Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamioculcas
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamioculcas

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 17>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2009 u 18:37
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Originalno poslano od člana lana2 lana2 napisao:

ma ni slučajno sprejeve za lišće, puno puta se dogodi da baš ti sprejevi unište biljku

Slažem se s Lanom, mojoj svekrvi prije par godina se svo pošpricano cvijeće uništilo i ništa se spasiti nije dalo, a za pivu sam čula da zatvara isto pore, tako da ja samo sa mokrom krpom brišem listove.

I još da se pohvalim prije dvije godine sam stavila u vodu jedan list i taj je vrlo brzo pustio korijenčiće zasadila sam ga u zemlju i jučer sam primijetila da pušta novi list, dakle nije zahtijevan ali za pelcanje zahtijeva puno strpljenja.

Citala sam o razmnozavanju zamioculcasa...to treba odraditi u kasnu jesen,ne prije ili poslije-preko lista ili ako se ima mogucnost,odvojiti mladu biljku od nje!! A nisam znala da im zatvara pore...Hvala ti !!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2009 u 09:40

ma ni slučajno sprejeve za lišće, puno puta se dogodi da baš ti sprejevi unište biljku

Slažem se s Lanom, mojoj svekrvi prije par godina se svo pošpricano cvijeće uništilo i ništa se spasiti nije dalo, a za pivu sam čula da zatvara isto pore, tako da ja samo sa mokrom krpom brišem listove.
I još da se pohvalim prije dvije godine sam stavila u vodu jedan list i taj je vrlo brzo pustio korijenčiće zasadila sam ga u zemlju i jučer sam primijetila da pušta novi list, dakle nije zahtijevan ali za pelcanje zahtijeva puno strpljenja.
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 20:33

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 20:27
Na vrh
Meow View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Meow Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 19:54
ja ne pijem jer se napijem:D

hvala ti na savjetu, to chu svim biljakama sad.)

a te sprejeve...ma.. zenska u ured sta nam nosi cvijece je pricala kak je to skroz super

cccc:)
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 19:28
Originalno poslano od člana Meow Meow napisao:

Originalno poslano od člana dzomba dzomba napisao:

Meow..jako je lijep i Hvala ti na savjetima...ja sam mom ocistila liske s pivom, neznam da li sam pogrijesila [IMG]smileys/smiley5.gif" align="middle" />.. ali moram prizanti da je zalijem s vremena na vrijeme..ne bas tako rijetko kao ti.. [IMG]smileys/smiley9.gif" align="middle" /> ..ali kako vidjoh da nikad nisam ubacila sliku ovdje,evo kako izgleda : [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />

ajme prekrasan je:Dpodsjeca me na mog u maloj vazi:)eee da da vidis, mogla bi i ja pivom:)prvo sam ga onim glupostima sta sam kupila u bauhausu za sjaj lisca ali odmah je poceo dobivati mrlje pa mu je trebalo 3 mj da se oporavi.a s pivom bi mogla pokusati:D samo, kad ovi moji krenu pit pive tog nis ne ostane:))

Ha,ha,ha,ja pivo ne pijem jer me odmah spopadne stucavica a inace ja jednom godisnje ocistim (gotov) svo cvijece s pivom i naravno,oni koji se mogu tusirati i to uradim...inace nikad nisam probala te sprejove za sjaj lisca!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
Meow View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Meow Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 19:07
Originalno poslano od člana dzomba dzomba napisao:

Meow..jako je lijep i Hvala ti na savjetima...ja sam mom ocistila liske s pivom, neznam da li sam pogrijesila .. ali moram prizanti da je zalijem s vremena na vrijeme..ne bas tako rijetko kao ti.. ..ali kako vidjoh da nikad nisam ubacila sliku ovdje,evo kako izgleda :

ajme prekrasan je:D

podsjeca me na mog u maloj vazi:)

eee da da vidis, mogla bi i ja pivom:)

prvo sam ga onim glupostima sta sam kupila u bauhausu za sjaj lisca ali odmah je poceo dobivati mrlje pa mu je trebalo 3 mj da se oporavi.

a s pivom bi mogla pokusati:D samo, kad ovi moji krenu pit pive tog nis ne ostane:))

