Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 111112113114115 136> |
Korisnik | |
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Hvala Gricka
![]() |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Neznam dali će zvučati glupo,ali imam jedno pitanje dali ste primjetili da kod klematisa cvjet ima od 4-8 latica,a to sam primjetio gledajuči ove prekrasne penjačice.
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Oprosti, ne razumijem pitanje. Misliš na jednom te istom klematisu da cvjetovi imaju različiti broj latica, ili da neki klematisi imaju npr. 4, a neki 5,8 isl. Ja sam primjetila ovu drugu pojavu. Dakle, imam klematis na kojem su svi cvjetovi sa 4 latice, drugi npr Pillu 6 latica. Jedni su vrlo krupni, drgi sitniji itd, Veličina može biti različita na jednoj biljci.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Imaju oni i više latica ako su dupli. Sve ovisi o starosti biljke, prihrani, suncu.
Prvi cvat zna biti dupli, a kasnije budu jednostavni. Karmen, Milice meni ti vaši svi jako liče na Pillu, možda zbog sunca ili starosti biljke. Nebi bilo prvi put da je kriva etiketa. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Klimatis u pravu si. Sada kad sam i ja vidjela slike drugih rekla bi da su isti. Ja još uvijek imam etiketu na kojoj piše Nelly Moser.
Predivni su vam klimatisi i nadam se da će i moji za koju godinu biti takvi. S obzirom da sam ih zasadila ove godine ...nesmijem biti nezahvalna.
|
|
![]() |
|
zribal da to sam ja primjetio na mom klematisu neki cvjetovi imaju 4,5,6 latica pa mi je to bilo zanimljivo,a možda zavisi o sorti.
|
|
![]() |
|
Robby ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Polish spirit kod roditelja u punom cvatu, za razliku od ostalih jako brzo raste, posađen je prošle godine. |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Dmirče, Robby, lijepi su vam klematisi
![]() ![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Gricka drago mi je da ti se sviđa
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
predivni su, svi do jednoga
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Proletos je odbacio pupoljke iz nepoznatih razloga, a evo sada ima po koji cvet. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Moja Montana Rubens ima nekoliko novih pupoljaka. Prošle godine me s drugim cvjetanjem iznenadila početkom jeseni, sad će biti i ljetnih cvjetića.
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
A mene moja Pillu. Početkom proljeća greškom sam slomila jednu novu mladu grančicu. Iz nje izašle nove dvije i sad obilato cvjetaju. Primjetila sam da je i W. nike počela rasti dalje, možda bude i koji pup.
|
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Ovo bi trebao biti klematis, zar ne, samo ne znam koji.
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijepo Nono
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
enrikova nona-pa sto mu radite? Prekrasan je!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 111112113114115 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |