Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vilac - Cobaea scandens
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vilac - Cobaea scandens

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 14>
Korisnik
Poruka
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 22:54
baš je krasna smile64
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 23:22
I meni smile71  samo moram jos sjemenje nabavit...
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 11:06
Meni vilac puno ljepše izgleda na slikama nego li je to u prirodi. Uzgajala sam ga par godina i onda odustala. Naime, ako ljeto nije toplo i ako nema idealan položaj stvara jako kasno i jako malo cvijetova, tako da je cijele sezone u biti dosta neugledan.
U slučaju da je ljeto toplo i da ima dobre uvjete za rast ni tada nije neznam kako bujan i nema baš puno cvijetova.

Pokušala sam ga posaditi u ogromnu teglu tako da sam napravila preko dva metra visok stožac (kao nosač biljkama) i posadila jedno dvadesetak biljaka unutra. Očekivala sam daleko više nego sam dobila. Biljke su bile zdrave ali nisu bujne. Rastu u vis tako da u donjem dijelu ne bude cvijetova.
Sve u svemu, pojedinačni cvijetovi su lijepi, ali po mome ukusu biljka mi nije dekorativna - niti po habitusu, niti po broju cvijetova. 

Ali, kako sam već napisala, pojedinačni cvijetovi su zaista  lijepi - zato si ja povremeno pogledam ove svoje na slikama, ali ih više ne sijem.

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 13:49
Predivno izgledaju.I ja sam ih sijala u saksiju ,više komada.Nažalost,cvijeta nisam dočekala pa sam ih ostavila napolju i smrzle su se..Planirala sam opet sjeme da kupim pa da pokušam,a više nisam sigurna u to..Ako nešto teško hoće u mojoj klimi,bolje da uzgajam ono što ide lakše..Ih,kad bi tako moglo,a gdje je izazov ? :D
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 13:26
Danas sam kupila cobeu ,mada sam nakon čitanja ovdje i savjeta drugih koji imaju s njom iskustva rekla da neću, nisam mogla odoljeti...E sad, posadila sam ju u veeeliku teglu i ostavila vani.Da li je ovo rano da bude vani ili ne? Mislim kad je već imam da ne zeznem stvar u startu...
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 16:35
niknule su moje cobee..doduše od 2 vrećice sjemena niklo mi je za sada 6 biljčica.Trebalo im je stvarno dosta dugo tako da se ne obeshrabriš Ivna..ja sam skoro odustala i prekopala tegle;)
dosadna ko tekut
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 20:08
evo ih

Uploaded with ImageShack.us
dosadna ko tekut
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 21:50
i meni niklo par komada smile213
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 07:06
cure sretno, ja odustajem od ove biljke
a ove godine još nigdje nisam ni vidjela sjeme
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:13
Natalija meni je ovo prvi put da je sadim pa evo valjda početnička sreća to što su nikle..zašto odustaješ?kakva su tvoja iskustva?Ja imam balkon na južnoj strani i cobeu sam posadila isključivo zato jer se nadam hladu
dosadna ko tekut
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:24
Ne bih vas htjela razočarati, no nema smisla sada sijati, trebalo je to učiniti koncem 2. početkom 3. mjeseca. Nekog velikog hlada ne treba očekivati, pogotovo ako raste u posudi.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:41
azriela ja sam je par puta sijala i samo je jednom bilo uspješno, a lani sam dobila sijance

razlog zbog kojeg odustajem je jer jako kasno počne cvjetati, cvjetovi jesu prekrasni, ali ima i drugih prekrasnih biljaka - penjačica pa se možda okušam s njima Wink
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:49
meni od tri sjemenke nikla jedna, sada je visoka oko 20 centimetara,posto je stalno kisa i hladno sporo raste
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:50
Moje su nikle i sada su oko 5 - 6 cm visoke. Bila bih sretna da dočekam cvijet.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 12:41
Natalija imaš li možda koju sliku svojih lanjskih cobea?Baš me zanima kako izgleda cijela biljka jer uglavnom tu na forumu svi fotkaju samo biljke iz velike blizine pa ne mogu dobiti neku pravu sliku..Baka Bea ja sam ih sijala sredinom 3. mjeseca al tek su sad prije par dana nikle..bilo im je prehladno valjda jer sam ih odmah sijala van u tegle.Inače i u teglama se može gotovo sve uspješno uzgajati što možete vidjeti po slikama mog vrta na balkonu:)
dosadna ko tekut
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 13:26
Originalno poslano od člana Silvestra Silvestra napisao:

Wink
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 13:29
evo ovdje imaš cijelu biljku, jako dugo treba dok procvijeta.....vjerujem da bi bila veličanstvena kada bi je sačuvali preko zime pa da se kao dvogodišnja biljka pokaže u punom izdanju...ipak sam je sijala jer sam dobila sijeme od drage prijateljice pa čemo vidjeti.......
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 16:23
hvala Bromelija nekak sam se nadala da ima više lišća ,ali to je to što ti kažeš..ipak je to trajnica pa bi sigurno s vremenom dobila na gustoći
dosadna ko tekut
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 18:17
Ovo je moja kobea koja je ostala vani preko zime i smrzla se. Nije imala niti jedan cvijetić a sada imam nove male biljke.

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 19:23
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,265 sekundi.