Sobni kesten - Castanospermum australe |
Odgovori |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 08:39 |
Sobni kesten, jedna od biljaka koje vole svetlost, moze cak i na direktno sunce, umereno zalivanje i redovnu prehranu. Zanimljiva je zbog plodova na vrhu zemlje,koji slice kestenu. Zalivanje treba obaviti pazljivo pored njih ili iz uloska, kako bi izbegli njihivo truljenje i tako umanjili njenu atraktivnost. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam danas na akciji (5 kn) sobni kesten kojemu su listovi sasušeni, ali stabljika je ok. Plodovi na površini zemlje su djelomično sasušeni, ali tlo je vlažno. Vjerojatno su ga u trgovini zalili nakon što se jako osušio. Ima li šanse preživjeti? Kako da ga spasim?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ga i ja, predivna biljka, vjerujem da ćeš ga spasiti, nije baš pretjerano zahtjevan, moj je u kćerinoj ambulanti pod umjetnim svjetlom dvije godine i fino napreduje.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
daj nam koju sliku od plodova. i kako nastaju ti plodovi ?? jeli to dio korijena ili ??
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa kako je ovo ostalo u sjeni jos od 2009godine. takva ljepota a nitko nista o njoj :o((
mimar daj nam jos koju sliku o njoj ako je jos uvijek ziva...
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jadne biljčice koju ću pokušati spasiti.
U teglici su tri ploda (sjemenke - što li već), a iz jednoga izlaze tri stabljike od kojih je jedna potpuno sasušena. Našla sam podatke o toj biljci, pa da ne prevodim, evo linka: http://www.indoor-plant-care.com/plant-list/castanospermum-australe/ |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh, dobro su je osušili ali ima nade jer mi se čini da je stablo delimično ostalo zdravo. Za početak je presadi u veću saksiju, stavi na svetlo mesto i redovno zalivaj. Ona ne podnosi duge sušne periode . Čim skoknem do ćerke, kojoj je ostavljena jer nije zahtevna , dobijate fotku.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moga, iako se ne ističe u prašumi raznog bilja, jako ga volim.
Evo ovdje samo kesten u prvom je planu
|
|
RIJEKA
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, ima li tvoj još ove plodove (sjemenke, supke - što je to uopće )?
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to i mene zanima.... sta je to??
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad sam ga dobila rekli su mi da su to sjemenke, ali nisam previše obraćala pažnju. Sada ima dio jedne djelomično, a druga je potpuno nestala, ali ne bidim da ima neke mlade biljčice.
|
|
RIJEKA
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |