Kuglasti šćir - Gomphrena globosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mari ako mi uspije,samo me podsjeti.....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo i ja imam sjeme ove predivne biljčice, no kako vidim da može narasti i do 80 cm, moram naći mjesto za sijanja. Koliko sam shvatila može direktno u vrt i voli sunce!?
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Triša kako misliš direktno u vrt? Misliš ju sijati odmah u vrt? Ja sam svoje radije posijala u posude da mi mravi ne odnesu sjeme,lako ju onda samo rasadim van kad nikne ako uopće nikne....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa ja sam danas posijala direktno u vrt, pomješala s pijeskom i malo pitroida, zbog mravaca i dobro namočila - ha vidjet ćemo.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Tko zna ,možda tvoje niknu prije,baš sam se puno puta uvjerila u tako neke stvari. Dok nešto posijem unutra ,nekim biljkicama treba dugo da niknu,dok one posijane vani prije niknu i bolje se razviju. Ajde Triša baš ćemo vidjeti da li će prije niknuti kod tebe vani ili kod mene unutra. Molim te javljaj mi ako niknu ,zanima me hoće li se brže razvijati nego moje unutra!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Može, iako nemam baš nikakvog iskustva s ovim. Ali pred točno mjesec dana sam posijala cinije i ukrasni slak i cinije su vidim nikle, slak još ne.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Zar je cinijama trebalo tako dugo da niknu?
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ma znaš što, to je možda bilo prerano, zato mislim da im je trebalo tako dugo, a i nije neka klijavost, no nema veze bolje da nisu preguste.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
To je svakako dobro da nisu niknule pregusto. Ali svejedno možda bolje da si pričekala da bude toplije pa onda posijala. Mislim da kad biljke tako niknu baš onda kad je njihovo vrijeme budu puno ljepše i robusnije! Najvažnije je to da se od samog početka dobro razviju,da su jake i robusne,onda nećeš imati nikakvih problema s njima.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
[QUOTE=monstera]
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Eeeeeej draga moja Belina!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Nisam baš prezadovoljna Gomphrenom,slabo niće,od cijelog paketića ,samo nekoliko biljkica!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Budi strpljiva. Ja sam sijala prije mjesec dana, neke su niknule vrlo brzo, a neke još uvijek pomalo niču.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Konačno sam primjetila da nešto kod mene niče, dakle za koji dan vidjet ćemo dali su gomphrene, ili je neki korov.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Moje su otišle u Nigdjezemsku.......smrzle se.....i tih par koje su jedva niknule,smrzle se!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Taj tamno purpurni je preeeelep
![]() |
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Na deklaraciji pisalo da je slamnati cvijet i sad mi je žao što nije bilo više takvih grešaka,one su rijetko bilje koje se još dobro drži barem kod mene
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Kako je lijep
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |