Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 34> |
Korisnik | |
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo, ova svjetlija je nova a tamnija starosjedioc.
![]() ![]() ![]() ![]() a ovako to izgleda preko dana... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
Pozdrav svima!
Ja sam nova tu na forumu a i novi ljubitelj cvijeća. Imam par pitanja za vas. Pred par dana presadila sam svo svoje cvijeće ( čak 5 vaza ![]() ![]() Između ostalog vidjet ćete i moju jadnu nolinu. Oko nje se vode trenutno akcije spašavanja. Pitala sam o njoj na pripadajućoj temi ali nije bilo puno odg ![]() |
|
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
URL=http://www.cvijet.info/slik[e_cvijeca/sobno_cvijece/dracena/41418.aspx]
ovo je nova |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Mareinjenodrvce kako vidim biljka ti je super moje mišljenje je da je možeš presaditi u veču posudu,ali ne puno veču negdje dva broja veču.Slobodno možeš i osječi suhe vrhove s tim da ne zarežeš zdrav dio lista jer će se dalje sušiti i možeš jednu granu otkinutu i posaditi posebno ali je ja ipak nebi dirao jer je ovako ljepša.Ako već želiš preporuka je da je prvo držiš u vodi da pusti korjenčiće i na kraju nesekiraj se jer dracene ili dvo života inače sporo rastu.Nadam se da sam ti malo pomogao.
|
|
![]() |
|
mareinjenodrvce ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Pozdrav :)
Ovo je moja biljčica ![]() Uploaded with ImageShack.us. E sad, stvarno je želim održati na životu, u skladu s njenim imenom, ali ne kužim par stvai. Treba li ona ostati u ovoj smeđoj posudici u kojoj sam je dobila ili je trebam prebaciti u bijelu? Imam je nekih 2 mjeseca i rastu novi listići, ali nije osim toga ništa narasla, je li to normalno? Na višoj stabljici raste 3 grmića, mogu li jedan odrezati i posaditi u novu posudu sa običnom zemljom? Je li ok otkidati joj suhe špiceve na vrhovima lišća? Smislit ću ja još pitanja, zasad dovoljno :D (AJME KOLIKA SLIKA) |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
ciukas perlijepe su ti dracene,mojoj su od jednom poceli listovi da opadaju pa sam je svu otkinula nadam se da ce se oporavit
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ciukas ljepe i mlade dracenice nebrini narast će iako doduše sporo rastu kao i moje.
Born2bewild ništa se nebrini i moje dracene su željne tuširanja.
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Andina - toplo se nadam da ću guštat u njima, da mi neće zadavat glavobolju.
born2bewild - ovo su nove, ako Bog da da požive bit će prašine! |
|
![]() |
|
born2bewild ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Baš su ti lijepe. I to im je prednost što su male - duže ćeš uživati gledajući ih kako rastu.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Evo i mojih! Je da su male al nadam se da će i porast,
zahvaljujući vašim iskustvima i savjetima. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
I ja sam napravila istu stvar. Sad se onaj batrljak suši. Izgleda da od njega nema ništa. Upropastila sam dracenu. ![]() |
|
|
![]() |
|
vejanka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 4 |
hvala na odgovoru za voednu palmu :)
|
|
![]() |
|
vejanka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 4 |
imam dracenu onu na "3 kata" od kojih su donja 2 odavno pokojna. e sad ovaj 3.kat ima nakon reza 3 grane koje su dosta izrasle i najduži izrast sam skratila na jedno 30 cm iznad mjesta grananja tj. izvornog reza. da li će šta biti od toga još se ne zna ![]() |
|
![]() |
|
Medy meni samo neuspjevaju te marginate dok sam sa ostalim veoma zadovoljan mislim da ima nekih mojih objavljenih na prethodnim stranicama.
Vejenka pozdrav i kako kaže Natalija to je vodena palma nekako se probija kroz te silne dracene koje su ispred nje.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
vejanka, mislim da je to cyperus, vodena palma, šilj
dobrodošla, nadam se da je operacija bila uspješna |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pozdrav, Vejanka, i dobro nam došla. A kako si je to zasjekla?
|
|
|
![]() |
|
čitajući vaše postove ja se danas ohrabrila i zasjekla svoju dracenu da se malo zgusne... valjda ju nisam dokrajčila
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |