Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 58> |
Korisnik | ||
absynthe ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kupila sam danas sebi mini phala, i mami veeeelikog =) sad ih imam 4 :)))
pod hitno moram nabaviti koru :( sad sam gledala, nigdje na internet shopovima nemaju taj supstrat za orhideje, osim u konzumu no tamo dostavljaju samo za zg, osijek, rijeku i split i njihove okolice a mog grada nema na popisu...... :( |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
tina za tvoju dejicu
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
absynthe ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
|
Bebolina znam, maltretirala sam je samo zato jer sam uvjerena da ce uginuti s takvim korijenom. skoro da ga i nema! nazalost, nemam gdje kupiti supstrat, iz nove gradiske sam, a ovdje jedva da imaju i glinopor... jedino ako ima neka dobra dusa koja ima gdje a koja bi mi htjela pomoci i kupila te kore bora i poslala postom, uplatila bih joj na racun prije slanja?
imam jedno pitanje, sto je to biljni antifriz i koristi li ga netko na orhidejama? |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() ![]() ![]() Definitivno je nakon cvatnje treba presediti u nešto veću teglicu, promijenit joj supstrat i gurnuti ovo zračno korijenje u teglicu. Ne bi bilo dobro biljke odvajati kad su tako složne
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Nabavi joj kore i pomješaj s glinoporom u kojem je, našpricaj je s antistres tekućinom i ostavi je negdje na miru da se odmori i pusti novo korijenje
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Ja sam kupila orhideju u kauflandu za 50 kn, bila je izlomljenih listova i sa samo jednim cvijetom i dva pupa, odlučila sam ju spasiti. Odmah drugi dan sam ju malo počistila od polutrule kore bora i presadila u glinopor, jer ovdje nemam supstrat za orhideje za kupiti. Nakon toga mi je otvorila još jedan pup, sad su dva, Nakon toga sam shvatila da sam trebala počistiti svu tu koru jer je uvijek jako mokrai baš se korijenje "urezalo" u tu koru. I stavila je opet u glinopor. Sutra dan sam je pošpricala onom antistres tekućinom. za još dva dana sam se sjetila da kad sam presađivala nisam odrezala ono svijetlo smeđe korijenje jer mi ga je bilo žao. A bilo je sve vodeno, mekano i trulo....Pa sam opet išla vaditi iz glinopora i odrezala 95% korijenja koje je imala, a ni za ovo koje ima ne garantiram da je zdravo, ali morala sam nešto ostaviti. I opet je stavila u glinopor. Samo sam čekala da krepucne, jer sam je tri puta u tjedan dana vadila iz posude i presađivala. Nooooooooo sad mi je otvorila i zadnji pup
![]() Njoj se sviđa presađivanje sve mi se čini :D Ali i dalje mislim da će uginuti iako su procvali svi pupovi.... jer nema korijenje.... a listovi su tako savršeno sjajni i zeleni (ovi koji nisu oštećeni iz kauflanda), milina ih je za vidjeti. |
||
![]() |
||
|
Ovo je čudo od dejice
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Koja divota.
![]() |
||
![]() |
||
tina1411 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 16 |
|
Hvala,hvala
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
tina1411 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 16 |
|
Pa da vam budem iskrena njoj uopće netreba puno pažnje ja ju zaljevam svakih 10 dana i uvjek ju prehranjujem kod tog zaljevanja i tu i tamo joj pošpricam lišće:-)
|
||
![]() |
||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
|
E da i sta joj radis da toliko cvjeta, kol cesto ju prihranjujes, zaljevas, sve nam reci :)
|
||
![]() |
||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
|
Ja bi ju na tvom mjestu presadila u veliku okruglu teglu na nekom stalku da ima jos vise mjesta.
|
||
![]() |
||
|
Vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu stvarno je predivno luda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Dobar dan evo htjela bi vam pokazati moju ludu orhideju kod mene je već 4g i svake godine cvjeta ko luda
![]() ![]() Shot at 2012-05-15 |
||
![]() |
||
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
|
Bit će rasprodaje, samo prati forum, tu cure sve znaju, kako dobit ljepotice po smiješnoj cijeni...
Dobrodošla! |
||
Tena 28.3.2010
|
||
![]() |
||
Jall ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 5 |
|
I ja bi ovo ![]() |
||
![]() |
||
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
|
... ne znam što je sphagnum... i ja ih zalijevam potapanjem, a svaki 2-3 put ih pognojim... i tuš ujutro (ne svaki dan -ne stignem)... strah me iznositi van jer kod mene navečer dosta puše, visoko sam (15.kat) i na vjetrometini... tu puše cijelu godinu...
EDIT... malo sam googlala i mislim da je u sphagumu, ali je tako bila jadna natopljena vodom da je plivala... |
||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
Emily...to mi jedino preostaje..i nadati se da nece propasti cijela... Hvala puno
![]() |
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Bugic, ne znam za višak vode. Ja sam ti lijena za zalijevanje (valjda mi zato i idu orhideje). Pusti ju sad da se dobro prosuši, nadam se da nije korijen stradao od previše vode.
Ja moje orhideje potapam svakih 7 dana. Znači, napunim ukrasnu teglu vodom, ubacim orhideju unutra na nekih 20 min, dobro ju ocijedim i vratim u teglu ;) U šta je posađena mini orhideja? Ako je u sphagnumu, možda ćeš morati malo češće jer se on brzo suši u tim malim teglicama. Vidiš kad je tegla jako lagana ili kad nema vlage na stijenkama, ponoviš postupak ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |