Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 339340341342343 407> |
Korisnik | ||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Posij jednu turu sada, drugu za mjesec dana, pa ćemo usporediti
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
@Pinus, adeniumi su biljke za strpljive cvijetoljupce
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Polegnuto ću posaditi i ja, jer sjeme nije označeno ali svejedno zanimljiv je podatak da neki paze i na te „sitnice“ prilikom sadnje. Čitam da je to važno ako želite dobiti lijepi kaudeks na sijancima. I još nešto mi se čini važnim za pravilan izgled malih sijanca. Čitam da prva dva tjedna sijanci trebaju biti od 60 – 80 % vremena u svijetloj sjeni a nakon toga na punom suncu. Čitam da je i to uvjet za lijepi kaudeks kod sijanca.
|
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Ja sam moje polegla, sve sjemenke su nikle
![]() |
||
![]() |
||
|
Andina to je sjena. A ovaj podatak da treba 6 mjeseci da sazrije je obeshrabrujući . To znači da će dozoriti tamo negdje početkom travnja. Naravno da ću poslikati.
Imam jedno pitanje u vezi razmnožavanja adeniuma sjemenom. Čitam da je potrebno sjemenku zapiknuti u supstrat i to tako da točno određena strana, znači ona iz koje se formira korjenčić bude okrenuta prema dolje prilikom razmnožavanja. Kakva su vaša iskustva u vezi toga? Dali je to potrebno učiniti ? Vidim na slikama da sjeme obilježavaju prilikom vađenja iz mahune. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Pinus
![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
aaa mahunaaeee sa sjemenkama :) mislim da će jojh trebati duže da dozrije
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Pinus, a što ti je ovo na lijevoj mahuni? Mislim na dvije crtice sa sjenom. Negdje sam pročitala da mahuni treba do šest mjeseci da sazrije.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Ma može i snjega,samo neka je i sunca ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
|
![]() Bebolina idem i ja s tobom, već mi je dosta ove zime, snijega, viroze.
Hoću
![]() |
||
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
![]() |
||
|
Ma nije mi to Božić kad nema snijega... [/QUOTE] Zato i gibam na jug ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Ma nije mi to Božić kad nema snijega... Lili, ![]() |
||
![]() |
||
|
bebač,i bolje ti je
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Prekosutra se vraćam doma, što znaći da je još sutra sunce na prozorčiću
![]() ![]() prekrasni su bebaći
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Emilly,pricekaj jos malo,nije dosta sunca.Lako cemo sa snjegom
![]() lilie, ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
|
Evo i mojih malih, maleckih bebača bebolinica.
![]() ![]() ![]() ![]() Sada ih ima 4, samo da ostanu živi, zdravi i debeli
![]() |
||
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 339340341342343 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |