Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 26> |
Korisnik | ||
sendy051 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hvala,Mima.
Krasna ti je ta kuglica,odlična ideja za šljokice sa lakom... Je li kuglica od stiropora,i da li je cijela prekrivena sa salvetom ili si je i bojala? |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
|
Sendy pazi, boju mažeš na krekl pa se onda boja raspuca.
Odnosno, za krekl koristiš dvije kontrastne boje.
Prvo mažeš npr. tamnu. Kad se tamna dobro osuši, naneseš krekl.
Kad se krekl dobro osuši, mažeš svjetlu boju i onda se ta svjetla raspuca a ispod se u pukotinama vidi tamna.
Možeš napraviti i obrnuto, dolje svjetla a gore tamna a krekl je uvijek u sredini između te dvije boje(u sendviču). Inače, fasadna boja iz katnice će ti se jednako lijepo raspucati kao i skupe akrilne boje iz tubice.
|
||
![]() |
||
sendy051 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 5 |
|
pozdrav svima,oduševljena sam ovim forumom i cijelom tom pričom sa salvetama.
Kao mahnita već nekoliko dana samo nešto tražim za farbanje i ukrašavanje,to me jako zabavlja,igram se kao dijete... Kad sam odlučila baviti se time,otišla sam u hobby trgovinu i pokupovala sve i svašta...prilično je skupo..a onda nađem ovaj forum i bezbroj jeftinijih zamjenskih materijala pa sam sad još oduševljenija... Uglavnom,mm mi je uvalio kanticu sa bijelom fasadnom bojom i sviđa mi se kako to ispada. Interesira me,cure drage,dali će ta boja također fino ispucati ako je premažem crackleom? Imat ću ja još bezbroj pitanja,budite tu,pliz... Lijepi pozdrav |
||
![]() |
||
tanja-66 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 589 |
|
Ludilo;2 u 1
![]() |
||
![]() |
||
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
|
Kao najbolji sprej sa šljokicama mi se pokazao lak za kosu sa šljokicama. Prvo sam ga posudila od kćeri samo za probu, a sad sam kupila 3 kom u DM-u. Svaki košta 14,90 kn i ima ih u zlatnoj, srebrnoj i rozo-ljubičastoj nijansi. Na njemu piše Concertino Styling Gold Glitter ili Silver Glitter ili Rainbow Glitter. Šljokice su baš lijepe, sitne a dosta se sjaje. (I još cijeli rad lijepo miriši).
Evo i slike, iako je teško uloviti šljokice fotaparatom.
|
||
![]() |
||
|
Podloga ispod krekl laka je bila tamna.
|
||
![]() |
||
buga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
|
hvala lijepa na svim informacijama! probat ću i sama s nadom da će se boja održati na svim tim podlogama. lijepi pozdrav svima!
![]() |
||
![]() |
||
tifany ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 526 |
|
Buga,možeš s betosanom raditi metalne posude,ja sam radila zalijevač i poštanski sandučić i nisam koristila nikakav primer.
|
||
![]() |
||
buga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
|
kako decopage na paltno? vidjela sam od tatjane jastučiće sa decoupageom i zanima me kak se to radi ako bi neko bio tak ljubazan pa podijelio samnom svoje znanje. i imam još jedno pitanje...jel netko radio na mjedi ili metalnim posudama? imam kanticu zaz zaljevanje od mjedi i staru posudu za mast metalnu pa bi htjela nekaj s tim napraviti a ne znam jel mi za to treba primer za metal ili ne ili prima betosan bez primera. lijepo molim pomoć. hvala unaprijed!
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
|
kako si postigla efekat tamnije boje,bas lepa fora ![]() ![]() |
||
![]() |
||
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
|
Buga - ja sam dosada bojala zamjenskim akrilnim bojama (fasadna akrilna boja) bez primera i sve je bilo ok. Ako želiš gustu boju prebojaš dva puta i to drži garantirano! Na kraju prelakiraš i slobodno ručno pereš...
![]() |
||
![]() |
||
|
cure, molim malu pomoć! kako pobojati prozirnu staklenku a da se boja ne skine s nje? jel potreban primer za staklo ili će držati i bez njega? probala sam sa akrilnom bjom na staklo ali nije baš nešto držalo. ako neko ima iskustva sa staklom molim da mi pomogne. hvala unaprijed!
![]() |
||
![]() |
||
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
|
Bok curke!¨
Nena- ja koristim bezbojni na bazi vode, za lazurni ne bih znala odgovor!
Jimikina - skoro si sve sama odgovorila: dakle, akrilna boja, na nju salveta, može dio, može cijela - ovisi koliki dio ti se dopada (ili rižin ili decoup. papir ili print - svejedno). Ali budi oprezna - ovo se odnosi samo na to ako si početnik, radije kreni s malim dijelovima salvete jer će ti se veliki dio teže lijepiti, odnosno moraš imati malo više prakse! Na kraju premazati akrilnim lakom i to je to!
Nadam se da sam vam pomogla i sretno!
|
||
![]() |
||
Nena3110 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 98 |
|
I ja imam pitanje
![]() Lazurni premaz za drvo, bezbojni na bazi vode...može li se to koristiti kao završni premaz na dekupaž radovima od drveta? Hvala ![]() |
||
http://nena3110.blogspot.com
|
||
![]() |
||
jimikina ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 15 |
|
trebam pomoć!!!stare staklenke od kave želim urediti kao božićne poklone!salveta imam!!pročitala puno savjeta al ne znam od kuda krenuti??znači fasadna boja??na nju salveta(CIJELA ILI KOMAD??SVEJEDNO?)PREKO AKRIL LAK ILI LAK ZA ???HELP!!!UNAPRIJED HVALA
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Bok Snalica - dobro nam došla!
![]() Drvofix razrijediš otprilike, ne smiješ staviti previše vode, otprilike 5 dijelova ljepila i 1 vode. Ja radim otprilike u tom omjeru, no vidjet ćeš i sama kada kreneš raditi. Nemoj raditi s velikom količinom ljepila, za početak uzmi malu kutiju (npr. od kreme za lice) i tu si miksaj tako da uvijek možeš dodati malo ljepila ili vode.....
Za plastiku je ista priča!
|
||
![]() |
||
snalica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
|
Pozdrav svima
![]() Nova sam ovde, a i u decoupage. ![]() |
||
![]() |
||
|
mima 35 evo da ti odgovorim. librokol je na bazi vode. moše se koristit kao završni premaz za stvari koje neće biti u doticaju s vodom jer će ljepilo lagano rastopiti. da bi se to spriječilo jednostavno na gotovi rad pošpricaš sa prozirnim akrilnim sprejem mat ili sjajnim već po želji i to dva tri sloja za one stvari koje su u doticaju s vodom.
![]() |
||
![]() |
||
|
Bugo pitanje, je li taj lubrikol vodootporan?
|
||
![]() |
||
|
![]() Zaprešić eto cure, sve informacije su tu i nema više potrebe da kupujete skupa ljepila u hoby art trgovinama.ovo je pakiranje od 1 kg, a mora se malo razrijediti pa ispadne i više. koliko ćete razrijediti isprobat ćete same ali na deci ljepila jedno petinu vode otprilike, nisam nikad točno mjerila pa isprobajte dok ne dobijete potreban omjer.. cijenu sam vam rekla, oko 37 kn, ne znam točno jer je sin zgubil račun. ![]() lijepi pozz svima ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |