Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 26>
Korisnik
Poruka
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 08:26
tifany, mozda je sloj drvofixa pretanak, ili gornja boja nije akrilna, ili se nije drvofix dobro osusio. A da pokusas promijeniti drvofix? U svakom slucaju treba malo eksperimentiranja. Ni meni ne raspuca bas idealno svaki put pa ovo koristim samo kad mi pukotine nisu najbitniji detalj na radu. Ako su mi vazne onda ipak radim sa Stamperia country crackle premazom
http://hobbyboom.blogspot.com/
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Goyi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Goyi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 12:10
Jučer sam vježbala crackle s drvofixom. Ja sam malo nestrpljiva i nije mi se dalo čekati. Probala sam deblje i tanje varijante, što boje, što drvofixa. Uglavnom, najbolji rezultat je bio kod tankog namaza drvofixa, na koji bih nanjela boju u isto tanjem sloju.
Poanta je u tome što nisam čekala da se drvofix u potpunosti osuši i kad bih stavila boju odmah sam sušila fenom.
Varijanta gdje sam i ljepilo i boju nanosila kraćim potezima kista pokazala se boljom. A zgodno je ispala i varijanta gdje sam ljepilo mazala vodoravno a boju okomito.

Uglavnom, treba vježbati.

Danas ću još probati Sandrinu metodu.Smile
Na vrh
klara46 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 772
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klara46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 12:12
(ne)strpljivost nam je većini vrlina... Wink  LOL

možeš li to poslikati
pa staviti fotke da vidimo
kako izgleda koja varijanta? Embarrassed

učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
Na vrh
Goyi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Goyi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 12:13
Originalno poslano od člana Tatjana_bg Tatjana_bg napisao:

Originalno poslano od člana buga buga napisao:

Možete mi molim vas objasniti kaj je to step1 ili 2. Malo sam zbunjena...Kako sam totalni početnik ne znam o čemu se radi. No ja za rad koristim ljepilo LIBROKOL i ponaša se isto kao original ljepilo samo se razrjeđuje sa vodom. To je inače ljepilo za papir i koristi se za uvez i slično. Već sam ranije  u javljanjima objasnila o čemu s radi i gdje ga ima za kupiti. [IMG]smileys/emot121.gif" align="absmiddle" alt="smile65" />

jos nisam, ali ako ti treba pomoc oko prevoda, to gogu,,inace se to pravi od dokolenica,ili tankoh zenskih čarapa...

Tatjana, molim te pomogni oko prijevoda, ova stvar sa čarapom je luda

Hvala, unaprijedTongue
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 12:29
Goyi, drago mi je da imas rezultata s drvofixom... zapravo mi sva bijela ljepila za drvo zovemo drvofix, a ima ih na stotine, sasvim gustih kao pasta pa do onih tekucih. Bijelo ljepilo ima mogucnost raspucavanja akrilne boje, ali ne tako jako kao pravi crackle medij. Ono sto sam ja otkrila je da bijelo ljepilo mora biti ravnomjerno namazano pa je bolje da je tekuce poput jogurta, da ga mora bit dovoljno ali ne da se cijedi, pa ga nanosim u dva sloja, a gornja akrilna boja ne smije biti predebelo nanesena jer bijelo ljepilo nije dovoljno jako da raspuca debeli sloj boje. I ovu gornju boju nanosim ostrim kistom potezima kao riblja kost jer su mi tako pukotine najljepse. Spuzvica mi se nije pokazala dobra. Neke polaznice mojih radionica mijesaju u omjeru 1:1 crakle medij i bijelo ljepilo da bi povecale volumen medija i ustedile malo. Ja to jos nisam isprobala pa ako netko zeli neka nam javi sto je ispalo
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 13:56
Ono s carapom. Ja sam radila jednu slicnu kombinaciju na vazi. Postupak ide otprilike ovako: treba jedna tanka nailonska carapa svijetle boje (moze i deblja, ali s tankom je rad finiji i nabori ljepsi), duzine 2x duze od visine boce.Odrezemo stopalo pa u visinu koliko treba. Ja sam radila s deco festigerom, ali uspjesno se moze napraviti i s bijelim ljepilom ili nerazrijedjenom tekucom stirkom.
Deco festiger ili bijelo lijepilo treba vrlo malo razrijediti. Carapa se dobro natopi u smjesu i vlazna se navuce na bocu. Razvucemo je tako da se naprave nabori, a negdje se ostavi sasvim glatka - tamo gdje cemo lijepiti motive. Mozemo je i malo spiralno zavrtiti oko boce tako da nabori budu interesantniji.
Najtezi dio je susenje jer treba biti strpljiv bar jedan dan, ali ako radimo s deco festigerom mozemo susiti u pecnici na 80°C dok se ne osusi - par sati.
Potpuno suhu obojamo, po volji pospemo sljokicama pa opet susimo. Sad dolazi dekoracija: decoupage, kristalici, lineri, trakice - sve po gustu
Varijante su: cipkasta carapa, sasvim svijetla carapa koju natopimo u ljepilo koje smo prethodno nijansirali bojom za kolace ili akrilnom bojom.... pustite masti na volju - igrajte se
PS oprostite na nedostatku kvacica, u afici sam trenutno i nemam kompjuter s hrvatskom tipkovnicom
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 22:56
Tifany, meni se čini da se sve akrilne boje jednako ne raspucavaju. Ja ih imam raznih proizvođača i ne ponašaju se jednako. Još mi se najbolje raspucavaju boje koje sam sama umiješala s pigmentom za bojanje zidova i fasadexom ili bojom za beton.
Sandra a što ti radiš u Africi? Živiš tamo? Moja kćer bi rekla... Coool!
Na vrh
tanja-66 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 589
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja-66 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2012 u 23:47
Boca, čarapa i rijetko zamješan gips sa dodatkom drvofixa i takrila. Puno se brže osuši i lipše mi zgleda. Tribam je slikat.
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 07:56
Ej Mima, zivim u Gabonu otprilike 6-7 mjeseci godisnje. Hahahha, reci kceri da je bilo cool samo prvu godinu, a sad posli 15 i nije vise bas interesantno.
Sta se tice boja, imas pravo da nisu sve iste, a i ja sam najsretnija s bojom za beton. Za nijansiranje koristim ili pigmente ili neku jacu akrilnu boju, a super su mi i boje za kolace, sok od cikle, kakao u prahu... zapravo ovde u africi nemam bas puno mogucnosti za kupovinu hobby materijala pa improviziram. Kad putujem za Gabon uvijek ostanem koji dan u Parizu na radionicama i pokupujem nesto materijala, ali uvijek nesto nedostaje. Tako sam otkrila puuuuno zamjenskih....   
Tanja, isprobat cu tvoju varijantu s gipsom, zvuci mi zanimljivo.
Na vrh
Goyi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Goyi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 16:11
klara46, nisam zaboravila, samo sam učila kako idu slikice na forum i eto meThumbs%20Up

1. debelo ljepilo i debelo boja

2. tanko ljepilo i tanko boja

vide se tragovi kista, pa si i nisam baš sretna

3. tanko oboje, ali ovaj sam put malo pazila na kist, recimo da sam radila kraćim potezima kista

4. tanko oboje, ali ovaj put ljepilo vodoravno, boja okomito

Koristila sam Pattex wood standard i akril mat boju. Boju sam nanosila dok je još ljepilo bilo bijelo, recimo da nisam čekala duže od 5 minuta. A boju sam odmah sušila fenom na najjače i iz bliza.
Ali podloga je original tamna, ljepilo sam mazala direkt na kutijicu. To je kutijica za vizitke, ima li to kakve veze ne znam dok ne probam i druge podloge, vidjet ću pa vam javim.

Na vrh
tanja-66 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 589
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja-66 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 20:40

boca, nailon čarapa, gips voda 0,5:1 dl, 0,2 dl drvofixsa, žličica bile boje
Na vrh
Tatjana_bg View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 268
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 21:38
moram da priznam bili ste vredne
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 11:13
Nećakov fotografski i scenografski rad za editorijal.Daska,tamna boja za beton,debelo drvofix i još na mokro opet debelo svijetle akrilne za beton.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
tifany View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tifany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 14:03
i ja sam probala po tvojim uputama i ni P od pukotina Cry,
probala sam na staklu
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 08:59
Ja sam prenijela točno kako mi je rekao.Pričao je o tome kao da je to veliko otkriče sa interneta,a ja sam mu rekla da već znam za to.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
GarageART! View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje GarageART! Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 12:17
Pozdrav svima, prijateljica mi je otkrila forum (hvala Jani) i oduševilo me je pogotovo ova tema zamjenskih materijala. Već sam dosta dugo u decoupageu ali stalno koristim originalne materijale (u hobby dućanima nitko neće otkriti zamjenske naravno). Sad idem u isprobavanje, još jednom hvala cure otvorile ste mi novu dimenziju    
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 18:47
Draga moja GarageART - dobro nam došla!!!!!smile73smile79 Sada ćeš tek vidjeti kako je nama ovdje lijepo......i još ćemo te svašta naučiti.....
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
Gabriel Jose Garcia Marquez
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 18:53
GarageART -  sada još otvori svoju galeriju i razveseli nas sve svojim radovimaHeart
"Nijedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja zaslužuje neće te nikada rasplakati"
Gabriel Jose Garcia Marquez
Na vrh
GarageART! View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 38
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje GarageART! Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 22:09
Hoću jani čim proučim kako se stavljaju slike
Na vrh
dinazg View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 156
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dinazg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2012 u 10:42
bok curke, evo i mene... neizmjerno sam vam zahvalna na savjetima za zamjenske materijale. budući da sam otvorila domaću radinost u interesu mi je smanjivanje troškova, a vaši savjeti zlata vrijede. kad malo proučim kako staviti sličice pokazat ću vam svoje radove. do tada, pozdrav!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.