Araucaria araucana |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
sequoiadendron ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 30 Travanj 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 137 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasne su. Što se tiče vegetetivnog azmožavanja iz grančice, mislim, da če to biti malo teže. No, ona prva araucarija sa dva stabla, i ja imam pokoju mladu araucariju koja če imati 2 stabla. Ponekad sjemenke kliju sa 2 vrha. A di rsatu ove dvije ljepotice ?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Araucaria araucana, koja se nalazi u obližnjem gradiću, 3 km od mene, ispala na kraju sasvim posebna !! Zašto ?? Godinama znam da je tu, ali nisam obračala malo više pažnje, sada kada znam da ću i ja dobiti jednu malu, dala sam si truda i poslikala ne jednu već dvije , sa razmakom jedna od druge-tek par kuća !! Pogledajte !
![]() Uploaded with ImageShack.us U žurbi, uvijek sam samo letimice bacila pogled na nju..... ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ...kad ono, približavajući joj se fotiem, skužim - dvije su - jedna kraj druge (odma mi klikeri proradi i mislim si, koji bi lumen posadio dvije-jednu uz drugu, čak ni ja ??), a kada sam se približila, vidim iz debla koje je visoko 10-tak cm šire se dvije grane!! Pošto gazdarice nije bilo doma, slikajući je uz sinovo dopuštenje, upitala sam mladog gospodina da li bi mogla doći jednom dok je mama doma, rekao je, samo dođite, svako malo dođe netko i pita može li je slikati, a poneko odnese i grančicu!! Meni srce brže zakuca, i jedva dišući zapitam, a jel bi mama i meni dala jednu grančicu? Svakako, vrlo rado !! Pa se nadam, uskoro, još jednoj slatkoj strepnji, da li će se zakorijeniti ?? Zna li netko, neku caku, koja bi pospješila zakorjenjivanje? Reznica sa petom, hormon, topli uvjeti za zakorjenjivanje, zaštićena staklenom bocom ?? Sve zajedno - možda, uz puno nade !! ![]() Uploaded with ImageShack.us I na kraju, ispadne, jedna auaucaria, ali posebna !! A u istoj ulici, par kuća niže, jedna mlada, stara nekih 13-15 godina !! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
Ne znam, prezimila je u teglici, posadila sam je van u vrt i sad su joj listići posmeđili, nije suho ali mislim da bude. Ne znam vidjet čemo još ali mislim da neće potjerati.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Zašto sanja, kako to misliš zimu nije preživjela ili što ?
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
Moja izgleda nije preživjela.....
![]() |
|
![]() |
|
sequoiadendron ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 30 Travanj 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 137 |
Sadi ima sigurno oko 5 godina. Ma ona če biti za 5 godina visoka sigurno 2 metra.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
evo i moje male bebe , za sad mi se čini sretan
![]() By belicasmelica at 2012-04-16 jedino što znam da sporo rastu i da ću se načekati godinama za lijepi primjerak. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Hvala,trebaće im sreće kad ugrije na +35 .
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Predivne Araucarie dečki!
Sretno sa uzgojem Kreos i trava. moon, imaš predivan pogled. ![]() |
|
![]() |
|
Pa po mome iskustvu im treba oko 5 tjedana, da počnu da ničeju, korijen puste prije.
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Ima dva mjeseca da sam posijao araucarie,izgleda da su sve pustile korjen,ali još nema kotiledona,hoće li uskoro?
|
|
![]() |
|
Mislim, da su ove naše kontinteane araucarije sve oko 20 godina, tako da možda ih ovaj mraz iz 1985 nije zahvatio. Pa sta je ovisno izlgeda od mikrolokacije (uz kuču, gde je zaštita)
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
sequoiadendron, lijepa Araucaria. Vidim da ponovno putuješ i loviš „kapitalce“ ?
![]() Napisao si da Araucarie prenesejo u Andama do – 20 C. Temperatura tokom zime 1985 je u mome kraju u dosta dugom razdoblju padala do 27 – 28 C ispod nule. ![]() ![]() U okolici rastu krasni veliki primjerci araucaria, znaš i sam. E sad, ili su araucarie na našim slikama mlađe od 1985 g. i u stvari nisu primjerene za naše krajeve ili one izdrže i puno niže temperature nego što si napisao. ![]() |
|
![]() |
|
Evo "varaždinke", lijep je preživjela zimu
http://www.panoramio.com/photo/70205482?tag=Araucarija |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() Htjela sam podijeliti s vama pogled koji imam na Araucariu araucanu. Slika nije baš najbolja, slikana je prije par dana, možda uspijem napraviti i bolju fotku pa ću ju podijeliti s vama. Znam da je kupljena kao mala sadnica negdje prije 20 - 30 godina, sad je veličanstveno drvo. [/QUOTE]
Preljepi primjerak![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
UPRAVO kopkam dole u vrtu i dolazi moj muž i... iznenađenje!!! nosi mi jedan mali primjerak araucarie oko 40 ak cm velik!!! juuppi!!!
Zajedno ju gledamo već 2 godine dok šopingiramo cvijeće i uvijek zaključimo kak cemo ju kupiti jednom.. A sada je imamo i mi. Već smo ju posadili pa kad ju sliknem ponosno cu vam ju pokazati. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Hvala
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
U blizini Rijeke |
|
![]() |
|
Prekrasna, ali možeš li sanam podijeliti njezinu lokaciju. Čini mi se da raste negde namoru.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |