Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtni hibiskus - Hibiscus syriacus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtni hibiskus - Hibiscus syriacus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 13:24
Jos jedan.....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 13:22
U mome juznom vrtu je procvjetao hibiskus kojeg  smo jesenas posadili.

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 14:13

Uploaded with ImageShack.us

Evo slike moga !!  sada je pun cvjetova !!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 23:17
evoooo gaaaa....ko čeka - taj dočeka

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 22:13
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 19:06
11111....prelistaj temu odpočetka, imaš njegovih slika koliko hoćešWink
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 13:58
ima li ko slikicu kad je u cvatu   ... moon havala ti
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 21:07
sve je to uredu, on je jedna nezahtijevna biljka koja jako lijepo cvjeta. Ništa ne brini, cvjetat će ti on već ovo ljeto. Dobro podnosi orezivanje, često ga koriste i kao žiicu, a možeš a formirati prema vlastitooj želji.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 20:20
evo moga...kupila san ga prije misec dana i posadila odma u vrt...zalivan ga skoro svaki dan ....jel to ok?? ...pošto je posađen ove godine oče li mi cvitati???....neman poima kakve je boje....hvalavam!!
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 23:28
Prijateljica iz Zagorja ima vrtni hobiskus (više njih) koji se sami rasiju, tako sada ima mnogo malih sadnica u vrtu. Mogu li se te sadnice "preseliti" na more? Na što se mora paziti i kako ih njegovati? S vrtnim hibiskusom nemam nikakva iskustva pa me zanima koje je mjesto najbolje za sadnju (sunčano, polusjena...)
Sutra je novi dan.
Na vrh
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Veljača 2012 u 19:19
Puno vam hvala svima.Danas sam porezala hibiskus onako kako ste mi savjetovali!
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 215
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Veljača 2012 u 13:19
Hvala.Jednu grančicu ću ostaviti sebi,ostale susjedama.Upao im je u oko prošlo ljeto
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Veljača 2012 u 11:32
Skrati grančice na jedno petnaestak centimetara. Tu će ti onda iz svake pojedine orezane grančice potjerati dvije nove, koje onda slijedeće godine skrati isto tako (samo na nešto kraće, tako da na orezanom dijelu ostane 2-3 pupa, što otprilike bude 6 - 8 cm) pa će iz svake od njih izrasti opet dvije nove... - i tako dobijaš gusti grm od baze. Ako bi ga na višoj razini orezivala, onda bi se gušća krošnja oformila gore, a u donjem dijelu bi ostali samo goli "štapovi" - tako se slično oformljuje stabalce.

Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 215
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Veljača 2012 u 07:39
Ožilila ovaj s plavim duplim cvijetom.Iz male grančice izrasle su 4 duge oko metar.Ne znam da li da skratim grančice,da bolje cvate ili da ga ostavim da još naraste.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 10:19
Hvala Cimi. Danas ću ih orezati.
Belina, svaki se orezuje pa i taj sa slike.
Imaš ih, ako ne da ti na kavi donesem reznice rozog, jednostrukog, kao gore sa slike?
Rijeka

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 09:04
Originalno poslano od člana laural laural napisao:

Pozdrav svima ,evo da vam pokazem kakve sam si nove hibiskuse nabavio......

Plavi dupli

rozi dupli
Pozdrav,dali ih obrezuješ?prekrasni su ti! Dobro došao!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 00:54
Originalno poslano od člana ivančica flower ivančica flower napisao:

Moj vrtni hibiskus je star 3 godine i visok je preko 2 metra,također je dobro razgranat. Tek sada sam saznala da ga treba rezati,ja to još nikada nisam radila.Molim vas da mi napišete kako da to učinim.
Postoji li neko određeno pravilo,smijem li odrezati samo one grane koje su previsoke ili rastu preširoko,ili ga mogu oblikovati kako želim?
Hvala

Hibiskus se može oformiti da raste u obliku grma ili malog stabla. Ne cvjeta na starim granama, već na novim, godišnjim granama. Da bi bio gušći i da više cvjeta orezuje se u 2. ili 3. mjesecu tako da se sve prošlogodišnje grane skrate na 2 - 3 pupa (6 - 8 cm).
U toku godine uvenule cvijetove i tobolce sa sjemenom treba odrezivati da se produži cvatnja i da se biljka ne iscrpljuje stvarajući sjeme.

Mira, mislim da bi se kod vas već mogao orezati.

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 00:03
Neznam dali da ga orežem već sada ili da još malo pričekam?
Rijeka

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2012 u 12:54
IF, ja ga režem kak mi paše!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2012 u 10:44
Moj vrtni hibiskus je star 3 godine i visok je preko 2 metra,također je dobro razgranat. Tek sada sam saznala da ga treba rezati,ja to još nikada nisam radila.Molim vas da mi napišete kako da to učinim.
Postoji li neko određeno pravilo,smijem li odrezati samo one grane koje su previsoke ili rastu preširoko,ili ga mogu oblikovati kako želim?
Hvala
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.