Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Suncokret – lat. Helianthus annuus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Suncokret – lat. Helianthus annuus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
Korisnik
Poruka
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 215
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:04
Imam i ja sjeme suncokreta,mislim da je visoki.Koliki treba biti razmak između sadnica?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:48
za niske ukrasne piše 40X40 cm
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:50
ja sam u većoj tegli sadila 4-5 sjemenki. ako svi niknu i ako im bude gužva presadit ću ih.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:57
Marsha nažalost suncokret se ne smije presađivati,ja sam ga znala presađivati i onda mi svaki puta ugine tako da presađivanje možeš zaboraviti. Izravna sjetva u zemlju,to mu najbolje odgovara,bez obzira radi li se o niskom ili visokom suncokretu.
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 16:51
Monstera, hvala na savjetu. Necu ih presadivati. Valjda im ne bude guzva. Inace ne znam nista o sjetvi :-) samo sam cula da ih ne treba na gusto sadit.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 18:00
Nema na čemu draga!
Da ne treba ih na gusto saditi i također za njih je najbolje saditi ih na otvoreno,ne u posude. Ako su u posudama od njih neće biti ništa ,samo se sile,odu u zrak i postanu slabašni i nikakvi. Ako su posijani direkt u zemlju,otpočetka rastu kao lijepe robusne i jake biljke. Također ti je još rano za sjetvu,oni se siju negdje u 4-5mj.dok prođe opasnost od mraza.    
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 18:40
to je tako kad je marsha otkrila sjeme i posadila prerano Smile
budući sam u stanu posadila sam ih u tegle na balkonu.
ima još dosta sjemenja to ću kod majke baš u vrtu posadit kasnije.
ako šta bude od njih javim.
nadam se da će bit nešto smile162

jedno pitanje, da li ih treba nodohranjivati gnojivom za vanjske cvjetajuće biljke?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 18:58
ja ih nisam nikad dohranjivala,samo ponekad tu i tamo malo zalila,one baš prave obične visoke suncokrete sam sijala u vrtu,nikad zalijevala samo okopala,bili su takvi divovi da sam dok sam brala cvjetne glave,morala sjekirom sjeći stabljiku,onda znaš kakvi su bili,kao divovi,ali meni prekrasni!
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 215
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 07:41
Mislim da sam sve pohvatala:još malo pričekati sa sijanjem,direktno u zemlju,ne sijat gusto,biljka ne zahtjeva puno.
Nadam se da ću ove godine imati svoje prve suncokrete.Kod mene su obični visoki,očekujem divove
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 11:04
Da curke ,biljka je lagana za uzgoj ,ne traži gotovo ništa,a daje puno,meni su suncokreti baš zbog toga prekrasni jer su tako jednostavni,a opet lijepi i neobični!
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2012 u 19:46
Moji prerano posijani suncokreti (prije cca 8 dana) su poceli izlaziti
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2012 u 20:25
Uffffff,to je još jako rano za njih,još ti ih može mraz ubiti!
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 09:10
joj, nadam se da neće
na natkrivenom su i dosta zatvorenom balkonu
4 su izašla za sad, preslatki su
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 12:03
A onda im neće biti ništa ako su u natkrivenom!
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 20:32
Pratim ovu temu i samo čekam trenutak kad ću moći posijati svoje suncokretiće. Moji će direkt van u zemlju  Smile 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 20:39
Tako treba Ksan! I ja ih mislim tako sijati!
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 21:29
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Tako treba Ksan! I ja ih mislim tako sijati!

Ja svoje prvi puta sijem, Monstera samo čekam tvoj znak kad će moći u zemlju. Šteta ih je sad stavit pa da ih mraz ošuri. Bolje je imati malo strpljenja, kasnije ih se posije u toplu zemlju i za čas je vani.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 12:40
Bez brige ,budem ti ja javila kad ću ih posijati.Znam da sam ih prije sijala tako negdje oko 4-5mj. Orijentiram se prema tome kad sijem niski i visoki grah,onda sijem i suncokret,samo ovaj puta ću probati posijati niski.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 12:42
Kad je lijepo i stabilno vrijeme sjeme suncokreta je za par dana vani,tako da ne treba žuriti.
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 124
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 11:30
Moji su u zemlji :S izgleda da sam uranila al nadam se kad se vrijeme stabilizira da će niknut. Nekoliko posađenih u teglice je niklo za para dana i kako sam čitala da ne vole presađivanje a listići su prilično veliki posadila sam ih u zemlju. Vidjet ću možda niknu kad zatopli :P
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.