Suncokret – lat. Helianthus annuus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam i ja sjeme suncokreta,mislim da je visoki.Koliki treba biti razmak između sadnica?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
za niske ukrasne piše 40X40 cm
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
ja sam u većoj tegli sadila 4-5 sjemenki. ako svi niknu i ako im bude gužva presadit ću ih.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Marsha nažalost suncokret se ne smije presađivati,ja sam ga znala presađivati i onda mi svaki puta ugine tako da presađivanje možeš zaboraviti. Izravna sjetva u zemlju,to mu najbolje odgovara,bez obzira radi li se o niskom ili visokom suncokretu.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Monstera, hvala na savjetu. Necu ih presadivati. Valjda im ne bude guzva. Inace ne znam nista o sjetvi :-) samo sam cula da ih ne treba na gusto sadit.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Nema na čemu draga!
![]() Da ne treba ih na gusto saditi i također za njih je najbolje saditi ih na otvoreno,ne u posude. Ako su u posudama od njih neće biti ništa ,samo se sile,odu u zrak i postanu slabašni i nikakvi. Ako su posijani direkt u zemlju,otpočetka rastu kao lijepe robusne i jake biljke. Također ti je još rano za sjetvu,oni se siju negdje u 4-5mj.dok prođe opasnost od mraza. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
to je tako kad je marsha otkrila sjeme i posadila prerano
![]() budući sam u stanu posadila sam ih u tegle na balkonu.
ima još dosta sjemenja to ću kod majke baš u vrtu posadit kasnije.
ako šta bude od njih javim.
nadam se da će bit nešto
![]() jedno pitanje, da li ih treba nodohranjivati gnojivom za vanjske cvjetajuće biljke?
|
|
![]() |
|
ja ih nisam nikad dohranjivala,samo ponekad tu i tamo malo zalila,one baš prave obične visoke suncokrete sam sijala u vrtu,nikad zalijevala samo okopala,bili su takvi divovi da sam dok sam brala cvjetne glave,morala sjekirom sjeći stabljiku,onda znaš kakvi su bili,kao divovi,ali meni prekrasni!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Mislim da sam sve pohvatala:još malo pričekati sa sijanjem,direktno u zemlju,ne sijat gusto,biljka ne zahtjeva puno.
Nadam se da ću ove godine imati svoje prve suncokrete.Kod mene su obični visoki,očekujem divove ![]() |
|
![]() |
|
Da curke ,biljka je lagana za uzgoj ,ne traži gotovo ništa,a daje puno,meni su suncokreti baš zbog toga prekrasni jer su tako jednostavni,a opet lijepi i neobični!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Moji prerano posijani suncokreti (prije cca 8 dana) su poceli izlaziti
|
|
![]() |
|
Uffffff,to je još jako rano za njih,još ti ih može mraz ubiti!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
joj, nadam se da neće
na natkrivenom su i dosta zatvorenom balkonu
4 su izašla za sad, preslatki su
|
|
![]() |
|
A onda im neće biti ništa ako su u natkrivenom!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Pratim ovu temu i samo čekam trenutak kad ću moći posijati svoje suncokretiće. Moji će direkt van u zemlju
![]() |
|
![]() |
|
Tako treba Ksan! I ja ih mislim tako sijati!
|
![]() |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Ja svoje prvi puta sijem, Monstera samo čekam tvoj znak kad će moći u zemlju. Šteta ih je sad stavit pa da ih mraz ošuri. Bolje je imati malo strpljenja, kasnije ih se posije u toplu zemlju i za čas je vani. |
|
![]() |
|
Bez brige ,budem ti ja javila kad ću ih posijati.Znam da sam ih prije sijala tako negdje oko 4-5mj. Orijentiram se prema tome kad sijem niski i visoki grah,onda sijem i suncokret,samo ovaj puta ću probati posijati niski.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kad je lijepo i stabilno vrijeme sjeme suncokreta je za par dana vani,tako da ne treba žuriti.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
Moji su u zemlji :S izgleda da sam uranila al nadam se kad se vrijeme stabilizira da će niknut. Nekoliko posađenih u teglice je niklo za para dana i kako sam čitala da ne vole presađivanje a listići su prilično veliki posadila sam ih u zemlju. Vidjet ću možda niknu kad zatopli :P
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |