Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 26>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
sendy051 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sendy051 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 21:49
Hvala,Mima.
Krasna ti je ta kuglica,odlična ideja za šljokice sa lakom...
Je li kuglica od stiropora,i da li je cijela prekrivena sa salvetom ili si je i bojala?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 22:58
Sendy pazi, boju mažeš na krekl pa se onda boja raspuca.
Odnosno, za krekl koristiš dvije kontrastne boje.
Prvo mažeš npr. tamnu. Kad se tamna dobro osuši, naneseš krekl.
Kad se krekl dobro osuši, mažeš svjetlu boju i onda se ta svjetla raspuca a ispod se u pukotinama vidi tamna.
Možeš napraviti i obrnuto, dolje svjetla a gore tamna a krekl je uvijek u sredini između te dvije boje(u sendviču). Inače, fasadna boja iz katnice će ti se jednako lijepo raspucati kao i skupe akrilne boje iz tubice.
Na vrh
sendy051 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sendy051 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 20:48
 pozdrav svima,oduševljena sam ovim forumom i cijelom tom pričom sa salvetama.
Kao mahnita već nekoliko dana samo nešto tražim za farbanje i ukrašavanje,to me jako zabavlja,igram se kao dijete...
Kad sam odlučila baviti se time,otišla sam u hobby trgovinu i pokupovala sve i svašta...prilično je skupo..a onda nađem ovaj forum i bezbroj jeftinijih zamjenskih materijala pa sam sad još oduševljenija...

Uglavnom,mm mi je uvalio kanticu sa bijelom fasadnom bojom i sviđa mi se kako to ispada.
Interesira me,cure drage,dali će ta boja također fino ispucati ako je premažem crackleom?

Imat ću ja još bezbroj pitanja,budite tu,pliz...

Lijepi pozdrav
Na vrh
tanja-66 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 589
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja-66 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 20:11
Ludilo;2 u 1
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 17:22
Kao najbolji sprej sa šljokicama mi se pokazao lak za kosu sa šljokicama. Prvo sam ga posudila od kćeri samo za probu, a sad sam kupila 3 kom u DM-u. Svaki košta 14,90 kn i ima ih u zlatnoj, srebrnoj i rozo-ljubičastoj nijansi. Na njemu piše Concertino Styling Gold Glitter ili Silver Glitter ili Rainbow Glitter. Šljokice su baš lijepe, sitne a dosta se sjaje. (I još cijeli rad lijepo miriši).
Evo i slike, iako je teško uloviti šljokice fotaparatom. 

Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 23:05
Originalno poslano od člana Tatjana_bg Tatjana_bg napisao:

Originalno poslano od člana Mima35 Mima35 napisao:

Isprobala sam nanijeti kit za drvo na crackle lak. Evo sličice da vidite kako je ispalo:

kako si postigla efekat tamnije boje,bas lepa fora
Podloga ispod krekl laka je bila tamna.
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 18:54
hvala lijepa na svim informacijama! probat ću i sama s nadom da će se boja održati na svim tim podlogama. lijepi pozdrav svima! Tongue
Na vrh
tifany View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tifany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 17:09
Buga,možeš s betosanom raditi metalne posude,ja sam radila zalijevač i poštanski sandučić i nisam koristila nikakav primer.
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 16:23
kako decopage na paltno? vidjela sam od tatjane jastučiće sa decoupageom i zanima me kak se to radi ako bi neko bio tak ljubazan pa podijelio samnom svoje znanje. i imam još jedno pitanje...jel netko radio na mjedi ili metalnim posudama? imam kanticu zaz zaljevanje od mjedi i staru posudu za mast metalnu pa bi htjela nekaj s tim napraviti a ne znam jel mi za to treba primer za metal ili ne ili prima betosan bez primera. lijepo molim pomoć. hvala unaprijed!  Thumbs%20Upsmile106
Na vrh
Tatjana_bg View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 268
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 13:57
Originalno poslano od člana Mima35 Mima35 napisao:

Isprobala sam nanijeti kit za drvo na crackle lak. Evo sličice da vidite kako je ispalo:

kako si postigla efekat tamnije boje,bas lepa fora
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 09:32
Buga - ja sam dosada bojala zamjenskim akrilnim bojama (fasadna akrilna boja) bez primera i sve je bilo ok. Ako želiš gustu boju prebojaš dva puta i to drži garantirano! Na kraju prelakiraš i slobodno ručno pereš...Wink
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 09:25
cure, molim malu pomoć! kako pobojati prozirnu staklenku a da se boja ne skine s nje? jel potreban primer za staklo ili će držati i bez njega? probala sam sa akrilnom bjom na staklo ali nije baš nešto držalo. ako neko ima iskustva sa staklom molim da mi pomogne. hvala unaprijed!smile106
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 08:49
Bok curke!¨
Nena- ja koristim bezbojni na bazi vode, za lazurni ne bih znala odgovor!
Jimikina - skoro si sve sama odgovorila: dakle, akrilna boja, na nju salveta, može dio, može cijela - ovisi koliki dio ti se dopada (ili rižin ili decoup. papir ili print - svejedno). Ali budi oprezna - ovo se odnosi samo na to ako si početnik, radije kreni s malim dijelovima salvete jer će ti se veliki dio teže lijepiti, odnosno moraš imati malo više prakse! Na kraju premazati akrilnim lakom i to je to!
Nadam se da sam vam pomogla i sretno!
Na vrh
Nena3110 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 98
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nena3110 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 21:45
I ja imam pitanjeQuestion
Lazurni premaz za drvo, bezbojni na bazi vode...može li se to koristiti kao završni premaz na dekupaž radovima od drveta?
Hvalasmile78
http://nena3110.blogspot.com
Na vrh
jimikina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jimikina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 10:52
trebam pomoć!!!stare staklenke od kave želim urediti kao božićne poklone!salveta imam!!pročitala puno savjeta al ne znam od kuda krenuti??znači fasadna boja??na nju salveta(CIJELA ILI KOMAD??SVEJEDNO?)PREKO AKRIL LAK ILI LAK ZA ???HELP!!!UNAPRIJED HVALAConfusedWink
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 09:40
Bok Snalica - dobro nam došla! Wink
Drvofix razrijediš otprilike, ne smiješ staviti previše vode, otprilike 5 dijelova ljepila i 1 vode. Ja radim otprilike u tom omjeru, no vidjet ćeš i sama kada kreneš raditi. Nemoj raditi s velikom količinom ljepila, za početak uzmi malu kutiju (npr.  od kreme za lice) i tu si miksaj tako da uvijek možeš dodati malo ljepila ili vode.....
Za plastiku je ista priča!
Na vrh
snalica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje snalica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 19:50
Pozdrav svima Smile
Nova sam ovde, a i u decoupage. Embarrassed Procitala sam dosta na forumu (koji je odlican) i imam nekoliko pitanja, pisete da lepak za drvo (drvofix) razredite sa vodom - koji je odnos? Koji lepak koristite za plastiku?
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 20:03
mima 35 evo da ti odgovorim. librokol je na bazi vode. moše se koristit kao završni premaz za stvari koje neće biti u doticaju s vodom jer će ljepilo lagano rastopiti. da bi se to spriječilo jednostavno na gotovi rad pošpricaš sa prozirnim akrilnim sprejem mat ili sjajnim već po želji i to dva tri sloja za one stvari koje su u doticaju s vodom.smile64
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 15:38
Bugo pitanje, je li taj lubrikol vodootporan?
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 20:49
smile64evo mene opet, nadam se da vam nisam dosadila, no imam friške informacije o librokol ljepilu. sin mi je donio piksu ljepila iz kemoboje iz bakačeve i na moje iznenađenje proizvođač nije karbon nego BERNARDA d.o.o., email je   bernardadoo@gmail.com, tel je  091 2063698, 013351469, 013354796, adresa je J.Draškovića 42
 Zaprešić

eto cure, sve informacije su tu i nema više potrebe da kupujete skupa ljepila u hoby art trgovinama.ovo je pakiranje od 1 kg, a mora se malo razrijediti pa ispadne i više. koliko ćete razrijediti isprobat ćete same ali na deci ljepila jedno petinu vode otprilike, nisam nikad točno mjerila pa isprobajte dok ne dobijete potreban omjer.. cijenu sam vam rekla, oko 37  kn, ne znam točno jer je sin zgubil račun.Tongue
lijepi pozz svima smile106
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.