Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - moj kutak za opustanje
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

moj kutak za opustanje

Odgovori Odgovori Stranica  <1 333435
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 15:02
još jedan kutak za divljenje Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 14:58
 Trisa,u pravu si( veliko je i tiho dok mi ne napravimo festu, ako nas ne cuju,oseti se rostilj pa susedi svrate, tako da im ni to ne smeta  ) jedino sto ima puno posla u njemu, ali vredi. Uvek, kada za vikend odem u stan u Beogradu, pomislim da se nikada ne bih menjala i dvoriste mi jako nedostaje (deca se sale da sam postala ovisna o vrt i Jacobs kafu u njemu,sto nije daleko od istine smile187). Za pumpu sam se jedva izborila da ostane a pored nje je sprava za punjenje soda-vode koja je stara stotinak godina i umalo da zavrsi na otpadu za staro gvozdje. Ponekad uspem u tome da nadjacam ostale clanove moje porodice (kada to ne uspem glasom,onda zgrabim motiku ili asov smile155,salim se znas kakvi su mladi oni bi samo travnjak i sto manje posla)!
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 14:31
mimar čudesno je sve, ljetna dnevna soba, ona stara pumpa za vodu, da ju mm vidi obilazio bi oko nje kao mačak oko vruće kaše.
stotinjak ruža ne mogu niti zamisliti, a ja imam 13 (brojkom i slovima) pa mislim da imam ružičnjak, a sve na 50  kvadrata dvorišta, dok se tvoje broji u jutrima (ili ralima).smile79Dok vi feštate na svom imanju ne mogu vas čuti ni susjedi kad je tako veliko.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 14:19
 Hvala,ima jos dosta toga da se uradi ali ima vremena, Ja sam od onih koji vole da im je svake godine i svakog godisnjeg doba vrt drugaciji pa videcemo...
Palamark,imas od mene na jesen ili prolece ruzicasti i beli bozur,ta nije Srem na kraj sveta!
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
stephanotis View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 569
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stephanotis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 14:13
Imaš divan vrt i divno bilje. I vjerujem da se tu mpžeš itekako opustiti. Moji favoriti su clematis i božuri. Predivni su...smile161
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 13:35
mimar super ti je vrt, da je bar meni imat upola tvog prostora za moje ljubimice
Na vrh
Palmark View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Palmark Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 13:30
Mimar-prelep ti je vrt! Zaista bih pre svega pohvalio pedantnost i urednost koja se retko gde moze videti!
Svaka cast na tome sto gledas da sve saksije budu iste vrste i oblika,to je jako bitno!
Nazalost,to nikako da primenim kod sebe!
Takodje sve pohvale za ideje,za prucane korpe i bokal,za kamenje,za panjeve....
Rododendron ti je divan i na divnom mestu,salix integra takodje prelepa
Ja je vec imam na spisku biljaka koje moram imati-video sam i vec malo odraslije stablo i mogu ti reci da je spektakularna i da je pravi dragulj u vrtu!
Klematis ti je takodje prelep,a vidim da se tu kod tebe baskari i mnogo lepih saksijskih biljaka!
Bozuri su takodje divni,i njih sam stavio na svoj spisak!

Da ne zaboravim-i letnja "dnevna soba" je cudesna-mogu samo zamisliti kako je tu prijatno kad nastupe nesnosne letnje vrucine!
USDA zone: 7b/8a
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 11:29

Imam tu srecu da zivim u  delu grada koji je udaljen samo nekoliko stotina metara od samog centra,  u tihoj ulici sa drvoredom,lepim porodicnim kucama i urednim basticama.

Moje dvoriste je nekih 100x 120m i svaki slobodni trenutak provodim u njemu. Za vreme letnjih zega, pod nasim starim orahom je predivna hladovina pa ostanemo sa prijateljima do kasno u noc a deca sa drustvom, redovno uz tihu muziku i do ranih jutarnjih sati. Na vecem delu dvorista je cvece a u zadnjem delu je mladi vocnjak. Naravno,cvetni vrt je uvek u formiranju, biljke se po nekoliko puta premestaju (uz opste neodobravanje i negodovanje ukucana),meni nikad dosta biljaka (i novca da kupim sve sto bih zelela Cry) pa se dovlaci sve sto ima koren i list (cvet nije uslov). Najveci deo baste zauzima ruzicnjak sa stotinak ruza,ostalo je popunjeno sa osamdesetak vrsta cvetnica,ukrasnog zbunja i drveca. Nekako se, preko leta,  tu nadje mesta i za stotinak saksijskog cveca koje iznesem iz kuce.
Evo nekoliko pogleda ovog proleca

moja letnja "dnevna soba" uokvirena loncierom

.

.

.

.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 333435
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.