Vrtni hibiskus - Hibiscus syriacus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jos jedan.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
U mome juznom vrtu je procvjetao hibiskus kojeg smo jesenas posadili.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
11111....prelistaj temu odpočetka, imaš njegovih slika koliko hoćeš
![]() |
|
![]() |
|
ima li ko slikicu kad je u cvatu ... moon havala ti
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
sve je to uredu, on je jedna nezahtijevna biljka koja jako lijepo cvjeta. Ništa ne brini, cvjetat će ti on već ovo ljeto. Dobro podnosi orezivanje, često ga koriste i kao žiicu, a možeš a formirati prema vlastitooj želji.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Prijateljica iz Zagorja ima vrtni hobiskus (više njih) koji se sami rasiju, tako sada ima mnogo malih sadnica u vrtu. Mogu li se te sadnice "preseliti" na more? Na što se mora paziti i kako ih njegovati? S vrtnim hibiskusom nemam nikakva iskustva pa me zanima koje je mjesto najbolje za sadnju (sunčano, polusjena...)
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Puno vam hvala svima.Danas sam porezala hibiskus onako kako ste mi savjetovali!
|
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Hvala.Jednu grančicu ću ostaviti sebi,ostale susjedama.Upao im je u oko prošlo ljeto
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Skrati grančice na jedno petnaestak centimetara. Tu će ti onda iz svake pojedine orezane grančice potjerati dvije nove, koje onda slijedeće godine skrati isto tako (samo na nešto kraće, tako da na orezanom dijelu ostane 2-3 pupa, što otprilike bude 6 - 8 cm) pa će iz svake od njih izrasti opet dvije nove... - i tako dobijaš gusti grm od baze. Ako bi ga na višoj razini orezivala, onda bi se gušća krošnja oformila gore, a u donjem dijelu bi ostali samo goli "štapovi" - tako se slično oformljuje stabalce.
|
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Ožilila ovaj s plavim duplim cvijetom.Iz male grančice izrasle su 4 duge oko metar.Ne znam da li da skratim grančice,da bolje cvate ili da ga ostavim da još naraste.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Hvala Cimi. Danas ću ih orezati.
Belina, svaki se orezuje pa i taj sa slike. Imaš ih, ako ne da ti na kavi donesem reznice rozog, jednostrukog, kao gore sa slike?
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Hibiskus se može oformiti da raste u obliku grma ili malog stabla. Ne cvjeta na starim granama, već na novim, godišnjim granama. Da bi bio gušći i da više cvjeta orezuje se u 2. ili 3. mjesecu tako da se sve prošlogodišnje grane skrate na 2 - 3 pupa (6 - 8 cm). U toku godine uvenule cvijetove i tobolce sa sjemenom treba odrezivati da se produži cvatnja i da se biljka ne iscrpljuje stvarajući sjeme. Mira, mislim da bi se kod vas već mogao orezati. |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Neznam dali da ga orežem već sada ili da još malo pričekam?
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
IF, ja ga režem kak mi paše!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Moj vrtni hibiskus je star 3 godine i visok je preko 2 metra,također je dobro razgranat. Tek sada sam saznala da ga treba rezati,ja to još nikada nisam radila.Molim vas da mi napišete kako da to učinim.
Postoji li neko određeno pravilo,smijem li odrezati samo one grane koje su previsoke ili rastu preširoko,ili ga mogu oblikovati kako želim? Hvala |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |