Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 58> |
Korisnik | |
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Izgleda baš lijepo i zdravo ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
lijepi je i zdravi :) bude on opet cvjetao ubrzo
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
...da li je moguće da se ovo dešava zbog naleta bure (prozor je bio otvoren na "kiper") i dok sam izreagirala prošlo je max. 5 minuta...
![]() ![]() ...ili bi je trebalo presaditi, korijen je lijep i zelen... ![]() ...'ajme ekipa pomagajte... |
|
![]() |
|
digitalna ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 62 |
Drago društvo ...eto da se i ja javim sa mojom malom ali zasad postojanom zbirkom od 8 komada...zasad se dobro drže...u neznanju sam nekima odrezala granu, ali mislim da nisam pogriješila jer su se grane sasušile...., ali eto potjerale su i nove listove i čini mi se da jedna tjera i novu granu....
kupila sam čak i jednu ljubičastu orhideju koja je premrzla (kaj da vam velim...28 kn s teglom...onda znate u kakvom je bila stanju) ...još joj nisu pali ti stari cvjetovi već je pustila novu granu s hrpom pupova...sve ostale puštaju ili grane ili listove...u svakom slučaju im odgovara taj prozor... Zalijevam ih jednom tjedno, nekad i potopim a dok cvatu gnojim s onim gnojivom za orhideje. Dosta sam saznala na ovom forumu i to mi je fakat pomoglo. nego..imam jedno pitanje...na starim granama počinju rasti nove grane s pupovima. da li se mogu oštucati ove stare grane iznad tih novih jer mi djeluju sasušeno??? ...sutra ću probati puknuti slike makar nisam neki znalac. |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Lilly, ako ne vidiš neki drugi očiti razlog onda jest, dejice su dosta osjetljive na hladnoću. Meni su znali otpast pupovi kad sam ih kupovala zimi samo zato jer su bile vani na putu od centra do auta.
Dobro došla digitalna. Zbirka ti sigurno nije mala, ja ih imam 7 pa zakrče prozor.
Sasušene grane možeš odrezati, od njih neće biti ništa a maleckima neče smetati. Ja ih odrežem do 2 cm iznad koljena iz kojeg tjera nova, mojima nije smetalo. Javit će se iskusnije ako sam u krivu...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
digitalna ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 62 |
e super...mene je bilo strah da se bu osušila ova nova grana...a imam dvije orhideje koje tjeraju nove grane i to one visoke krupne bijele...a mali prozorčić pa mi stalno te gornje grane zapinju za karniše :)..
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Takvu imam i ja, samo ima ljubičast jezik. Dobila sam je lani za ročkas i od onda ne prestaje cvasti. Na starim granama je istjerala nove, i nove rastu iz biljke. Sve me to već pomalo brine da ju ne iscrpi, baš ću stavit sliku, ima obilje cvijetova
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Curke,trebam jedan savjet.Mojim dejicama su omlohavili listovi i ko da su se stanjili
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
takve mlohave listove ima i ova moja koju sam kupila polusmrznutu...ali isto tak pušta nove listove i ima novu cvjetnu granu...mislim da se ne moraš zabrinuti ...nek me ispravi neko iskusniji.....
|
|
![]() |
|
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
d.i.n.a....hvala... pratim ju pozorno...
![]() ...još jedno pitanje: da li gnojivo/dohrana u boci u kojoj je pripremljena/razrijeđena može stajati ili se uvijek svježe pripravlja?... davim... ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Hvala ti ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ja osobno ostavim gnojivo pomiješano s vodomu zatvorenoj boci i držim dok ne potrošim....to radi moja kolegica s posla godinama a njene orhideje su sve već godinama žive i zdrave
![]() |
|
![]() |
|
Može stajati al što manje stoji to bolje. |
|
|
|
![]() |
|
... popile su mi samo 1/3 boce od 1l...zato sam pitala... OK, i hvala...
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Tea, bez brige....moja dejica svake godine izgubi 1-2 lista (imam je oko 4 godine)....prvo bude mlohav, pa malo pozuti i samo ga jedan dan nadem na podu.Ne znam jel tako i tebi al to obicno budu najdonji listovi. Ne moras uopce brinuti, pogotovo ako rastu novi listici......to im je prirodni proces. Ta moja ima sada 2 cvjetne grane s puno cvjetica.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti.Kod mene su ti listovi omlohavili i da malo su rubovi pozutili ali jos nista nije otpalo.Al uz taj novi listic raste jos jedan.Bas me zbunjuje :-S |
|
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Tea, jesi pogledal korijen? Mojima listovi omlohave ako im korijen trune ![]() Ne mora značiti da je to, ali ipak provjeri ![]() |
|
![]() |
|
Emilly,njoj sam korijen rješila prije nekoliko mjeseci,prije nego je izbacila prvi listić.Ne bi je opet davila sa presađivanjem,mada bi mogla to napraviti.Možda tako reagira na manjak zemlje u tegli.
|
|
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Pozdrav, evo procital asam cijelu temu u nadi da cu naci nacin kako da obojam svoju bijelu orhideju u plavu boju. Danas sam kupila jednu za 20 kn kojoj je nazalost na pola bila slomljena cv stapka u cvatu pa bi experimentiala da vidim da li bi ovaj biejli cv poplavio ili ne. Jel ima tko iskustvau bojenju?
I jos jedno pitanje , meni se isto lisce omlohavilo, orezala sam korijenje a ona ne mice , ne znam vise sta da radim, cini mi se da cu je presadit u mjesavinu zemlje i ove njene kore, sta vi mislite? |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Tea, da li se vidi korijen kroz teglicu?
Kako misliš manjak zemlje? Nekad se listovi objese kad je biljka žedna, nekad kad je prezalivena... Teško mi je to reći ovako napamet. Moj jedan phal redovito objesi listove kad procvjeta ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |