Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 84>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Dario View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dario Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Prosinac 2011 u 12:16
Nešto se dešava sa lišćem moje Crassule.
Krajem ljeta počeli su se sušiti vrhovi na par starih listova, otkinuo sam te listove, ali sada se to dešava i na mladima, nije na svima.
Zna li netko u čemu bi mogao biti problem?

hvala

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2011 u 05:38
pinus lactea je prava ljepotica,
a na rosularis sam napokon naišla u trgovini smile133
stavila sam je na skale, zatvoreno, ali negrijano, hoće joj biti dobro tu ili treba u grijani prostor?

triša gdje tvoja prezimi?
Na vrh
Gigilou View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gigilou Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2011 u 22:16
Imam i ja krassulu, ali je još mala, a jedan položeni list izbacio je nove listiće. Znači da se ukorijenila. Nisam je još slikala.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 15:02
božeeeeeeee koja ljepota....kako i ne bi bila tako lijepa kad ima odgovarajuće mjesto za zimovanje,da sam znala u prošlosti da ću imat ovoliko sukulenata gradila bi kuću u staklu Tongue
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 12:13
smile227
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 11:52
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

. . . . . crveni pupoljci super izgledaju, što ih nisi uhvatio i otvorene?
 ili su to cvjetovi?
Otvoreni cvjetovi Crassula falcate su malo veći, ono su bili pupoljci u početku otvaranja. Dosta zanimljivih trenutaka pobjegne mimo mene, jednostavno ne mogu sve „uloviti“.

Trenutno mi cvjeta ili se priprema za cvijet nekoliko Krasula. Na početku cvjetanja je i ova zanimljiva Krasula. To je Crassula lactea. Reznicu sam dobio od susjede prije kakvih godinu dana. Od početka su to bila dva tri neugledna lista, no sada je to krasna biljka.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 09:00
vidjela sam je, stvarno se požurila
crveni pupoljci super izgledaju, što ih nisi uhvatio i otvorene?
 ili su to cvjetovi?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 22:12
Krasna Krasula Silvy.

Natalija, tako mala ma još manja nego tvoja Krasula falkata je kod mene cvjetala ovo ljeto klikni
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 21:45
Triša, Pinus,

predivne su vam krasule. Takve još nisam vidjela. Clap

Krasula moje mame. Preko ljeta stoji vani ispod barsa, a zimi je spremi u negrijani hodnik.
Meni nije išla, izgleda da sam je previše zalijevala.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 21:34
ma da, zeznuto je što ne možeš sve na isti način držati i njegovati pa dok skužiš neke biljke... ponekad se dogodi da ih i izgubiš

evo moje crassulle falcate, ovo ljeto sam naišla na njih i odmah ih uzela i to 2 jer mi se čini da nisu identične po načinu rasta
nazivaju ih još i propeler, zbog forme

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 20:57
smile120Prekrasne su ti PINUS,krasule!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 20:16
Kod mene je oko godinu dana. Bila je crvenija ali ne toliko koliko bi mogla biti. Nisam znao puno o njenom uzgoju. Sunce mi je opeklo neke Krasule hibride. Zbog toga sam većinu Krasula sklonio u svijetlu sijenu. Tamo je lijepo napredovala ali nije bila jako crvena.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 19:53
pinus divna je, je li tvoja bila crvena ovo ljeto ili je imaš odnedavno?
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 19:47
sve ljepša od ljepše smile64
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2011 u 17:23

Ovo je jedna od podvrste Crassule capitelle. Točno koja podvrsta ne znam (možda thyrsiflora). Trenutno ima lijepu zelenu boju. Ako ju držite na suncu pocrveni kao jastog (rarog) nakon kuhanja.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 15:13
Isto je i kod mene i ja sam mislila da je vrsta krasule, očito nije.

Ali zato je ovo sigurno crasula rosularis, uskoro će cvjetati

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 12:58
Meni su isto rekli!!!??

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 20:29
Nije ni meni jasno,na netu sam našla Crassula portualacaria afra?!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 20:24
e sad sam totalno zbunjena ..i ja sam mislila da je to crassula portualacaria afra
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Krasula View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Krasula Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 18:52
Aaaaaaa!!! A na teglici je pisalo da je krasula!
Ma nema veze, volim ju i pod drugim imenom :)
Puno ti hvala na odgovoru i na tome što si stala na kraj mojoj jednogodišnjoj zabludi. Moj dragi se otkinuo od smijeha kad sam mu rekla da moja ljubljena krasula nije krasula
Znači, mogu otfikarit vrhove bez problema.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.