Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 111112113114115 136>
Korisnik
Poruka
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2012 u 20:21
Interesantne boje,a kod mene se penje po breskvici i tako ima prirodni podporanj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2012 u 22:25
Što smo lijepi!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 15:31
Originalno poslano od člana Gricka Gricka napisao:

100_2592
Katrea s obzirom na izgled cvijeta i formu grma to bi bila Julia Correvon
Hvala Grickasmile78. Ja sam po izgledu i veličini cvijeta bila u dilemi, R. cardinal bi trebao biti krupnijeg cvijeta čini mi se, ali nisam mogla odgonetnuti koji je stvarno. No, hajd, barem je crveni, a ne kao ostali, koji su ispali sasvim drugačiji...
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 21:14
Neznam dali će zvučati glupo,ali imam jedno pitanje dali ste primjetili da kod klematisa cvjet ima od 4-8 latica,a to sam primjetio gledajuči ove prekrasne penjačice.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 23:55
Oprosti, ne razumijem pitanje. Misliš na jednom te istom klematisu da cvjetovi imaju različiti broj latica, ili da neki klematisi imaju npr. 4, a neki 5,8 isl. Ja sam primjetila ovu drugu pojavu. Dakle, imam klematis na kojem su svi cvjetovi sa 4 latice, drugi npr Pillu 6 latica. Jedni su vrlo krupni, drgi sitniji itd, Veličina može biti različita na jednoj biljci.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 08:44
Imaju oni i više latica ako su dupli. Sve ovisi o starosti biljke, prihrani, suncu.
Prvi cvat zna biti dupli, a kasnije budu jednostavni.

Karmen, Milice meni ti vaši svi jako liče na Pillu, možda zbog sunca ili starosti biljke. Nebi bilo prvi put da je kriva etiketa.
Neka se sve zeleni
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 15:32
Klimatis u pravu si. Sada kad sam i ja vidjela slike drugih rekla bi da su isti. Ja još uvijek imam etiketu na kojoj piše Nelly Moser.
Predivni su vam klimatisi i nadam se da će i moji za koju godinu biti takvi. S obzirom da sam ih zasadila ove godine ...nesmijem biti nezahvalna.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 16:53
zribal da to sam ja primjetio na mom klematisu neki cvjetovi imaju 4,5,6 latica pa mi je to bilo zanimljivo,a možda zavisi o sorti.
Na vrh
Robby View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Robby Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 16:54

Polish spirit kod roditelja u punom cvatu, za razliku od ostalih jako brzo raste, posađen je prošle godine.

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2012 u 07:40
Dmirče, Robby, lijepi su vam klematisiTongueTongue
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2012 u 18:18
Gricka drago mi je da ti se sviđa
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2012 u 19:35
predivni su, svi do jednoga smile55
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 07:42

Proletos je odbacio pupoljke iz nepoznatih razloga, a evo sada ima po koji cvet.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 16:49
Moja Montana Rubens ima nekoliko novih pupoljaka. Prošle godine me s drugim cvjetanjem iznenadila početkom jeseni, sad će biti i ljetnih cvjetića.

smile106

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 19:08
A mene moja Pillu. Početkom proljeća greškom sam slomila jednu novu mladu grančicu. Iz nje izašle nove dvije i sad obilato cvjetaju. Primjetila sam da je i W. nike počela rasti dalje, možda bude i koji pup.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 20:42
Kupila sam ovoga proljeća golu granu od jedne bakice na tržnici. Rekla je da su cvjetovi plave trubice. Vidjela sam da je neka penjačica i sada na moje veselje procvjetalo moje omiljelo cvijeće.....Ne znam mu ime ali se veselim......Penje se zajedno s ružom.....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 22:34
Ovo bi trebao biti klematis, zar ne, samo ne znam koji.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 00:07

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 04:59
Prelijepo NonoClap
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 07:40
enrikova nona-pa sto mu radite? Prekrasan je!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 111112113114115 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.