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 18:17
Moja kćerka ima predivnu biljku i od nje sam u proljeće uzela mladicu, koja mi se na žalost nije primila. Sad sam ljuta jer sam "osakatila" njenu biljku, a dobila nisam ništa.
Tako sam ljuta da odmah sutra idem u vrtni centar po zamiju - gledala nisu skupe,  oko 30,00 knsmile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 17:31
Ja imam zamioculcas u uredu. kad je kupljen imao je oko 30 cm. Od tada svake godine baca nove grane i te nove grane su uvijek veće od starih.
Prošlogodišnje dvije nove grane imaju više od metra, tako da sam ih morala vezati, jer su bile preteške. Sada ponovno baca dvije nove.
Prekrasna i nezahtijevna biljka, dobije tu i tamo malo vode, a u četiri godine presađena je samo jedamput
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 17:08
Meow..jako je lijep i Hvala ti na savjetima...ja sam mom ocistila liske s pivom, neznam da li sam pogrijesila .. ali moram prizanti da je zalijem s vremena na vrijeme..ne bas tako rijetko kao ti.. ..ali kako vidjoh da nikad nisam ubacila sliku ovdje,evo kako izgleda :

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
Meow View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Meow Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 16:46
E napokon da i ja mogu nekom pomoci:)

Ova bilja mora bit sputana, znaci ako joj korijenje ispuni cijeli "lonac" tek tada krene s rastom

do tada ce stagnirat i nece rasti. Cim ona napuni teglu odma ce krenuti jako brzo rasti.

Također, ne voli prehranjivanje uopce
tada se pojave crne fleke po stabljici i to joj šteti.

Zato nikakva gnojenja, nit mazanje listova s sjajem itd

osim toga zalijeva se bas ono kad je zemlja suha..
ja ga zalijevam kad i kaktuse:D pa onda mozete mislit koliko rijetko:D

eto...
slika...moj trenutno stagnira jer sam ga nedavno presadila buduci da je stvarno u premalenoj tegli bio(rusio mi se stalno jer je bio pretezak:) )

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 23:48
SmileSmile..i ja sam danas kupila jednog...Kod mene ga je mjesto cekalo i vise od godinu dana SefleraWink..sad cu dobro prouciti temu o njemu,a u subotu ga slikajem pa je ubacujem..Smile!
Oh,kako mi je drago sto je s mnom!!!smile120

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2008 u 14:00
Od jučer imam zamćeka!smile83
Išla jučer po špeceraj i našla na akciji i spasila. Sve sam detaljno proučila o odgoju malečkoga. Mjesto ga u kući čeka već godinu dana.

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 15:48
Prelijepa je!!!
Kada će moja biti takva,valjda u drugom životu!!!???
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 13:58
Zamija je upravo takva, zna dugo vremena šutjeti, a onda odjednom krene s novim granama. Za nju je karakteristično da se voli gurati. Ne voli biti u prevelikoj posudi.

evo je moja s novim granama (odozada su još dva mala izdanka koja se ne vide)

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 12:40
Pa šta da radimo s njima, sigurno postoji kvaka?!Exclamation
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 10:44
takva je i moja (tj. dio od one stare šta mi je pokojna) ne miče se već 4 mjeseca.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 10:36

Želim čuti vaše komentare!
Ovu jednu stabljiku imam od prošle godine, i ništa ali ništa se ne događa.Ne raste, ne ugiba???
Šta da joj napravim da mi potjera još koji izdanak?
Pomoć!!!
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 08:49
problem je što mi u tom hodnjiku ima vrlo malo/nimalo prirodne svjetlosti, lucky bambooi mi u tom hodnjiku super uspijevaju, pa sad ne znam da li zamić treba više ili manje svjetlosti od njih.dracena mi je tamo skoro završila nesretno (a npr. znam da lucky bamboo isto pripada u dracene, a one su mi tu odlične) pa sad ti budi pametan
Na vrh
Naca View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Naca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 08:39
Lana, ona je bas zahvalna biljcica stavi je tamo gde ima kolko-tolko svetla i bice ok a listovi ce biti tamniji a ako ima vise svetla onda svetliji a kad se vreme ustali(temperature) ako mozes iznesi je napolje i ne na jako sunce u hladovinu Thumbs%20Up
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 17>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,218 sekundi.