Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 46> |
Korisnik | |
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nisam baš u to uvjerena.Ako se vratiš na one slike u oglasima, vidjet ćeš da ona prva aloja, najstarija, i nije dala neki podmladak.A brala sam listove.A ona treća, zadnja, nisam joj uopće još skidala listove a dala je toliko podmlatka da se ona jedva vidi od njih. Doduše, ne znači da skidanje listova može zakočiti podmladak. Mislim da su tu druge stvari važne a to je: -sunce, toplina, ljeti zalijevanje (ali bez podloška ), svake godine presadivanje i dodavanje nove zemlje i-strpljenje. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
Dragi forumaši opet imam problem...već sam o tome pisala i problem se opet javio. Suši mi se aloa. Jutros su svi mladi izdanci istruli tj. bili puni vode. Listovi velike aloe su požutili. Mislila sam da joj je pretoplo pa sam ju stavila na drugi kraj sobe ali ništa ne pomaže. U zadnja dva mjeseca sam ju zalila svega 3 puta. Mislim da će do proljeća svi listovi otpast....
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Negdje griješiš.Trebala bih imati više podataka.
Po tome što su mlade istrunile i da su bile pune vode reklo bi se da si ih previše zalijevala.A prema informaciji da si ih zalila samo 3 x u zadnja 2 mjeseca rekla bih da su uginule od nedostatka vode. Naravno u igri može biti još štošta: -U kakvu su zemlju posađene? ( trebalo bi biti najmanje 1/3 pijeska, na dnu lonca kamenčići... ) -Korijen ne smije ležati u vodi ( dakle, bez podloška ), - Ne prihranjivati je umjetnom prihranom - Svijetlo mjesto, temperatura ne smije biti ispod +5 Ali naravno, u pitanju mogu biti i kakvi nametnici. PRVA POMOĆ: Evo što bih ja učinila (tako sam jednom spasila jednu moju aloju ): -izvadi je iz zemlje i pregledaj joj korijen.Ako trune, ima gnjileži, očisti sve to nožem i sve korijenje koje nije zdravo izreži - Ostavi je vani, sa korijenom okrenutim prema suncu da se suši nekoliko dana -Ponovo je posadi u novu, dobro dreniranu zemlju i škrto zalijevaj btw. ovdje je problem sunce kojega sad nema ili nije dovoljno jako ali ja bih je ipak sušila makar u kući jer sva rezana mjesta se moraju posušiti. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
Zimus su mi isto tako istrunile dvije aloe ali sam pogriješila što sam ih svaki tjedan zalijevala. Ove zime sam prestala još u 10 mjesecu zalijevati tj. onda kad sam ih stavila u stan budući da je vani zima. I listovi su počeli žutjeti...mislila sam da im fali vode pa sam ih zalila možda dva puta u zadnjih mjesec i pol. I sad su mi sve mladice, a bilo ih je jako puno, istrunile. Nemoguće da je od previše vode jer imam veliki kalić a jako malo sam ih zalila. Imam i male aloice u malim kalićima koje sam isto zalila 2-3 puta i nisu istrunile.
Ne znam šta da radim. Preko ljeta lijepo rastu a na zimu propadnu. |
|
![]() |
|
I da, zemlja je miješana sa pijeskom i šljunkom. Ne prehranjujem ih s ničim.
|
|
![]() |
|
Veki drag ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
hvala te fermina
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Fermi,
puno ti hvala na ponovljenim savjetima. Veliki pozdrav ![]() |
|
![]() |
|
kinkola ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Pozdrav ljudi,
molio bih poznavaoce Aloja da mi kažu koja bi ovo vrsta mogla biti? Sudeći po prethodnim postovima, mogla bi bit mlada aloja vera (barbadensis) zbog pjegica.. hvala ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Mnoge aloje imaju pjegice posebno dok su mlade.
Listovi Aloe vera (barbadensis ) rastu uspravno, imaju pjege do 1.5-2 godine starosti. Po meni bi ovo mogla biti Aloe ciliaris. Ali, evo ti malo posla pa traži: http://www.succulent-plant.com/families/aloaceae.html |
|
|
|
![]() |
|
celetnt ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Rujan 2011 Status: Offline Bodovi: 16 |
kako presađivati alou arborescens budući da mladice rastu s "debla" pa kad ih otkineš nema nikakvog korijenja?
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Celetnt kad otkineš mladicu od debla ostavi je dva do tri dana da se mjesto preloma dobro zasuši i nakon toga je utakni u suhi supstrat. U supstrat je dobro pomješati nešto više pjeska da bude što propusniji. Nakon nekih desetak dana navlaži supstrat, kad se posuši navlaži ga ponovo. Na ovaj način ih ja ukorjenjujem i pokazalo mi se uspješno.
|
|
![]() |
|
celetnt ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Rujan 2011 Status: Offline Bodovi: 16 |
hvala presađivanje aloja arborescens obavljeno uspješno zanima jeli ovo 100% aloja barbadebsis miler jer po slikaqma na netu ispada da je ovo Aloe chinensis ![]() ![]() mlada ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
http://www.cactus-art.biz/schede/ALOE/Aloe_vera/Aloe_vera_chinensis/Aloe_vera_chinensis.htm
poviri na link, na kraju teksta su sinonimi |
|
![]() |
|
znači ipada da je aloja barbadensis i aloja chinesis jdna te ista aloja , al zašto se onda navode obje u skupini od 4 najljekovitije |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Drage moje,
Hitno, za lijek, mi je potrebni listovi Aloe Arborescens. Tako piše u receptu, a da li postoji još neka vrsta ljekovite aloe, ne znam. Uglavnom ja imam ovu biljku koju mi je prije pet godina poklonila prijateljica kao ljekovitu aloe veru. Molim vas hitnu identifikaciju kako ne bih pogriješila i napravila recept bez ljekovite aloe. Hvala |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ako su ti potrebni listovi Aloe Arborescens za tvoj recept - pun pogodak. Tvoja Aloe je upravo to što tebi treba: Aloe Arborescens.
![]() |
|
![]() |
|
CRNKA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
pozzz svima....da li neko ima koji listić aloe arborescens za mene??
![]() |
|
![]() |
|
CRNKA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
dzeni--- aloe variegata je to...
|
|
![]() |
|
tompa85 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Kolovoz 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |