Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 37> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga Bea uvijek mi razrješiš neku dilemu, puno si o tome već pisala, baš o takvim biljkama i spavajućim pupovima, ali nikad nije na odmet ponoviti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ha, Triša jel ovo "puno si o tome pisala" znači da sam vam već dosadila
![]() Od hosta više me brine tvoja aloja. Jesi li je na vrijeme pospremila ili si je odlučila žrtvovati? Kod nas se aloje uzgajaju kao lončanice. Vani sam ih vidjela posađane na Palmižani, ogromne i prekrasne. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Baka Bea,svi te mi čitamo,učimo od tebe i da znaš da nisi dosadna.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Hvala Mali kaktus, ne bi naša Triša nešto loše mislila, malo šale u ove hladne dane ne škodi. Htjela sam samo ohrabriti one koje je ova zima uplašila. Hladnoće ima na kugli zemaljskoj mnogo veće i dugotrajnije (u sibirskim tundrama, na hladnom sjeveru i jugu, zaleđenim planinskim vrhovima, ledenjacima) pa ipak život buja kad otopli. Htjela sam ohrabriti hostoljupce (i trajničare) da mirno spavaju, ne treba ih sada zamatiti ili iskapati. Druga je stvar ako smo ljubitelji banana, palmi, tropskih hibiskusa i sličnih egzota... ako se smrznu, sami smo krivi. U ljudskoj je prirodi da bi uvijek nešto novo, nepoznato, egzotično, ali to je druga priča. Oni znaju što s njima i sigurno su ih već dobro zbrinuli.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Prošla sam sve od prve stranice, pa sam vidjela da se na 16. stranici vodila rasprava o boji moje hoste s obzirom na položaj. Muhle pogledaj ovo: http://www.youtube.com/watch?v=_4iTxvaDFdQ&feature=related |
|
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Anastazija_
Pogledao sam video i baš na hosti koja se ovdje spominje - June - uvijerio sam se kako gubi obojenost ako raste u sjeni.Kod mene hoste moraju bit posađene u polusjeni jer inače na suncu budu sve spržene.Hosta na slici koja je nabavljena pod imenom Hosta Fortunei Albopicta ima ovakav list u početku a kasnije pozeleni bez obzira da li je na suncu ili u sjeni,barem se tako kod mene ponaša. ![]() |
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
muhle, stvarno je prekrasna. Ja za svoju neznam kako se zove i u čemu je fora, možda jednom saznam. Slična je ovoj tvojoj, ali nije ista - moja ima duguljaste listove, a tvoja više srcolike. Ova tvoja mi se čak još i više sviđa, iako ih sve obožavam. |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hoste su mi prije bile "zgodne" biljke, ali zahvaljujući tebi sada sam se u njih zaljubila.
Aloja je ogromna, u zaštićenom djelu dvorišta, nadam se da će preživjeti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
obožavam hoste i uz različite trave,fan sam i hosta,navraćam često na ove stranice i učim,hvala znalcima ![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Draga moja što se mene tiče da otvoriš svoj forum o bilju, odmah idem s tobom, nikad nije kasno za učiti, jer kad je trebalo učiti ja sam se zaljubila, poslije udala, odgajala djecu, ali zato eto sada imam priliku. Triša, potpisujem. To je valjda sudbina nas imenjakinja ![]() |
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
ja nisam imenjakinja ali se rečeno odnosi i na mene
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ako uskoro ne pomole svoje listice hoste,ja cu ici čačkat da vidim di su
![]() ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Kamenjar, ako kod tebe na Viru još nisu provirile, kaj bi onda ja rekla!! Ako moje izađu za mjesec dana, ja sretna!!! A ne mogu ih se dočekati jer sam obečala curama za poslati!!!
Tako da djevojčice, kojima sam obečala, nisam zaboravila, samo ih se ne mogu dočekati gdje su koje!! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
moje sve su provirile!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
I moje su provirile, ali ne sve, samo neke ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
zar i tvoje anastazija izašle ..evo free vidis mozda tvoje izađu prije mojih ..obozavam hoste i po par puta dnevno idem gledat imal ih,mozda ne vidim dobro ,sutra cu sa ocalama otic
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Do sutra možda i tvoje izađu. Sad je svaki dan puno novosti. A da ti budem iskrena ja sam ti malo nestrpljiva, pa onda malo s prstima raskopam zemlju da vidim dal su potjerale i onda je lagano natrag vratim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Ne brinite curke za svoje hoste. Razlika u njihovom nicanju je dva do tri tjedna.
U mom malenom vrtu od desetak kvadratnih metara ne može se govoriti o različitim položajima i uvjetima, a moje male i mini hoste niču u razmaku od nekoliko dana. Neke hoste već su par centimetara vani, neke se samo naziru ili se mogu opipati pod prstom, a nekima nema ni traga ni glasa. Prošlo sam proljeće bila uvjerena da sam ostala bez male hoste Hight Society i mini hoste Dragons Tails, no one su me razveselile svojim pupoljcima gotovo tri tjedna poslije onih prvih. No, da, malo je teško čekati! ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |