Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 84> |
Korisnik | |
Dario ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nešto se dešava sa lišćem moje Crassule.
Krajem ljeta počeli su se sušiti vrhovi na par starih listova, otkinuo sam te listove, ali sada se to dešava i na mladima, nije na svima. Zna li netko u čemu bi mogao biti problem? hvala ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pinus lactea je prava ljepotica,
a na rosularis sam napokon naišla u trgovini ![]() stavila sam je na skale, zatvoreno, ali negrijano, hoće joj biti dobro tu ili treba u grijani prostor? triša gdje tvoja prezimi? |
|
![]() |
|
Gigilou ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Imam i ja krassulu, ali je još mala, a jedan položeni list izbacio je nove listiće. Znači da se ukorijenila. Nisam je još slikala.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
božeeeeeeee koja ljepota....kako i ne bi bila tako lijepa kad ima odgovarajuće mjesto za zimovanje,da sam znala u prošlosti da ću imat ovoliko sukulenata gradila bi kuću u staklu
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Trenutno mi cvjeta ili se priprema za cvijet nekoliko Krasula. Na početku cvjetanja je i ova zanimljiva Krasula. To je Crassula lactea. Reznicu sam dobio od susjede prije kakvih godinu dana. Od početka su to bila dva tri neugledna lista, no sada je to krasna biljka. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
vidjela sam je, stvarno se požurila
crveni pupoljci super izgledaju, što ih nisi uhvatio i otvorene? ili su to cvjetovi? |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Krasna Krasula Silvy.
Natalija, tako mala ma još manja nego tvoja Krasula falkata je kod mene cvjetala ovo ljeto klikni |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
|
ma da, zeznuto je što ne možeš sve na isti način držati i njegovati pa dok skužiš neke biljke... ponekad se dogodi da ih i izgubiš
evo moje crassulle falcate, ovo ljeto sam naišla na njih i odmah ih uzela i to 2 jer mi se čini da nisu identične po načinu rasta nazivaju ih još i propeler, zbog forme ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
Kod mene je oko godinu dana. Bila je crvenija ali ne toliko koliko bi mogla biti. Nisam znao puno o njenom uzgoju. Sunce mi je opeklo neke Krasule hibride. Zbog toga sam većinu Krasula sklonio u svijetlu sijenu. Tamo je lijepo napredovala ali nije bila jako crvena.
|
|
![]() |
|
pinus divna je, je li tvoja bila crvena ovo ljeto ili je imaš odnedavno?
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
sve ljepša od ljepše
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Isto je i kod mene i ja sam mislila da je vrsta krasule, očito nije.
Ali zato je ovo sigurno crasula rosularis, uskoro će cvjetati
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Meni su isto rekli!!!??
![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nije ni meni jasno,na netu sam našla Crassula portualacaria afra?!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
e sad sam totalno zbunjena ..i ja sam mislila da je to crassula portualacaria afra
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Krasula ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Aaaaaaa!!! A na teglici je pisalo da je krasula!
Ma nema veze, volim ju i pod drugim imenom :) Puno ti hvala na odgovoru i na tome što si stala na kraj mojoj jednogodišnjoj zabludi. Moj dragi se otkinuo od smijeha kad sam mu rekla da moja ljubljena krasula nije krasula ![]() Znači, mogu otfikarit vrhove bez problema. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |