Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 94> |
Korisnik | |
ana22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aralija
![]() ![]() ![]() Ja pelargonije zaljevam svaki treći dan ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cosmic ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6 |
gnojila ih još nisam jel je danas taman 2 tjedna od sadnje. zaljevam ih kao i viseće jednostruke pelargonije,koje mi bujaju što lišćem,a sad su i cvjetovi počeli otvarat. ne znam što radim krivo. imam bijelo-ružičaste,te su mi na zapadnom balkonu-bogat list,i kako je kiša jako padala,a gornji ,prvi otvoreni cvjetovi ,su mi počeli žutit. na istočnom balkonu imam jarko ružiščaste-ljubičaste dok kod njih ima veoma malo lišća i jako puno cvjetnih stapki koje se brzo otvaraju,i ove prve se suše. a sa istom takvom koja mi je na istočnoj strani ,uz ulaz u kuću,koja je više u sjeni,dobro napreduje. baš sam zbunjena |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/394c8247-IMG_0108.jpg[/IMG ovo su moje ljepotice lani u jesen
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
lijepe muskatle brunda...........
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
brunda ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
pozdrav svima
![]() evo da vam predstavim i moje pelargonije čije sam tri sadnice kupila prije mjesec dana (dvije šatirane crvene i jednu bijelu). jako lijepo napreduju i vidim da im paše na mom sunčanom balkonu |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ja ih piknem direktno u zemlju i jače zalijevam i većina se primi. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ova je kolko tolko dobra,ne vidi se na sliki kako listico dobijaju zute obrube
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
nisam zadovoljna izgledom svojih pelagonija..zaljevam ih tek kad se zemlja posusi,otprilike svaka 2-3 dana,zaljevam ih gnojivom koje sam sama rastopila...mislim da im fali nešto al ja neznam što...možda željezo
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
U pravlu pelegoniju zonale je najlkše uzgojiti, dovoljno sunca i zaljevanje ali tek kad se zemlja posuši, ne voli mokre noge. Predpostavljam da vaš problem u mokrom supstratu jer biljke ako nemaju dovoljno vlage ili pak imaju previše odbacuju najprije cvijet a tek onda list. Nisi napisala ništa o zaljevanju ili o pregnojavanju jer i to može biti uzrok jer se biljke prvih mjesec dana ne pregnojavaju.
|
|
![]() |
|
Cosmic ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6 |
pozdrav svima!
![]() prvi put sam kupila pelargonije zonale. svi cvijetići još se ni ne otvore na stapki,a ovi gornji počnu žutit,sušiti se. da li nešto radim krivo ili to tako kod njih je ? ![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Bojim se da od toga nema ništa. Probala sam ih zakorijeniti u vodi, ali sve istrunulo.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Kad mi ih je vjetar bacio s balkona, neke grane su se polomile. Stavila sam ih u vodu, hoće li pustiti korijenje? Ili im nema spasa?
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Mislim da je bilo dobro samo spremiti cvijeće tko je u gorskim predjelima... gorski kotar i lika.
a slavonija zagorje i mediteran nema potrebe... temperature od 9-10 C nisu problem za biljke
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Onaj moj odgovor se odnosio na hibiscus, sukulente i ostalo takvo društvo, a pelargonije nisam micala, i dalje su na terasi nenatkrivene. S obzirom na nagle vremenske promjene, moraju se naučiti same boriti. |
|
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Ja sam svoje ostavila na balkonu, nisam ih imala kuda unijeti... Valjda će preživit :)
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Gdje ima kupiti tih štapića i kako se koriste? |
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Ja sam ipak odlučila sve staviti unutra, neka su one na sigurnom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Ja sam ih pospremala sve u pušnicu,ne iznosim ih dokle god ne prođe ovo hladnije vrijeme.
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
Meni je maloprije nalet jakog vjetra bacio teglu s balkona. Ja ću svoje pospremiti kao i anastazija na natkriveni dio, valjda će sve biti ok.
|
|
![]() |
|
Povucite cvijeće bliže kući i na južnu stranu. Ja svoje povučem na natkriveni dio terase na južnoj strani i ništa ne spremam unutra, a sobno bilje nisam još niti iznesla van. |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |