sa bijelom fasadnom bojom i sviđa mi se kako to ispada.
Interesira me,cure drage,dali će ta boja također fino ispucati ako je premažem crackleom?

Imat ću ja još bezbroj pitanja,budite tu,pliz...

Lijepi pozdrav
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 22:58
Sendy pazi, boju mažeš na krekl pa se onda boja raspuca.
Odnosno, za krekl koristiš dvije kontrastne boje.
Prvo mažeš npr. tamnu. Kad se tamna dobro osuši, naneseš krekl.
Kad se krekl dobro osuši, mažeš svjetlu boju i onda se ta svjetla raspuca a ispod se u pukotinama vidi tamna.
Možeš napraviti i obrnuto, dolje svjetla a gore tamna a krekl je uvijek u sredini između te dvije boje(u sendviču). Inače, fasadna boja iz katnice će ti se jednako lijepo raspucati kao i skupe akrilne boje iz tubice.
Na vrh
sendy051 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sendy051 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 21:49
Hvala,Mima.
Krasna ti je ta kuglica,odlična ideja za šljokice sa lakom...
Je li kuglica od stiropora,i da li je cijela prekrivena sa salvetom ili si je i bojala?
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 00:08
Sendy, kuglica je od stiropora, nisam ju cijelu obljepila salvetom. Salvetu sam očupkala oko motiva i naljepila a onda sam ju dalje doradila s vodenim bojama.
Baš sam htjela pisati o tome kako su mi vodene boje otkriće za pittorico, ali sam onda pri lakiranju otkrila da se vodene boje razmrljaju u doticaju s lakom. Kuglice koje sam prvo pošpricala s lakom za kosu sa šljokicama se nisu razmrljale tokom lakiranja jer je lak fiksirao vodene boje ali one koje nisu bile "na frizuri" su se razmrljale tokom lakiranja pa sam spašavala stvar. Zaključak, pittorico s vodenim bojama je jednostavan za napraviti (puno jednostavniji od pittorica s akrilnim bojama) ali se takav rad ne može lakirati s lakom na vodenoj bazi pomoću kista već ga treba prvo posprejati s nečim kako bi se boja fiksirala. 
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 00:31
Mima - danas sam za probu kupila srebrni lak za kosu sa šljokicama, onaj koji si nam savjetovala i ne znam što se događa, ali u mom laku ili nema šljokica ili su "nekuda pobjegle"....stvarno, špricala sam stalno ali od šljokica ni traga....Jesi probavala baš taj srebrni?
Na vrh
tanja-66 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 589
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja-66 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 08:50
Pokušaj ga dobro promućkat jer se šljokice spuste na dno ?!
Možda to upali
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 09:14
Možda ova moja bočica nešto nije u redu jer sam mućkala do besvijesti, ali ništa..... probat ću kupiti još i zlatnu, valjda će ona biti ok - kada si već ti isprobala i pokazalo se dobrim....
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 16:44
Baš mi je žao što si tako prošla. Ja sam skroz zadovoljna s tim lakom. Ona kuglica koju sam stavila gore je pošpricana s tim. Poslikat ću ga da vidiš je li to taj lak koji si kupila. Probaj ga okrenuti i ostaviti naopačke, možda je lak dugo stajao pa su se šljokice slegle na dno.
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 23:25
Očito nešto nije bilo u redu s onim lakom - otišla sam u DM i vrlo ljubazna žena koja radi tamo mi je zamijenila lak i bez računa (poznaje me jer je već duže u kvartovskom DM-u). Ovaj koji sam sada uzela je lila i ima šljokica kao u priči - jednom riječi genijalan je! Kada stignem poslikat ću da vidiš Mima. Inače sam se nešto ulijenila stavljati slike, uzme mi previše vremena.....
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 13:51
Drago mi je da si uspjela. Baš sam bila vesela da sam i ja otkrila nekakav zamjenski materijal a kad ono...
Na vrh
sendy051 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sendy051 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2011 u 16:29

Lijepo vas molim da mi netko objasni sve u vezi sa BITUMENOM.
Skontala sam da se upotrebljava da bi dobili izgled patine na predmetu...

Gdje se to kupuje,dali baš pod tim imenom,dali koristite možda onu kanticu koju vam je,možebit,muž donio iz garaže,kao meni?
TO je nešto crno,masnjukavo...
Nanosi se spužvicom?U tankom sloju?

Pomozite neznalici punoj volje...hvala
Na vrh
coraline View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje coraline Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2011 u 00:09
Bok cure, odlična tema, jedva čekam u shopping zamjenskih materijala. :)
Radila bih decoupage na plastičnim posudicama i na staklenkama, dal trebam prvo staviti temeljni premaz pa onda na njega fasadnu boju ili je dovoljna samo fasadna boja?
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2011 u 08:42
Sendy - na žalost sa bitumenom nisam radila pa nemam iskustva..... sigurno će se javiti neka od cura koja znaTongue
Coraline - nema potrebe za temeljnim premazom, barem po mojim iskustvima. Jedino što sam ja znala raditi na staklenim tanjurima - prvo premazati s razrijeđenim drvofiksom da bi se izbjegao onaj "staklasti sjaj" (ne znam kako bih ti drugačije objasnila). Inače, fasadna boja se jako lijepo prima, a ako je negdje slabije primila pređi dva puta i sve je ok! Samo naprijedWink i pokaži nam slike.....
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2011 u 09:54
prilično sam nova u decoupageu i na ovom forumu, pa bi molila nekog strpljivog da mi objasni kako se na forum stavljaju slike jer sa copi-paste sistemom nejde. hvala unaprijedsmile165
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.