monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 124125126127128 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja imam isto mahuna ,no stalno nešto drugo radim,tako da ih ne stignem pobrati!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Al' bi to i bilo dobro. Išla sam vaditi krompir za ručak, a on sav mekan i mlitav. Fuj!
Ali zamisli... imam mahuna! Pravo sam iznenađena, već sam i od njih digla ruke. Uz kukuruz su, bit će da im je on držao hlad i rosu. |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Onda da ti bar mogu poslati kišu....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Zavidim vam.... Kod nas je malo pala temperatura, ali kiše nema pa nema.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Osvježenje baš u pravi čas!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Stiglo je malo osvježenja ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Mislim da je već bilo krajnje vrijeme za kišu,inače bi sve otišlo....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Da draga, napokon je pala kišica, svi smo sretni, a biljčice najviše
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Evo konačno tako dugo očekivane kiše!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kako god,vrijeme se urotilo protiv čovjeka,no dosta smo tome i sami pridonijeli...nije to od jučer...
|
![]() |
|
![]() |
|
Kad bi sutra počela padati kiša, a mislim stvarno padati, pa tako ustrajala nekoliko sati, onda bi ponešto još možda i podiglo glavu. Makar bi grah, mahune, paprika i paradajz mogli malo doći k sebi. I korjenašice bi malo živnule.
Ali pogodilo bi žetvu koja je punom zamahu, pa eto nevolje na drugoj strani. Tko bi nama ugodio?!? |
|
![]() |
|
Zribal,teško da se išta od toga može oporaviti,to kad tako krene od početka sjetve,sav urod i prihod se ili prepolovi na pola ili na još manje od pola......Sjećam se jedne godine zbog poplave nisam apsolutno ničega imala u vrtu,osim što se luk nekako na jedvite jade uspio izvući,drugo sve je otišlo,najprije sve dobro zalila poplava ,a onda na naglo došla teška pripeka i vrućina,sve povrće se počelo kuhati i na kraju strulilo.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tu se potpuno slažem s tobom,pa ljudi moji,to je užas,non-stop trebaš kopati i opet kao da ni nisi ni plijevila ni kopala....Kod mene je jedan dio vrta kao prašuma od trave,jednostavno ne stignem svugdje!.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Luk mi se još nekako i drži,a to ako je tako naglo pao kod tebe ,to znači samo jedno,prisilna zrioba,zreli od ove paklene vrućine. Kod mene je tako s graškom,najprije bile neke napola pune mahunice,a jučer idem gledati,on takav nedopunjen već zreli...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
A joj dadinice baš mi je žao. Toliki trud uzalud. Jadan onaj kome je poljoprivreda jedini prihod pa mu se takvo što dogodi. Možda ipak nije sve propalo, može li se to oporaviti.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Bitno da prokletoj travuljini i korovčini ni žega ne smeta!!!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Prošlih par dana nisam išla u povrtnjak (kičma). Ali ostavila sam ga dobrog. Danas sam išla po peršinov list i došlo mi da sjednem u sred povrtnjaka i jaučem. 90% luka je palo a on još mliječan, krompir požutio i povalio se, grah i mahune se potpalile, paradajz uvrće listove, paprika neka prozirna....
Muka me hvata, dobro šta sam ja radila ovih mjeseci? Uzalud mi sav trud, sve će mi odnijeti ova paklena žega. |
|
![]() |
|
Ma draga,nadam se nekoj berbi,ali to će biti ni upola onako kako sam to znala imati prijašnjih godina,stvarno je nešto loše u ovom vremenu...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ti se bar nadaš branju graha! Moj je bio prekriven cvijetom, počeo zametati mahune, bila sam sva sretna, a danas me umalo nije kap zviznila kad sam vidjela da se sav potpalio, suše mu se vriježe. A da je bar samo on...
Cijeli povrtnjak izgleda kao da je kraj kolovoza. |
|
![]() |
|
Ma Dmirce daj se sad malo skuliraj ili ćeš dobiti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 124125126127128 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |