Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 58> |
Korisnik | |
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bok društvo ... Jučer sam išla u nabavku kora. Čitala sam na orhideja.hr da su najbolje borova i hrastova kora,pa sam prikupila kore,nabavila stiropora,orhideju očistila od trulog korijenja i stavila u novu teglicu. Samo imam problemčić,orhideja mi prelabavo stoji u posudi,hoće li se korijenje povezati s korom da se učvrsti ili sam trebala još nešto napraviti? Hvala!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Seny....prekrasna je...jesu ti to novije slike? Kad vidim kod tebe dvije stapke, a kod mene nijedna...uzasno sam ljubomorna, a jos joj ne dodajes nikakvo gnojivo. Mozda im pase vise bez gnojiva....???
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Ja imam svoju cca 2 godine, nisam je presađivala, stoji mi na istom mjestu, južni prozor. Sada je zaštitim kartonom da joj ne dolazi direktno sunce.
Špricam joj listove, tako dobije vode, a jednom na mjesec je potopim u vodi. Još je nisam prihranjivala. Evo kako je izgledala u ožujku. Sa stare stapke izbacila je pupove. ![]() Da bi se istovremeno pojavila dva mala izbojka novih cvjetnih stapki. ![]() ![]() ![]() ![]() Sada se stara stapka suši, a na dvije mlade ima cvjetne pupove. ![]() Stoji mi ovdje i zimi i ljeti, nije na propuhu. Izgleda da joj paše. ![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Emily, d.i.n.a.......hvala....jos se dvoumim...
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Moja orhideja je u spavaćoj sobi na prozoru gdje su rolete spuštene 90 % dana, i sad je nedavno procvala na 3 grane. Znači, istočni prozor, sa puuno hladovine, rijetko zalijevanje. Izgleda da joj paše
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Meni baš i ne cvjetaju ako nisu na prozorskoj dasci. Možda netko ima drugačije iskustvo...
|
|
![]() |
|
Dali netko drzi orhideje u blizini istocnog prozora....zanima me dali vam cvjetaju, iako nisu na prozorskoj klupici. Zelim ih premjestiti u drugu prostoriju....nebi imale direktno svjetlo nikada...iako je sama prostorija dosta svijetla. Molim misljenje i vase iskustvo.... [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
_mira_ ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
zalila sam ju dva puta, danas i prije tjedan dana
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
_mira_ ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
pozdav svima
![]() ja sam nova ovdje na forumu i imam pitanja vezano za njegu orhideje. prije 15-ak dana sam dobila za poklon prekrasnu bijelu orhideju, bila je puna cvijetova i pupova. jucer je procvao jos jedan cvijetić ali danas u roku pola sata ih je 7 otpalo. neznam dali nesto krivo radim, listovi su lijepi i zeleni. bila sam na dosta stranica i svagdje drugačije piše, zanima me kako ju njegovati i gnojiti, nebih htjela da propadne jer je prekrasna... |
|
![]() |
|
Kupila sam si novu dejicu...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Mimagy i u cvjećarnicama zna biti zemlja za orhideje, pa ako imaš neku u blizini, možda da pogledaš. |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Odreži suho i trulo korijenje i presadi ga u bolji supstrat! Ovaj stvarno loše izgleda!
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Kreni od prve stranice čitati teme o orhidejama i sigurno ćeš naći sve kaj te zanima i puno korisnih savjeta. Sretno! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |