Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4142434445 78>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 18:51
ma oprosteno bi bilo gladnom i jadnom moraju i oni nesto pojesti,al kad lopovcine dodju pa ugaze pocupaju daBogda se udavili :-D
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 19:09
Pozdrav vredni ljudi....zavirih i ja  ovde ali iskreno vise sam medju cvecem....divila sam se vasem paradajzu i velikom broju vrsta a imala bih jedno pitanje...

Ove godine, sadila sam vec dobro isprobanu sortu starinskog paradajza i kao uvek odlicno napredije,ali sam dobila par strukova drugog paradajza koji isto nije hibrid.Kod njega sam primetila da svaki cvet kad precveta OTPADNE...

Sta bi to ljudi moglo biti? ja se sa tako necim jos nisam susrela....Samo da napomenem da sam zemlu proletos nadjubrila golubijim djubrom....sve ostalo divno buja i raste a na ovom paradajzu nema niti jednog ploda....Pomagajte ako neko zna!
Na vrh
Andrej View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrej Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 19:22
Popis razloga zbog kojih cvjetovi otpadaju neoplodeni:
- previsoka dnevna temperatura iznad 35C (sto je slucaj ovih dana)
- preniska nocna temperatura ispod 18C
- previse dusika (pregnojavanje)
- previse vode
- premalo sunca
- niska vlaga u zraku
- preslabo strujanje zraka
- manjak prirodnih oprasivaca
- premala posuda
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 20:39
Hvala ti Andrej na brzom odgovoru ali na zalost samo ovo prvo je slucaj po meni ali ne razumem kako druga sorta na metar od ovog paradajza,
 buja i vec ga jedemo a na ovom nema ni ploda?

Ne znam da li bi vredelo da ga zalijem  nekim preparatom za cvetanje?Imam Fertikare NPK 14:11:25
Na vrh
Andrej View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrej Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 14:34
Jos jedna neobicna egzotika zvana Indigo Rose Tomato, prvi pravi ljubicasti paradajz:

Iznimno brzo raste i zapocinje s plodovima, ova biljka na slici je proklijala prije ravno dva i pol mjeseca.  Zanimljivo da su cak listovi i stabiljka ljubicasti  :)

Isto tako je neobicno sto plodovi par dana nakon zametanja vec dobiju ljubicaste fleke i kako plod buja tako je sve tamniji, ali samo na strani koja je izlozena direktnom suncu - doslovno se suncaju :)
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 16:11
Rajćice našega nećaka....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 16:13
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 16:14
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 16:17
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 16:18
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 16:34
milice, koja je to sorta rajčice, baš je zgodna:) , zacijelo je hibrid!
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 11:05
wizardice pogledaj moje vrste Wink
ako griješim ispravi me mislim da je ovo famous dutchgirl

žuta mini kruškica

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 11:15
Jooooj nonili,kak su lijeeepee, uživam ih gledati, da točno si napisala naziv, ove god ih nemam jer experimentiram sa drugim sortama koje će stič i do tebe ako sve bude kak spada, joooj kak sam vesela, puuusaa tebi i rajčicama:)
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 11:58
i tebi pusa velika , idemo dalje
scherry sweet milion

heine

dalmatiner

andine

šah

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 12:57
Sve dobro do dalmatinera--to je amerikanac, andine nije ovog oblika, on izgleda kao paprika, sad nemogu još zaključiti koji je taj pod andine.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 13:02
mislim da je ovo giant yelow

imaš pravo za andine sad ću njega
mislima da je ovo

ili možda ovo

volovsko srce roza , što se na slici baš i ne vidi

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 13:15
je draga to je taj ljepotan andine, fenomenalan za punjenje sa francuskom salatom, ribljom paštetom ili samo začinjenim sirom, mmmljaaaac:), uživam u toj ljepoti, nadam se da češ spremiti sjemenke jer sam neke od onih što sam tebi poslala izgubila lani od tuče.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 13:17
skupit ću sjeme naravno
ovo mislim da je black prine dosta je taman ali sam ga slikala u kuhinji pri svjetlu moram ga uslikati na stablu

a ovaj prugasti tigerela stvarno se ne vidi dobro

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 13:27
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

skupit ću sjeme naravno
ovo mislim da je black prine dosta je taman ali sam ga slikala u kuhinji pri svjetlu moram ga uslikati na stablu

a ovaj prugasti tigerela stvarno se ne vidi dobro

Black princ je sad li-la, ne vidi se čokoladnobordo boja

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 13:31
je to je upravo on , ukusan i sladak
a ovo je možda kleopatra ili nekakav scherry dosta je krupan za scherry

mislim da bi ovo mogao biti Zagrebački rani

a ovo možda polish

ovaj neznam malo je izdužen

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4142434445 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.