Ruže penjačice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 11> |
Korisnik | |
Božica-baka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 193 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() evo moje stablašice.... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
ivane.....krasno izgleda, stara 3 godine, a tako moćna
milica7....i tvoja je lijepa
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opa! Ovo je stvarno nešto za vidjeti. Ruža je predivna, svaka čast majstore!
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Jedna od mojih penjačica. Kiša natopi cvjetove pa se objese od težine....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
ivane ruza ti je zaista predivnaaa
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
Bok
Dugo sam si uzeo vremena, da se javim sa slikama koje su neki članovi poželjeli vidjet. Eto cvate moja Blue Magenta a i miriši i svakim je danom ljepša. Eto sa unutranje strane vrta u društvu kineske ruže ponosa i mladih moč. hibiskusa. ![]() Još jedna sa čoška vani. ![]() Još vanjska ljeva strana. ![]() Blue Magenta je stara 3,5 godine i raste sa dvije druge ruže na mjetu m x m zaljevam je skoro da ne jer je tlo mokro i 80cm duboko popunito sa kvalitetnom zemljom. Dvaput g.dobije organsko gnojilo i po 2kg domačeg komposta. Lp. Ivan |
|
![]() |
|
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
|
|
![]() |
|
jadran81 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 27 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 35 |
žao mi je očito sam se krivo izrazila... nemam ružu u tegli nego smo ju presadili na drugo mjesto u zemlju,,, ovo za teglu me zanima jer bi moožda i ja posadila u teglu jer nemam baš puno zemlje oko kuće i čini mi se zgodno...
hvala za odgovor... ovako izgleda... ima puno pupova i nekoiko jadnih cvijetića ali s obzirom na njenu visinu ima ih puno al ponavljam jadni su... ajde ak netko zna kaj da joj dam ili sl da krene jer ju nemogu više gledat tak jadnu... ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Dva puta sam čitala ovaj post,da sve dobro shvatim.Ne možeš od ruže očekivati da raste neznam koliko ako je posađena u istu teglu već 7 godina.Ruže penjačice se u pravilu ne orezuju,odstranjuju se stare grane,razrede ako su preguste i to je to.A ruža penjačica posađena u tegli nema mjesta za rast i zato ti se ne miče.Ako ikako možeš posadi ju van u zemlju.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
jadran81 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 27 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 35 |
dali mi može netko reći kako se obrezuju ruže penjačice.?.. ove što se sade u tegle dali ih se zimi sprema ili ostaju vani? ...
imam jednu koju smo prije valjda 7 godina presadili zbog radova na kući. i još je uvijek ista kolika je i bila... evo je i sad ima valjda 10 pupova i nekoliko cvijetova ali pomakla se po veličini nije ni mm. ima možda pola metra... ako netko zna kaj joj je i kak da joj pomognem bila bi vam jako zahvalna... ove sam joj godine odlučila "presuditi" ako se ne pokrene...
|
|
![]() |
|
boakill ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
evo da vidite moju.. raste ko luda ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
ivane...baš lijepo izgleda, poslikaj ju kad procvjeta
|
|
![]() |
|
Bok
Pošto se bavim više sa vočem a imam jednu penjačicu koju sam uzgajam i brinem o njojzi sam odlučio, da je predstavim. Ime joj je BLEU MAGENTA i stara je tek tri godine. Cvate dvaput godišnje i to obilno i miriše da bi se čovjek kupao u mirisu. Evo fotkice kako izgleda sada a od polovine 5tog počinje prvo cvitanje skoro ljubičaste boje. ![]() Sa svim ostalim ružama i cviječem radi moja žena. Lp.Ivan. |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Nadam se da je živa i da će uskoro krenuti da se budi iz zimskog sna..Kod mene ,dosta štete na ružama ove zime..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
prošlu jesen, i da ova je na suncu samo ujutro. hvala alisa, još ću se malo strpit.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Dina,kada si je presadila?Nije ni rano ni kasno.Zavisi od klime.Kod mene neke potjerale lisne pupove,dok druge(one u hladu) još nisu..Ruža je "trn",što znači jako žilava biljka.Još ne gubi nadu..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
jedna presađena penjačica još nije potjerala, dal to znači da je pokojna? ili je još rano?
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Otprilike dvije,tri godine.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Evo kupljene danas penjacice
![]() U Ktc se nisam sjetila pogledati...U Trgocentru penjacice prodane, i nasla sam u obliznjoj nekoj poljoprivrednoj, cijena 16kn ![]() Jos samo pitanje, koliko im treba da narastu? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |