Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 150151152153154 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:20
[QUOTE=Wolfsbane]@bebolina
prekrasan je ljubicasti, kako se zove kultivar ako znas? vidjala sam slike purple rain-a, ali uvijek je tesko procijeniti kada netko stavi ovako normalne slike, oni svi pojacaju boje da ljepse izgleda.

Ovak kultivar je Poppy violet, jedan od rijetkih koji je preživjeo lanjske poplave na tajlandu, o čemu sam već na ovoj temi pisalaWink
...prekrasan jeThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:23
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

moji neki isto imaju to bijelo oko caudexa, poprskala sam ih previcurom jer poludim na gljivice, ali nis se nije promijenilo pa valjda nisu gljive.

u baumaxu je cijena 40 kn, vidjela sam zadnji put i po 34 al tad nisam kupila. imaju sad neka snizenja,pa je skoro sav asortiman na 40-50% snizen ;)

kupovne je pametno staviti u karantenu, da ne dovuku kakve bolestine sa sobom, ja sam ih okupala u previcuru a zemlju sa korijena sam ionaku svu makla. buba nemaju koliko vidim. mislim da je to vise problem kad su u zatvorenom prostoru, sad vani su ionako svi zajedno izlozeni bubama i gljivicama pa nek se snalaze, sunce im pomaze u tome. novi su mi par metara od malih, al velim mislim da dok su vani i nije toliko bitno.
Nisu gljivice, ne brinite, ništa im nije! Dok su maleni imaju tanku opnu, skoro pa prozirnu, kasnije se ta opna pretvori u sivu koruWink
U svakom slučaju fungicid im ne škodi
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:27
@voki, debeljuco ti je krasan!!!Thumbs%20Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:28
Lijep je i kad veneThumbs%20Up

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:28
Wolfsbane i Bebolina hvala na odgovoru.

Imam jednoga bez listića, već sam pisala o njemu. Sad je star malo više od 3 mjeseca. Em se ne deblja em nema listića još. Čitala sam na nekom stranom forumu da se malo zareže po vrhu sa čačkalicom i da onda izbiju listovi. Al kod moga to ne pali. Samo neke bijele točkice po trbuščiću. ne znam hoće tu potjerati listiće ili da mu probam baš odrezati vrh?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:31
hvala bebolina! :)

poppy violet, idu mi na zivce prodavaci koji zlostavljaju slike photoshopom a bas adeniume rado tako masakriraju hahah
velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:49
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Wolfsbane i Bebolina hvala na odgovoru.

Imam jednoga bez listića, već sam pisala o njemu. Sad je star malo više od 3 mjeseca. Em se ne deblja em nema listića još. Čitala sam na nekom stranom forumu da se malo zareže po vrhu sa čačkalicom i da onda izbiju listovi. Al kod moga to ne pali. Samo neke bijele točkice po trbuščiću. ne znam hoće tu potjerati listiće ili da mu probam baš odrezati vrh?
Da li je taj vrh suh ili je gnjacav?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:49

hvala bebolina! :)

poppy violet, idu mi na zivce prodavaci koji zlostavljaju slike photoshopom a bas adeniume rado tako masakriraju hahah
I ovaj je po slikama trebao biti puno tamnijiLOL
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:51

moji neki isto imaju to bijelo oko caudexa, poprskala sam ih previcurom jer poludim na gljivice, ali nis se nije promijenilo pa valjda nisu gljive.

u baumaxu je cijena 40 kn, vidjela sam zadnji put i po 34 al tad nisam kupila. imaju sad neka snizenja,pa je skoro sav asortiman na 40-50% snizen ;)

kupovne je pametno staviti u karantenu, da ne dovuku kakve bolestine sa sobom, ja sam ih okupala u previcuru a zemlju sa korijena sam ionaku svu makla. buba nemaju koliko vidim. mislim da je to vise problem kad su u zatvorenom prostoru, sad vani su ionako svi zajedno izlozeni bubama i gljivicama pa nek se snalaze, sunce im pomaze u tome. novi su mi par metara od malih, al velim mislim da dok su vani i nije toliko bitno.

Bitno da prodavačica nije znala o čem pričam kad sam ih tražila prije nekoliko mjeseciAngryBez obziora na nju,ja sam ih sama išla potražiti ali ništa od togaThumbs%20Down
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:52
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Lijep je i kad veneThumbs%20Up

Baš je zanimljivClap

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:53
Bebolina, vrh je skroz suh. Znam da ste mi tu na forumu reki pustit će sa strane listiće s vremenom al on se ni ne deblja, ništa. Jednostavno protestira radi nečega.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 17:58
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Bebolina, vrh je skroz suh. Znam da ste mi tu na forumu reki pustit će sa strane listiće s vremenom al on se ni ne deblja, ništa. Jednostavno protestira radi nečega.
Ako je vrh suh ne diraj ga, daj mu vremena da se izbori za mjesto pod suncem. On je još premali za rezuckanje, barem ja tako mislim...
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 18:03
Originalno poslano od člana Tea Tea napisao:

Bitno da prodavačica nije znala o čem pričam kad sam ih tražila prije nekoliko mjeseci[IMG]smileys/smiley7.gif" align="absmiddle" alt="Angry" />Bez obziora na nju,ja sam ih sama išla potražiti ali ništa od toga[IMG]smileys/smiley21.gif" align="absmiddle" alt="Thumbs%20Down" />

sad su ih bile dvije cijele police. da sam imala vise love za bacit uzela bi jos mozda se jos i predomislim.
zadnji put, na jankomiru, imali su ooogroman stol pun samo adeniuma, valjda pedeset komada. ali su bili u jadnom stanju, toliko jadnom da mi se nije davalo novce. tocno se vidi kako je njima to sukulent i bez obzira sto je ljeto oni ih zalijevaju na zlicu, tak da ovi crkavaju.
velika gorica
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 18:06
Bebolina, hvala. Tamo gdje ga jesam malo zarezala lijepo je samo zaraslo.
Ne znam da li ste imali maloga koji puca po šavovima.
Tjedan dana nakon što je niknuo popucao je uzduž. Mjesec dana mu je trebalo da to zaraste. Sad ima mjesec i pol. Deblji je od neke braće od 3 mjeseca. Neki dan mu se listić odlomio. Maknula sam ga. Nadam se da bi mu to moglo potaknuti grananje. U svakom slučaju očekujem čuda od njega.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 18:18

sad su ih bile dvije cijele police. da sam imala vise love za bacit uzela bi jos mozda se jos i predomislim.
zadnji put, na jankomiru, imali su ooogroman stol pun samo adeniuma, valjda pedeset komada. ali su bili u jadnom stanju, toliko jadnom da mi se nije davalo novce. tocno se vidi kako je njima to sukulent i bez obzira sto je ljeto oni ih zalijevaju na zlicu, tak da ovi crkavaju.

Pa za ne vjerovatAngryA sad sam baš u nemogućnosti otići tamoConfused
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 18:21
bit ce ti ih sigurno dugo, to sam na jankomiru bila ima vec mjesec dana sigurno. mislim da ih nije problem uloviti, ali je problem uloviti da su im tek stigli iz mbm-a il od kud vec, prije nego ih stignu izmuciti.
velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 19:32

bit ce ti ih sigurno dugo, to sam na jankomiru bila ima vec mjesec dana sigurno. mislim da ih nije problem uloviti, ali je problem uloviti da su im tek stigli iz mbm-a il od kud vec, prije nego ih stignu izmuciti.
Ne čudi me što tako brzo propadaju, obzirom na loš supstrat u kojem rastu...Thumbs%20Down
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 19:34
Evo još malo mojih ljepotana koji se spremaju cvjetati

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 19:36

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 19:38

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 150151152153154 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,578 sekundi.