monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 118119120121122 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zribal,nećeš pogriješiti ako taj pepeo razbacaš po cijelom vrtu,naprotiv,sve biljke će ti biti zahvalne,probaj da ga razbacaš u tanjem sloju i svugdje ravnomjerno. Ja sam pepeo znala rasipati malim lončićem od 0,5l.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
to je super, samo moram i sama malo proučiti za što je to dobro i kojim biljkama treba da ne pogriješim. Mi imamo u kući kamin i loži se isključivo drvo, a kako to nije samo ukrasni, nego s centralnim, ložimo svaki dan pa pepela zaista bude puno i ne znamo kud s njim. Sad znam, nabavim kantu i to je to. Hvala monstera.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Zribal,ja sam obično sakupljala pepeo u jednu poveću kantu i kad se napuni,razbacam na vrt. A kako čujem neki kod nas sakupljaju ohlađeni pepeo u vreće i tako ga čuvaju do proljeća,tek ga onda razbacaju...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
A, mi pepeo, bacili svugdje osim tamo gdje treba, to ti je kad si neznalica. Znači, sav pepeo u vrt. Kad to radite, sve što sagori ili stavljate na jedno mjesto pa poslije raspoređujete.
|
|
|
|
![]() |
|
Eeeeeh curke moje,ja sam svoj pepeo lijepo sav razbacala po vrtu i sad ga više nema do sezone grijanja...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Ja si obavezno pospremim kantu pepela samo za posipanje po povrću...
![]() ![]() Nekako mislim da mi je bolje to nego špricati otrovom. |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Ja pepeo obavezno stavljam na bijeli luk, odnosno na zemlju gdje je bijeli luk posađen.
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Eeeeehhh da Dadinice,pepeo je svakako koristan,no ja ga nemam toliko jer i vrt posipam s njime,tu bi onda trebao kamion pepela ili bar velike količine kad ga svugdje treba...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ljiljus i ja sam takva, jer mislim da je bolje sve posijati kad je vrijeme za to,kasnije kakve nastanu velike vrućine i očito da onda od sjetve nema ništa!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Mrkvina muha je problem i kod nas. Vež par godina se dosta dobro borim s njom. Isprobala sam "recept" jedne bake koja me je savjetovala da mrkvu i luk pospem pepelom kad dobiju 2-4 lista. Iz nekog razloga pepeo smeta muhama da "zapljuju" biljke. Vjerujte, šteta od muha mije od tada svedena na minimum. Najviše 10% povrća mi dobije crva. Ove godine sam posula i paškanat, za sada sam zadovoljna.
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Da Monstera i ja sam to čula, navodo da od 5 mj. muhe prestanu polagati jajašca - što su položile - položile.
![]() ![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Negdje sam pročitala da je mrkvu dobro posijati u 5mj. jer tada su mrkvine i lukove muhe manje aktivne ili ih gotovo i nema,pa eto iduću sezonu pokušaj tako posijati mrkvu. I ja mislim da ću je tako probati posijati...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ano moja draga, drago mi je čuti da bar negdje nešto valja. Meni su tikvice dosta urodile i dobro se drže unatoč ovoj vrućini...Za mrkvu nemam pojma hoće li uoće išta biti od nje....Ali reći ću ti nešto što sam i ja saznala ,pa za narednu sezonu probaj tako posijati.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
I kod mene je suša ali mi je vrt uz kuću pa ga zalijevam tak da su za sada paradajzi prilično rodni ali još nisu zreli. Jedva čekam da pocrvene pa da vidim kakvi su, Wizardica mi je poslala sjeme od puno različitih vrsta. Mahune i grah se isto dobro drže ko i tikvice, a paprike i patlidžani još cvatu. Ali, ove mi godine zelje nije nikakvo. Za mrkvu neću niti pričati, mislim da ću konačno odustati od sijanja. Uvijek mi je pojede mrkvina muha makar sam već svašta probala. Sijanje uz luk, ograđivanje flisom i prekrivanje. Niš nije pomoglo.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Što se tu može Zribal,nije ovo prvi puta da mi je većina povrća kiksnula,jedne godine mi opet sve poplava potopila i eto kako god da čovjek proba nikako ne valja. Ako ima previše vode ne valja,ako je suša,ne valja,kad nikako nema nekog normalnog vremena.... ...........sve se poremetilo...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Grah isto tek što je razvio mahune,žuti i opada lišće,ostat će gole stabljike bez ičega....
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Monstera draga, tako mi žao tvog uloženog truda, šteta, zaista šteta.
|
|
|
|
![]() |
|
Neće ni kod mene izgleda biti nikakvih mahuna,imam one niske ,no već su ko gumene,uopće niti lijepo ne izgledaju,a ne da bi valjale za jesti........
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da malo Dmirce,trebalo bi sad puno
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
zaboravih jos reci i mahunarke one na motke su se jadnice izvuke ova kis aim je bila posljednji spas pocele su se susiti pravo.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 118119120121122 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |