Ginura - Gynura aurantiaca |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je, ocito, to je super.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa Nina ovaj forum je može učiniti da opet postane "in".
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Slatka biljcica, nikad je nisam vidjela, cak ni kod bake.
Zanimljivo je kako neke biljke izadju iz mode i potpuno se izgube.,a lijepe su i lagane za uzgoj, pa bi covjek mislio da ce se zadrzati. Tako u Dalmaciji aspidistra elatior nestaje, a isto kao i ova vasa, vrlo zahvalna i lijepa biljka, ali nije vise "in".
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
I ja zahvaljujući nihi imam ovu interesantnu biljku. Nije baš previše narasla od ljeta, a i malo je izgubila boju, jer nije do samog stakla, ali moram joj naći bolji položaj.
Administrator je o njoj napisao ono najvažnije pa mislim da ne treba ništa dodati, osim da se lako zakorjenjuje, na način da otkinutu grančicu stavite u vodu.
Ako želite zbijen rast mogu se otkidati vrhovi stabljike, no treba imati u vidu da je ona ipak puzavica.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
Ima tko pelcer viška???
Naime, ja sam imala gynuru kao djevojka, ali je uginula i sad sam u nabavci nove.
Vidjela sam da je ponekad imaju u MBM-u, ali sam kupnju odložila za "jednom"....
|
|
http://lorna.mojblog.hr/
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
tesko da ce te je naci po cvjecarnicama... jer je to cvijet koji je prije bio jako popularan(nase bake su ga sigurno imale). tako da se sada tesko pronađe...
Slavonka i marija maja... kada se nađemo jednom na kavi... samo mi napomenite prije da vam ponesem koju sadnicu...
|
|
![]() |
|
marija maja ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 63 |
sto je ovo divno, ali ja prvi put vidim ovo cvijece, bas mi se svidja, morat cu prosunjati po cvjecarama
![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
i ja sam ju imala,bila mi je oko metar dugačka i napale su ju nekakve bijele bubice kojih se nikako nisam mogla riješit i morala sam ju bacit da mi ostalo cvijeće ne zarazi.Poslije sam ju tražila po cvjećarnama ali nigdje je nema.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
neke stvari je onda bolje ne cuti i saznati
![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Istina - da nije bilo onih dilema i komentara pa da nisam išla njuškat ne bi primjetila. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
a malo se osjeti :o)) ali nista strasno, gotovo ne osjetljivo osim ako se bas ne njuska...
|
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Pa jesi li sad ? Nije da je problem , odrezala sam cvjetove,a biljčica mi je skroz super s tim ljubičastim listovima. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nije da ne vjerujem, ali mi je nevjerovatno da nisam nikada osjtio iako ju imam vec godinama...
|
|
![]() |
|
Nije valjda da mi ne viruješ ili misliš da će tvoja bit izuzetak ![]() |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
opte sam zaboravio po mirisati svoju ginuru.... idem danas u testiranje
|
|
![]() |
|
Stvarno ružno miriše ali nije preintenzivno.
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
shasha, nisam u literaturi naišla na taj podatak. U stranoj literaturi sam našla da je cvijet žute boje i neugodnog mirisa, uz napomenu da treba odstraniti cvijet. Isto tako se navodi da starija biljka izgubi lijepu ljubičastu boju listova te se preporuča svake 3-4 godine reznicama uzgojiti novu biljku.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Možda malo nove zemljice i mislim da nije dosta izlozena svjetlosti nego da je u tami... jer ima izduzene grancice bez listova...
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Trebam savjet...
Na gornjoj se može vidjeti moja biljka s posla.Ali, ja bih htjela da ona izgleda kao na prvoj slici gore a ne da ide ovako???
Kako da je posadim?
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |