Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 26> |
Korisnik | ||
SandraST ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
tifany, mozda je sloj drvofixa pretanak, ili gornja boja nije akrilna, ili se nije drvofix dobro osusio. A da pokusas promijeniti drvofix? U svakom slucaju treba malo eksperimentiranja. Ni meni ne raspuca bas idealno svaki put pa ovo koristim samo kad mi pukotine nisu najbitniji detalj na radu. Ako su mi vazne onda ipak radim sa Stamperia country crackle premazom
|
||
http://hobbyboom.blogspot.com/
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Goyi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
|
Jučer sam vježbala crackle s drvofixom. Ja sam malo nestrpljiva i nije mi se dalo čekati. Probala sam deblje i tanje varijante, što boje, što drvofixa. Uglavnom, najbolji rezultat je bio kod tankog namaza drvofixa, na koji bih nanjela boju u isto tanjem sloju.
Poanta je u tome što nisam čekala da se drvofix u potpunosti osuši i kad bih stavila boju odmah sam sušila fenom. Varijanta gdje sam i ljepilo i boju nanosila kraćim potezima kista pokazala se boljom. A zgodno je ispala i varijanta gdje sam ljepilo mazala vodoravno a boju okomito. Uglavnom, treba vježbati. Danas ću još probati Sandrinu metodu. ![]() |
||
![]() |
||
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
|
(ne)strpljivost nam je većini vrlina...
![]() ![]() možeš li to poslikati pa staviti fotke da vidimo kako izgleda koja varijanta? ![]() |
||
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
![]() |
||
![]() |
||
Goyi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
|
Tatjana, molim te pomogni oko prijevoda, ova stvar sa čarapom je luda Hvala, unaprijed ![]() |
||
![]() |
||
SandraST ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
|
Goyi, drago mi je da imas rezultata s drvofixom... zapravo mi sva bijela ljepila za drvo zovemo drvofix, a ima ih na stotine, sasvim gustih kao pasta pa do onih tekucih. Bijelo ljepilo ima mogucnost raspucavanja akrilne boje, ali ne tako jako kao pravi crackle medij. Ono sto sam ja otkrila je da bijelo ljepilo mora biti ravnomjerno namazano pa je bolje da je tekuce poput jogurta, da ga mora bit dovoljno ali ne da se cijedi, pa ga nanosim u dva sloja, a gornja akrilna boja ne smije biti predebelo nanesena jer bijelo ljepilo nije dovoljno jako da raspuca debeli sloj boje. I ovu gornju boju nanosim ostrim kistom potezima kao riblja kost jer su mi tako pukotine najljepse. Spuzvica mi se nije pokazala dobra. Neke polaznice mojih radionica mijesaju u omjeru 1:1 crakle medij i bijelo ljepilo da bi povecale volumen medija i ustedile malo. Ja to jos nisam isprobala pa ako netko zeli neka nam javi sto je ispalo
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Ono s carapom. Ja sam radila jednu slicnu kombinaciju na vazi. Postupak ide otprilike ovako: treba jedna tanka nailonska carapa svijetle boje (moze i deblja, ali s tankom je rad finiji i nabori ljepsi), duzine 2x duze od visine boce.Odrezemo stopalo pa u visinu koliko treba. Ja sam radila s deco festigerom, ali uspjesno se moze napraviti i s bijelim ljepilom ili nerazrijedjenom tekucom stirkom.
Deco festiger ili bijelo lijepilo treba vrlo malo razrijediti. Carapa se dobro natopi u smjesu i vlazna se navuce na bocu. Razvucemo je tako da se naprave nabori, a negdje se ostavi sasvim glatka - tamo gdje cemo lijepiti motive. Mozemo je i malo spiralno zavrtiti oko boce tako da nabori budu interesantniji. Najtezi dio je susenje jer treba biti strpljiv bar jedan dan, ali ako radimo s deco festigerom mozemo susiti u pecnici na 80°C dok se ne osusi - par sati. Potpuno suhu obojamo, po volji pospemo sljokicama pa opet susimo. Sad dolazi dekoracija: decoupage, kristalici, lineri, trakice - sve po gustu Varijante su: cipkasta carapa, sasvim svijetla carapa koju natopimo u ljepilo koje smo prethodno nijansirali bojom za kolace ili akrilnom bojom.... pustite masti na volju - igrajte se PS oprostite na nedostatku kvacica, u afici sam trenutno i nemam kompjuter s hrvatskom tipkovnicom |
||
|
||
![]() |
||
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
|
Tifany, meni se čini da se sve akrilne boje jednako ne raspucavaju. Ja ih imam raznih proizvođača i ne ponašaju se jednako. Još mi se najbolje raspucavaju boje koje sam sama umiješala s pigmentom za bojanje zidova i fasadexom ili bojom za beton.
Sandra a što ti radiš u Africi? Živiš tamo? Moja kćer bi rekla... Coool!
|
||
![]() |
||
tanja-66 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 589 |
|
Boca, čarapa i rijetko zamješan gips sa dodatkom drvofixa i takrila. Puno se brže osuši i lipše mi zgleda. Tribam je slikat.
|
||
![]() |
||
|
Ej Mima, zivim u Gabonu otprilike 6-7 mjeseci godisnje. Hahahha, reci kceri da je bilo cool samo prvu godinu, a sad posli 15 i nije vise bas interesantno.
Sta se tice boja, imas pravo da nisu sve iste, a i ja sam najsretnija s bojom za beton. Za nijansiranje koristim ili pigmente ili neku jacu akrilnu boju, a super su mi i boje za kolace, sok od cikle, kakao u prahu... zapravo ovde u africi nemam bas puno mogucnosti za kupovinu hobby materijala pa improviziram. Kad putujem za Gabon uvijek ostanem koji dan u Parizu na radionicama i pokupujem nesto materijala, ali uvijek nesto nedostaje. Tako sam otkrila puuuuno zamjenskih.... ![]() Tanja, isprobat cu tvoju varijantu s gipsom, zvuci mi zanimljivo. |
||
|
||
![]() |
||
|
klara46, nisam zaboravila, samo sam učila kako idu slikice na forum i eto me
![]() 1. debelo ljepilo i debelo boja ![]() 2. tanko ljepilo i tanko boja ![]() vide se tragovi kista, pa si i nisam baš sretna 3. tanko oboje, ali ovaj sam put malo pazila na kist, recimo da sam radila kraćim potezima kista ![]() 4. tanko oboje, ali ovaj put ljepilo vodoravno, boja okomito ![]() Koristila sam Pattex wood standard i akril mat boju. Boju sam nanosila dok je još ljepilo bilo bijelo, recimo da nisam čekala duže od 5 minuta. A boju sam odmah sušila fenom na najjače i iz bliza. Ali podloga je original tamna, ljepilo sam mazala direkt na kutijicu. To je kutijica za vizitke, ima li to kakve veze ne znam dok ne probam i druge podloge, vidjet ću pa vam javim. |
||
![]() |
||
tanja-66 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 589 |
|
![]() |
||
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
|
moram da priznam bili ste vredne
![]() |
||
![]() |
||
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
|
Nećakov fotografski i scenografski rad za editorijal.Daska,tamna boja za beton,debelo drvofix i još na mokro opet debelo svijetle akrilne za beton.
![]() ![]() |
||
Da imam rep mahala bi s njim
|
||
![]() |
||
tifany ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 526 |
|
i ja sam probala po tvojim uputama i ni P od pukotina
![]() probala sam na staklu
|
||
![]() |
||
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
|
Ja sam prenijela točno kako mi je rekao.Pričao je o tome kao da je to veliko otkriče sa interneta,a ja sam mu rekla da već znam za to.
|
||
Da imam rep mahala bi s njim
|
||
![]() |
||
GarageART! ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Lokacija: Zaprešić Status: Offline Bodovi: 38 |
|
Pozdrav svima, prijateljica mi je otkrila forum (hvala Jani) i oduševilo me je pogotovo ova tema zamjenskih materijala. Već sam dosta dugo u decoupageu ali stalno koristim originalne materijale (u hobby dućanima nitko neće otkriti zamjenske naravno). Sad idem u isprobavanje, još jednom hvala cure otvorile ste mi novu dimenziju
![]() |
||
![]() |
||
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
|
Draga moja GarageART - dobro nam došla!!!!!
![]() ![]() |
||
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
Gabriel Jose Garcia Marquez |
||
![]() |
||
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
|
GarageART - sada još otvori svoju galeriju i razveseli nas sve svojim radovima
![]() |
||
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
Gabriel Jose Garcia Marquez |
||
![]() |
||
GarageART! ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Lokacija: Zaprešić Status: Offline Bodovi: 38 |
|
Hoću jani čim proučim kako se stavljaju slike
![]() |
||
![]() |
||
dinazg ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 156 |
|
bok curke, evo i mene... neizmjerno sam vam zahvalna na savjetima za zamjenske materijale. budući da sam otvorila domaću radinost u interesu mi je smanjivanje troškova, a vaši savjeti zlata vrijede. kad malo proučim kako staviti sličice pokazat ću vam svoje radove. do tada, pozdrav!!
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |